Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Indiase menuwijzer
Deul
Indiase menuwijzer
€ 15,00 Oorspronkelijke prijs was: € 15,00.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
ISBN: 9789039604175. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: R&B Auteur: Deul Paginas: 112 Categorie: Eten & drinken.
Receptenboek waarin de bladzijden uit horizontale stroken bestaan, alledrie met hetzelfde paginanummer. Op de rechter een gerechtfoto met daarnaast de naam, aantal eters en (voor)bereidingstijden. In de marge een gekleurde strook met de naam van de gerechtsoort: hapjes, soepen en voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en nagerechten. Op de linkerpagina het recept in drie kolommen. In de linkse de ingrediënten en in de tweede en derde kolom de handelingen puntsgewijs. Achterin pagina’s met Indiase basisrecepten, een lijst van specerijen en menusuggesties voor verschillende soorten maaltijden. Tot slot een alfabetisch receptenregister.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin.- Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer.Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen.Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen.Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'.Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken
Jessica Oldfield
Vega hapjes easy
Met 'Vega hapjes easy' tover je in een mum van tijd heerlijke vegetarische gerechtjes op tafel. Tussen deze meer dan tachtig recepten is genoeg inspiratie te vinden. Van za'atar popcorn tot mini-halloumiburgers en van tomatenlinzenchutney tot spring rolls. In 'Vega hapjes easy' zie je op de linkerpagina de (weinige!) ingrediënten afgebeeld en op de rechterpagina het supereenvoudige en lekkere eindresultaat. De recepten zijn ingedeeld in de categorieën smaakmakers, dips, hapjes en een hoofdstuk met veganistische hapjes. Bechtgeb - 192 blz
eten & drinken
Anne Catherine Bley
Soep
Soep is een van de makkelijkste en meest troostrijke gerechten die je kunt bereiden. Overal ter wereld maken soepen deel uit van het culinaire repertoire en de mogelijkheden qua ingrediënten zijn dan ook eindeloos verrassend. In 'Soep' vind je 33 recepten voor heerlijke soepen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stevige spinazie-linzensoep, een verrassende tomatensoep met appel en ricotta of een friszoete gazpacho? 'Soep' begint met een aantal praktische tips over de bereiding. De recepten zijn ingedeeld in de hoofdstukken: vegetarische soepen, maaltijdsoepen, soepen met vlees en koude soepen. Bechtgeb - 72 blz
eten & drinken
Nagerechten en gebak van Italiaanse osteria’s
Voor het maken van verfijnde patisserie moet men beschikken over een speciaal talent. Maar om traditionele zoetigheid te bereiden zijn goede recepten en uitstekende ingrediënten voldoende en moet men slechts leren de juiste procedure te volgen. Dit alles vindt men in 'Nagerechten en gebak van Italiaanse osteria's'.Het bespreekt eerst kort de ontwikkeling van de Italiaanse nagerechten, mede aan de hand van Pellegrino Artusi 'La scienza in cucina e l'arte di mangiar bene' uit 1911 (vert. 'De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten'*) waarna uitleg volgt over basisbereidingen, over diverse ingrediënten, keukengerei en een aantal technieken. Hierna de recepten, alfabetisch op Italiaanse receptnaam, daaronder de Nederlandse naam met vermelding van de herkomst: kok of banketbakker, osteria enz., vestigingsplaats en regio. De recepten komen uit heel Italië, al zijn sommige regio's beter vertegenwoordigd. Mets & Schilt494 blz