Menu

Boekenbeurs

3, 4, 5 & 6 juni 2022 | 12.00 tot 17.00 uur | Hellingbaas 1, Gorredijk

Steven Sterk zet de deuren open: 3 miljoen boeken te koop!

Op 3, 4, 5 en 6 juni opent ramsjgroothandel Tialda voor de veertiende (!) keer de deuren van zijn magazijn voor het publiek aan de Hellingbaas 1 te Gorredijk. De beurs is uitgegroeid tot een ‘event’ waarvoor duizenden mensen uit het hele land naar Friesland komen . Vorig jaar kon de beurs, tot groot plezier van de vaste bezoekers, in oktober gelukkig doorgaan.

Normaal duurt de beurs drie dagen. Omdat de open dagen dit jaar op de pinksterdagen vallen, zijn wij op pinkstermaandag extra geopend. Buiten staat een foodtruck waar bezoekers een hapje en drankje kunnen halen.

VIERDAAGSE

De voorraad ramsj (afgeprijsde nieuwe boeken) bestaat uit ruim 3 miljoen boeken. Alle titels zijn scherp geprijsd, met kortingen tot wel 80 procent op de nieuwprijs! De toegang is gratis en elke koper krijgt een extra boek cadeau. Op alle vier dagen zijn de openingstijden van 12.00 tot 17.00 uur. Ook dit jaar mogen de klanten door de oneindige paden lopen die anders verboden gebied zijn. Over een lengte van anderhalve kilometer liggen ruim 6.500 titels te koop. Verdwalen is niet mogelijk, maar afscheid nemen van deze boekenwereld is voor veel mensen lastig. Een ieder die de ruim 6.500 titels een paar keer langs loopt, kan de avondvierdaagse overslaan.

Steven Sterk is al jaren de grootste ramsjhandelaar van Nederland en Vlaanderen. Hij begon in 1989 met een tijdelijk winkeltje in Sneek en later dat jaar met een boekwinkel en groothandel in Utrecht. In 2007 verhuisde de groothandel naar Gorredijk. Steven Sterk levert boeken aan warenhuizen, musea, de meeste boekhandels in Nederland en Vlaanderen, bol.com, Bookspot en andere internetverkopers.

HET PAPIEREN BOEK LEEFT !

In het markante pand van Tialda | Steven Sterk is ook uitgeverij Bornmeer | Noordboek | HL Books en Sterck & De Vreese gevestigd. De uitgeverijen etaleren hun fonds tijdens de open dagen.

Bornmeer | Noordboek | HL Books en Sterck & De Vreese hebben zich ontwikkeld tot de grootste uitgeverij van de drie noordelijke provincies. De uitgeverij richt zich voornamelijk op kwalitatieve non-fictie op het gebied van natuur, geschiedenis, filosofie, kunst en cultuur. Daarnaast is Bornmeer uitgever van de nijntje-boekjes in verschillende streektalen, waarvan inmiddels ruim 500.000 exemplaren zijn verkocht.

NIERSTICHTING

Dit jaar is een stand van de Nierstichting toegevoegd aan het event. Onder leiding van de 94-jarige Ruurdtje de Vries uit Gorredijk verkopen de mensen van de Nierstichting daar gebreide sokken, truien en ander goed voor het goede doel.

Voor meer informatie: 0513 462 447 of info@ramsj.nl, Hellingbaas 1 – 8401 JH Gorredijk

Door drukte rond de feestdagen kan de levering van uw pakketje langer duren. Wij streven er naar bestellingen binnen 3 tot 5 werkdagen te leveren. Sluiten