Menu

Boekenbeurs

1, 2 & 3 oktober 2021 | 12.00 tot 17.00 uur | Hellingbaas 1, Gorredijk

Steven Sterk zet de deuren open: 3 miljoen boeken te koop!

Op 1, 2 en 3 oktober opent ramsjgroothandel Tialda voor de dertiende (!) keer de deuren van zijn magazijn voor het publiek aan de Hellingbaas 1 te Gorredijk. De beurs is uitgegroeid tot een ‘event’ waarvoor duizenden mensen uit het hele land naar Friesland komen. Vorig jaar kon de beurs vanwege corona helaas niet doorgaan tot groot verdriet van de vaste bezoekers. Buiten staat een foodtruck waar bezoekers een hapje en drankje kunnen halen.

AVONDVIERDAAGSE

De voorraad ramsj (afgeprijsde nieuwe boeken) bestaat uit ruim 3 miljoen boeken. Alle titels zijn scherp geprijsd, met kortingen tot wel 80 procent op de nieuwprijs! De toegang is gratis en elke koper krijgt een extra boek cadeau. Op alle drie dagen zijn de openingstijden van 12.00 tot 17.00 uur. Ook dit jaar mogen de klanten door de oneindige paden lopen die anders verboden gebied zijn. Over een lengte van anderhalve kilometer liggen ruim 6.400 titels te koop. Verdwalen is niet mogelijk, maar afscheid nemen van deze boekenwereld is voor veel mensen lastig. Een ieder die de ruim 6.000 titels een paar keer langs loopt, kan de avondvierdaagse overslaan.

Steven Sterk is al jaren de grootste ramsjhandelaar van Nederland en Vlaanderen. Hij begon in 1989 met een tijdelijk winkeltje in Sneek en later dat jaar met een boekwinkel en groothandel in Utrecht. In 2007 verhuisde de groothandel naar Gorredijk. Steven Sterk levert boeken aan warenhuizen, musea, de meeste boekhandels in Nederland en Vlaanderen, bol.com, Bookspot en andere internetverkopers.

HET PAPIEREN BOEK LEEFT !

In het markante pand van Tialda | Steven Sterk is ook uitgeverij Bornmeer | Noordboek | HL Books en Sterck & De Vreese gevestigd. De uitgeverijen etaleren hun fonds tijdens de open dagen, en potentiële auteurs kunnen bij de stand van de uitgeverijen hun manuscript inleveren om te laten beoordelen.

Bornmeer | Noordboek | HL Books hebben zich ontwikkeld tot de grootste uitgeverij van de drie noordelijke provincies. De uitgeverij richt zich voornamelijk op kwalitatieve non-fictie op het gebied van natuur, geschiedenis, filosofie, kunst en cultuur. Daarnaast is Bornmeer uitgever van de nijntje-boekjes in verschillende streektalen, waarvan inmiddels ruim 500.000 exemplaren zijn verkocht.

Voor meer informatie: 0513 462 447 of info@ramsj.nl, Hellingbaas 1 – 8401 JH Gorredijk

Corona

Op deze pagina vind u informatie over de coronaregels die gelden tijdens de boekenbeurs.

CoronaCheck-app

Toegang tot de boekenbeurs is alleen mogelijk met een geldige QR-code in de CoronaCheck-app.

Bij de ingang van de boekenbeurs wordt uw QR-code gescand. Ook controleren we uw identiteitsbewijs.

Het coronatoegangsbewijs is niet nodig voor bezoekers van 12 jaar en jonger.

Hoe kom ik aan het coronatoegangsbewijs?

Via de CoronaCheck app kunt u het coronatoegangsbewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Deze QR-code toont u bij de ingang op uw telefoon of op papier.

Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store. Uw coronatoegangsbewijs kunt u in de app vervolgens op 3 manieren verkrijgen:

Door een vaccinatiebewijs: vanaf juli kunt u met CoronaCheck van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat u volledig gevaccineerd bent. Log in met uw DigiD. Als u bij de vaccinatie toestemming hebt gegeven, worden uw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dit niet automatisch gaat, kunt u uw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Op de website www.coronacheck.nl leest u precies hoe dit gaat.

Door een negatieve testuitslag: (LET OP: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd) u heeft via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via uw test locatie ontvangt u een ophaalcode die u in de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR-code. Deze code scannen wij bij de ingang. Let op: u kunt uw afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken. 

Door een herstelbewijs: heeft u corona gehad en kunt u dat aantonen met een positieve PCR-test? Dan kunt u een herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als u met uw DigiD inlogt op de app. Dit werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

Heeft u geen smartphone?

Dan kunt u het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl

Vragen?

Heeft u nog vragen omtrent uw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vindt u antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Veel gestelde vragen.

Voor meer informatie omtrent uw coronatoegangsbewijs kunt u ook contact opnemen met:

Helpdesk CoronaCheck 0800 1421 (gratis), bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur

Helpdesk Testen voor Toegang 088 777 08 09, bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur

Door drukte kan de levering van uw pakketje langer duren. Wij streven er naar bestellingen binnen 2 tot 4 werkdagen te leveren. Sluiten