Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Bakboeken/Nagerechten en gebak van Italiaanse osteria’s
Nagerechten en gebak van Italiaanse osteria’s
620 zoete Slow Good-gerechten uit de regionale keuken
€ 44,90 € 12,50
Voor het maken van verfijnde patisserie moet men beschikken over een speciaal talent. Maar om traditionele zoetigheid te bereiden zijn goede recepten en uitstekende ingrediënten voldoende en moet men slechts leren de juiste procedure te volgen. Dit alles vindt men in ‘Nagerechten en gebak van Italiaanse osteria’s’.
Het bespreekt eerst kort de ontwikkeling van de Italiaanse nagerechten, mede aan de hand van Pellegrino Artusi ‘La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene’ uit 1911 (vert. ‘De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten’*) waarna uitleg volgt over basisbereidingen, over diverse ingrediënten, keukengerei en een aantal technieken.
Hierna de recepten, alfabetisch op Italiaanse receptnaam, daaronder de Nederlandse naam met vermelding van de herkomst: kok of banketbakker, osteria enz., vestigingsplaats en regio. De recepten komen uit heel Italië, al zijn sommige regio’s beter vertegenwoordigd.