Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Basisboek Thailand
Tom Kime
Basisboek Thailand
€ 29,99 Oorspronkelijke prijs was: € 29,99.€ 12,50Huidige prijs is: € 12,50.
ISBN: 9789023015383. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Becht Auteur: Tom Kime Paginas: 256 Categorie: Eten & drinken.
Probeer de uitgesproken smaken en gedurfde smaakcombinaties uit de Thaise keuken. In ‘Basisboek Thailand’ staan traditionele recepten met een moderne twist. Vlees en vis zijn een belangrijk onderdeel in Thaise recepten. Denk bijvoorbeeld aan Siamese kip met gember en koriander of gemarineerde garnalensaté. Ook typisch Thaise recepten zoals Thaise curry’s passeren de revue. De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar en je hoeft niet eindeloos in de keuken te staan.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Thea Spierings
100x curry
In '100x curry' lees je hoe je op eenvoudige wijze de lekkerste curry's op tafel zet. Uiteraard ontbreken ook de bijpassende chutneys, broden en rijst niet. In de currykeuken mag er flink op los geëxperimenteerd worden. Alles mag en kan: begin met de basis en voeg de smaken, structuren en ingrediënten toe die je lekker vindt. In '100x Curry' vind je de lekkerste curry's: vegetarisch, met vlees of vis en de variaties zijn eindeloos. Karaktergeb - 192 blz
eten & drinken
Nel Schellekens
Nel. Van kop-tot-kont-chef
Koken met streekproducten is de specialiteit van chef-kok Nel Schellekens. Zij kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, in de natuur geplukt of op de markt of bij de boer gekocht. In dit boek leert Nel je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges. Nels recepten zijn makkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen. Met haar verrukkelijke recepten met ei, gevogelte, vlees, groente en fruit weet Nel je te verrassen. Van een ontbijt, high tea met taart en tisanes, gezonde cocktails tot een feestdiner: dit boek is de basis voor elke van kop-tot-kont-thuiskok. 'Nel is een iconische chef in de Lage Landen. Dat insiders haar goed kennen en reeds jaren van dichtbij volgen wat ze doet is duidelijk. Lang voordat er sprake was van de trend om zo veel mogelijk local food te gebruiken was er Nel Schellekens. Zij werkt zo al heel veel jaren, en ze doet het from the heart!' - Luc Hoornaert - culinair auteur Must Eat-reeks 'Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.' - Felix Wilbrink - culinair journalist De Telegraaf 'Nel Schellekens is een kop-tot-kont-kok, iemand die niet alleen de brave lapjes uit de koe, het varken en de kip snijdt, maar Het Hele Beest op tafel zet. Het is eten dat barst van karakter. Net als Nel zelf: van kop tot kont karakter.' - Mac van Dinther - culinair journalist de Volkskrant 'Nooit geweten dat een haantje, dat zich op het erf niet altijd evengoed gedraagt, zo buitenaards heerlijk kan smaken. En sterker nog, nooit geweten dat er geitenbokjes zijn en dat je ze kunt eten. Bokjes en bonen. Je fietst er voor om als je weet dat chef Nel achter het fornuis staat. Vindingrijk ouderwets kookt ze. Als de beste, durf ik te zeggen, vroeg je het mij. Doe het haar na. Uit dit boek.' - Wouter Klootwijk - culinair journalist en programmamaker De Wilde Keuken Terrageb - 256 blz
eten & drinken
Ross Dobson
Basisboek China
De Chinese keuken staat steeds meer in de belangstelling. Met 'Basisboek China' leer je hoe je de heerlijkste dumplings, loempia's en pekingeend zelf kunt maken. Maar je maakt ook kennis met nieuwe smaken, zoals kip gerookt boven thee en kruiden, en krijgt uitleg over zes manieren om hoisinsaus te gebruiken. Onderverdeeld in de hoofdstukken Soepen en voorgerechten, Vis en zeevruchten, Kip en eend, Vlees, Groenten en tofu, Noedels en rijst, Zoetigheden en Basisrecepten. Bechtgeb - 256 blz
eten & drinken
Machteld Smid
Curry’s
Curry is een gemakkelijk eenpansgerecht, en door het gebruik van verse ingrediënten en veel groenten ook nog eens heel gezond! Je kunt er heerlijk zelf mee experimenteren, en de recepten zijn heel geschikt voor zowel vlees- en visliefhebbers als vega- en flexitariërs. Onder curry wordt een verzameling kruidige gerechten in romige sauzen verstaan. Landen als Thailand, Indonesië en Singapore vormen de bakermat van dit veelzijdige gerecht. In 'Curry's' vind je dertig smakelijke recepten die heel goed te maken zijn, en voor ieders smaak. Karaktergeb - 68 blz