Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Nootje
Pascalle Bonnier
Nootje
70 notenrecepten van amandelpasta tot pistacheijs
€ 19,99 Oorspronkelijke prijs was: € 19,99.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789048827855. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Carrera culinair Auteur: Pascalle Bonnier Paginas: 232 Categorie: Eten & drinken.
Noten zijn gezond, lekker en veelzijdig. Maar wat kán er eigenlijk allemaal mee? In ‘Nootje’ laten Pascalle Bonier en Mathijs Kok zien dat er met noten van alles mogelijk is. Van amandelpasta tot kastanjesoep en van walnotenhummus tot hazelnootparfait. Noten zijn er voor elk moment van de dag! Pascalle Bonnier en Mathijs Kok schreven samen het populaire kookboek ‘Havermoutje’ en lieten overtuigend zien dat havermout niet alleen ’s ochtends als pap gegeten kan worden, maar ook heel lekker is in lunch, diner of nagerecht. In ‘Nootje’ laten ze met net zoveel enthousiasme hetzelfde principe los op noten.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Nel Schellekens
Nel. Van kop-tot-kont-chef
Koken met streekproducten is de specialiteit van chef-kok Nel Schellekens. Zij kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, in de natuur geplukt of op de markt of bij de boer gekocht. In dit boek leert Nel je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges. Nels recepten zijn makkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen. Met haar verrukkelijke recepten met ei, gevogelte, vlees, groente en fruit weet Nel je te verrassen. Van een ontbijt, high tea met taart en tisanes, gezonde cocktails tot een feestdiner: dit boek is de basis voor elke van kop-tot-kont-thuiskok. 'Nel is een iconische chef in de Lage Landen. Dat insiders haar goed kennen en reeds jaren van dichtbij volgen wat ze doet is duidelijk. Lang voordat er sprake was van de trend om zo veel mogelijk local food te gebruiken was er Nel Schellekens. Zij werkt zo al heel veel jaren, en ze doet het from the heart!' - Luc Hoornaert - culinair auteur Must Eat-reeks 'Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.' - Felix Wilbrink - culinair journalist De Telegraaf 'Nel Schellekens is een kop-tot-kont-kok, iemand die niet alleen de brave lapjes uit de koe, het varken en de kip snijdt, maar Het Hele Beest op tafel zet. Het is eten dat barst van karakter. Net als Nel zelf: van kop tot kont karakter.' - Mac van Dinther - culinair journalist de Volkskrant 'Nooit geweten dat een haantje, dat zich op het erf niet altijd evengoed gedraagt, zo buitenaards heerlijk kan smaken. En sterker nog, nooit geweten dat er geitenbokjes zijn en dat je ze kunt eten. Bokjes en bonen. Je fietst er voor om als je weet dat chef Nel achter het fornuis staat. Vindingrijk ouderwets kookt ze. Als de beste, durf ik te zeggen, vroeg je het mij. Doe het haar na. Uit dit boek.' - Wouter Klootwijk - culinair journalist en programmamaker De Wilde Keuken Terrageb - 256 blz
eten & drinken
Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka.Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren.De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader. AerialGEB - 235 blz
eten & drinken
Marjolaine Daguerre
Noten
Noten zijn ontzettend gezond en kunnen ons dagelijks van belangrijke voedingsstoffen voorzien. Voedingsvezels, gezonde vetten, vitamines, mineralen: alles zit erin. De recepten in 'Noten' laten deze veelzijdigheid zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van hartige koffiebroodjes met pinda, bacon en pruimen, risotto met amandelpasta en gebakken sint-jakobsschelpen of amandel-macadamiacakejes met citroenvulling? Er valt in de keuken wat noten betreft nog veel te ontdekken: van cashewnoten kun je bijvoorbeeld heerlijke 'kaas' maken, in een risotto kan room worden vervangen door amandelpasta en van noten is plantaardige melk te maken. Noten behoren daarnaast volgens de Schijf van Vijf tot de dagelijks noodzakelijke voeding en leveren belangrijke vitamines en mineralen zoals vitamine B1, vitamine E en ijzer. Bechtgeb - 72 blz
eten & drinken
Louise Fresco
Hamburgers uit de moestuin
Hamburgers uit de moestuin? Wat een rare titel! Hamburgers komen toch uit te winkel? Merel en haar buurjongetje Dayo zijn op zoek naar gezond eten. Een beetje vlees, veel groente en zuivel, zeggen hun ouders. Maar waarom is dat gezond? Is gezond hetzelfde als duurzaam? Sommige mensen, zoals Dayo, houden heel erg van vlees, terwijl Merel het eigenlijk wel zielig vindt dat we dieren doodmaken. Kan ze dan net zo goed nepvlees van soja eten? Bezig zijn met wat je in je mond stopt is soms best moeilijk, maar vooral leuk. Ga mee op zoek naar lekker en gezond eten, maak de hamburgerrecepten achterin en leer waarom hamburgers ook uit de moestuin kunnen komen! Prometheusgeb - 136 blz