Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Halogeenoven
Jennie Shapter
Halogeenoven
€ 7,90
ISBN: 9789048306374.
Bindwijze:
ing
Taal:
NL
Uitgever:
Veltman
Auteur:
Jennie Shapter
Paginas:
96
Categorie: Eten & drinken.
Maak optimaal gebruik van uw halogeenoven met ruim 60 heerlijke recepten en 300 stap-voor-stapfoto’s. Ontdek hoe uw halogeenoven een onmisbaar onderdeel in uw keuken kan worden dankzij de snelle, supergezonde en vetarme bereidingsmethode
Gerelateerde producten
eten & drinken

Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin. - Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer. Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen. Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen. Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren. Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken

Bethany Kehdy
De gastvrije keuken van het Midden-Oosten
In 'De gastvrije keuken van het Midden-Oosten' beschrijft Bethany Kehdy meer dan 80 traditionele en klassieke recepten en herinterpreteert ze voor de moderne kok, zonder de authenticiteit en heerlijke smaken te verliezen. Ontdek hoe je keer op keer de perfecte hummus maakt, creëer in een handomdraai een frittata met Perzische kruiden en een indrukwekkende stoofpot met ossenwang, sjalot en rabarber. Van simpele doordeweekse maaltijden tot een luie brunch, heerlijke diners, uitgebreide feestmaaltijden en makkelijke last-minute-opties, Bethany laat zien dat de Midden-Oosterse keuken perfect is voor elke gelegenheid door maar een paar hoofdingrediënten te gebruiken. Met menu's, uitgebreide en gedetailleerde recepten, charmante anekdotes over Bethany's eigen ervaringen en met prachtige foto's van Libanon. De gastvrije keuken van het Midden-Oosten is een essentieel kookboek voor iedereen die is betoverd door de smaken van het Midden-Oosten. Fontainegeb - 272 blz
eten & drinken

Madhur Jaffrey
Easy curry vega
De everseller van Madhur Jaffrey - de koningin van de curry's 'Onmisbaar in je collectie als je van Indiaas eten houdt. [...] Een heerlijk en compleet koekboek, met prachtige foto's en duidelijke aanwijzingen.' - Vegatopia Als je wilt weten wat de Indiase keuken aan vegetarische gerechten te bieden heeft en hoe je deze gerechten op een eenvoudige manier zelf kunt bereiden - volkomen authentiek en klaar in een paar minuten - pak dan Easy curry vega erbij. Je vindt in de Indiase keuken misschien wel de meest smaakvolle en gevarieerde gerechten ter wereld. Madhur Jaffrey is een autoriteit als het gaat om Indiaas eten - ze wordt ook niet voor niets de koningin van de curry's genoemd. Ze schreef ruim vijftien kookboeken die wereldwijd succesvol waren. Waaronder Easy curry vega, nu weer opnieuw leverbaar. Met haar vegetarische gerechten; authentieke dals, smaakvolle curry's, verrukkelijke roerbakgerechten en fantastische dosa's, snacks en bijgerechten, bewijst Jaffrey nog maar eens hoe gemakkelijk het is thuis authentiek Indiaas eten te koken. 'Met haar vegetarische gerechten bewijst Jaffrey nog maar eens hoe gemakkelijk het is thuis authentiek Indiaas eten te koken.' - Hebban 'Verfijnde gerechten boordevol smaak vormen het middelpunt van de Indiase keuken. In dit schitterende boek heeft Madhur Jaffrey, ook wel de koningin van de curry's genoemd, ruim tweehonderd vegetarische recepten verzameld.' - Kookpunt Fontainegeb - 352 blz
eten & drinken

Jeroen Hazebroek
Groots grillen op de gas-BBQ
Haal alles uit je gasbarbecue! Met praktische tips en recepten, voor de professional én de beginner. De gasbuitenkeuken wordt vaak alleen voor het grillen van stoere steaks en burgers gebruikt. Je steekt hem aan als je thuiskomt en het is een snelle, fijne manier om dagelijks van de barbecue te eten. Leonard Elenbaas en Jeroen Hazebroek nemen je mee op een grootse kookexpeditie met je eigen gas-BBQ. Leer grote stukken vlees te bereiden en maak slim gebruik van temperatuurzones door bijvoorbeeld een druipschaal of gietijzeren pan in te zetten. Hazebroek en Elenbaas gebruiken in dit boek alle ingebouwde mogelijkheden van het apparaat, zoals de sear/sizzleroosters, bovenrek en spit en laten zien hoe je van je gas-BBQ een rookoven en een volwassen buitenoven voor brood en nagerechten kan maken. In een korte, bondige uitleg wordt het dagelijks gebruik en schoonmaak van de gas-BBQ uitgelegd, gevolgd door 30 bruikbare recepten voor zowel kleine groepen als een volle tuin. Fontainegeb - 128 blz