Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Chefkoks/The Palomar
The Palomar
Ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem
€ 24,95 Oorspronkelijke prijs was: € 24,95.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789059566927. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Fontaine Paginas: 255 Categorieën: Chefkoks, Eten & drinken.
Ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem verzameld, geïnspireerd door de rijke culturen van Zuid-Spanje, Noord-Afrika en de Levant. Van labneh, zalmtartaar en coquillecarpaccio tot falafel, baba ganoush en buikspek met ras el hanout en Israëlische couscous; ‘The Palomar’ bevat alle smaken die de keuken van Jeruzalem zo populair maken.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Dunja Gulin
Falafel
Falafel is vegetarisch comfort food op z'n best. In 'Falafel' staan de recepten ingedeeld per categorie. Zo is er falafel uit de oven, gefrituurde falafel, rauwe falafel en recepten voor maaltijden met falafel. Allemaal makkelijk te bereiden, voedzaam en fantastisch smakend. Bechtgeb - 63 blz
eten & drinken
Nadia Zerouali
Couscous
Met 'Couscous' laten Nadia Zerouali en Samira Dahmani hun liefde voor couscous maar al te graag aan je proeven. Ze geven zestig toprecepten uit hun Couscousbar prijs; van gekruide couscous met pulled lamsvlees en een topping van geroosterde amandelen tot Siciliaanse couscous met zeevruchten. Maar ook andere soort gerechten zoals Marokkaanse linzensoep met komijnkorianderolie of een quinoasalade met geroosterde groenten. Alle recepten zijn geïnspireerd op de ervaring van hun moeders en vele andere vrouwen met wie ze hebben gekookt. Nijgh & Van Ditmargeb - 176 blz
eten & drinken
Nel Schellekens
Nel. Van kop-tot-kont-chef
Koken met streekproducten is de specialiteit van chef-kok Nel Schellekens. Zij kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, in de natuur geplukt of op de markt of bij de boer gekocht. In dit boek leert Nel je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges. Nels recepten zijn makkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen. Met haar verrukkelijke recepten met ei, gevogelte, vlees, groente en fruit weet Nel je te verrassen. Van een ontbijt, high tea met taart en tisanes, gezonde cocktails tot een feestdiner: dit boek is de basis voor elke van kop-tot-kont-thuiskok. 'Nel is een iconische chef in de Lage Landen. Dat insiders haar goed kennen en reeds jaren van dichtbij volgen wat ze doet is duidelijk. Lang voordat er sprake was van de trend om zo veel mogelijk local food te gebruiken was er Nel Schellekens. Zij werkt zo al heel veel jaren, en ze doet het from the heart!' - Luc Hoornaert - culinair auteur Must Eat-reeks 'Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.' - Felix Wilbrink - culinair journalist De Telegraaf 'Nel Schellekens is een kop-tot-kont-kok, iemand die niet alleen de brave lapjes uit de koe, het varken en de kip snijdt, maar Het Hele Beest op tafel zet. Het is eten dat barst van karakter. Net als Nel zelf: van kop tot kont karakter.' - Mac van Dinther - culinair journalist de Volkskrant 'Nooit geweten dat een haantje, dat zich op het erf niet altijd evengoed gedraagt, zo buitenaards heerlijk kan smaken. En sterker nog, nooit geweten dat er geitenbokjes zijn en dat je ze kunt eten. Bokjes en bonen. Je fietst er voor om als je weet dat chef Nel achter het fornuis staat. Vindingrijk ouderwets kookt ze. Als de beste, durf ik te zeggen, vroeg je het mij. Doe het haar na. Uit dit boek.' - Wouter Klootwijk - culinair journalist en programmamaker De Wilde Keuken Terrageb - 256 blz
eten & drinken
Zina Abboud
Mijn Syrische keuken
Zina Abboud vluchtte vier jaar geleden uit Aleppo. Nu laat ze Nederland kennismaken met de rijke smaken van het Midden-Oosten. Baba ganoush, hummus, falafel, kebab, tabouleh, stoofschotels en tajines. Laat je betoveren door de schat aan geuren, kleuren en smaken. Exotische kruidenmengsels gecombineerd met maar een paar ingrediënten. In 'Mijn Syrische keuken' deelt Zina haar favoriete recepten. Traditioneel, maar met een eigentijdse twist. Maak kennis met haar stad Aleppo, de plek waar zij voor de oorlog zo gelukkig was. Haal de gastvrijheid van Syriërs bij jou in huis. Xander Uitgeversgeb - 195 blz