Victor Garnier Astorino
Recepten uit Los Angeles
€ 24,95 Oorspronkelijke prijs was: € 24,95.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789059567535.
Bindwijze:
geb
Taal:
NL
Uitgever:
Fontaine
Auteur:
Victor Garnier Astorino
Paginas:
269
Categorieën: Eten & drinken, Reizen.
Welkom in Los Angeles. Ga mee op ontdekkingsreis door de stad en proef de Amerikaanse droom in 100 iconische recepten. Van breakfast burrito tot açaï bowl, van lobster roll tot cobb salad: de wirwar van stijlen, invloeden en keukens maken Los Angeles tot fusion-hoofdstad van de wereld. Victor Garnier Astorino reisde met een fototoestel door de stad en proefde in karakteristieke restaurants en klassieke diners de meest uiteenlopende gerechten.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Wagamama your way
Wagamama your way' is het nieuwe kookboek van 's werelds beroemdste noodlebar Wagamama. Met 70 heerlijke Aziatische gerechten voor de thuiswok. Smaakvolle Asian-inspired gerechten voor body, mind & soul. Laat je met 'Wagamama your way' inspireren door de intens frisse smaken van het Verre oosten. Met invloeden uit Japan, China, Vietnam en Thailand. Boordevol snelle, makkelijke maaltijden, van soulful comfortfood tot eenvoudige gerechten om een eigen twist aan te geven. Van de beroemde vegan katsu curry en Japanse pancakes tot een goedgevulde Vietnamese pho, ontdek de lekkerste variaties op Wagamama-klassiekers voor thuis. Snel en makkelijk Lekkere bowls Wokken maar Flexibele favorieten Zoetigheden Sauzen en bijgerechten. Veel recepten zijn geheel vegan of vegetarisch of hebben tips voor een plantaardige versie. Ontdek met Wagamama your way allerlei ideeën voor makkelijk en mindful eten. Wagamama is een restaurant voor Aziatische gerechten, opgericht door Alan Yau. In het Japans betekend Wagamama 'stout kind'. Eigenzinnig, speels en rusteloos â Wagamama is gedreven door zijn grote nieuwsgierigheid. Wagamama heeft in Nederland en België in totaal tien restaurants, in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leidschendam, Roermond, Brussel en Antwerpen. Wereldwijd vind je de restaurants van Wagamama in 23 landen. Kosmosgeb - 208 blz
eten & drinken

Michele Cranston
A Simple Table
In 'A Simple Table' staan ruim 100 recepten voor één persoon, met z'n tweeën, met een gezin of met familie en vrienden. Van snelle en gemakkelijke doordeweekse eenpansmaaltijden, naar diners die een moderne twist geven aan klassieke gerechten, tot uitgebreide, feestelijke diners voor in het weekend. De recepten zijn helemaal van nu, gezond en fris, en maken gebruik van ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn. Verrassende combinaties zorgen voor een fantastische smaakbeleving. Iedereen zal genieten! Door het hele boek vind je handige tips en informatie over ingrediënten om ervoor te zorgen dat je zonder moeite het beste resultaat op tafel zet. Terrapap - 255 blz
eten & drinken

Fergus Henderson
St. JOHN het kookboek
In 1995 openden Fergus Henderson en Trevor Gulliver in London St. JOHN dat uitgroeide tot een van 's werelds meest spraakmakende restaurants. St. JOHN wordt gezien als een van de grondleggers van het nu alom omarmde 'head to tail' principe; alles wordt gebruikt, niks gaat verloren. 'St. JOHN het kookboek' staat bomvol opwindende recepten, van verfijnde combinaties tot eenvoudige boerenkost en vertegenwoordigt alles waar St. JOHN zo beroemd mee is geworden. Het bevat traditionele favorieten zoals Eccles cake, duivelse niertjes en cake met zaden en madera, evenals veel St. JOHN klassiekers voor de wat avontuurlijkere thuiskok - geroosterde mergpijpjes met peterseliesalade, gesmoorde pens en gegrild runderhart met biet en gepekelde walnoten. Met meer dan 250 uitzonderlijke recepten en 100 eigenzinnige foto's is St. JOHN het kookboek een aanvulling in ieders keuken. Fergus Henderson studeerde oorspronkelijk architectuur voordat zijn focus verschoof naar het koken. Samen met zijn vrouw Margot zwaaide hij de scepter over de keuken in de pub The French House in Soho voordat hij samen met Trevor St. JOHN startte. Trevor Gulliver heeft onder andere gewerkt bij wijnbars, microbrouwerijen en restaurants. Samen met Fergus Henderson is hij verantwoordelijk voor het succes van St. JOHN. Fontainegeb - 317 blz
eten & drinken

Grazia Novellini
Osteria recepten
Dit mag met recht het grote Italiaanse Slow Food Kookboek genoemd worden. Met liefst 545 recepten afkomstig van osteria's in heel Italië. Dit boek is ook nog een culinaire reisgids. Van alle osteria's staat het adres vermeld. Pietha de Voogd vertaalde en bewerkte de originele Italiaanse uitgave. -Een kanjer van een kookboek Johannes van Dam (bij de eerste uitgave van dit boek in 2005) Osteria is een middeleeuws woord dat oorspronkelijk tapperij of herberg betekende. Nog maar enkele decennia geleden was het heel normaal om je eigen eten mee te nemen naar een osteria. Er werden ook eenvoudige gerechten geserveerd, soms alleen brood, kaas en worst, soms ook soepen en stoofschotels. Gaandeweg is osteria een aanduiding geworden voor een eethuis waar lokale of regionale maaltijden op tafel komen. Daarmee overlapt het woord de aanduiding trattoria. De chiquere eetgelegenheden werden vroeger ristorante genoemd, maar vandaag de dag kun je ook op het hoogste niveau restaurants vinden die zich osteria noemen. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zich inspannen om aan te sluiten op de culinaire tradities van de eigen streek. De van oorsprong Italiaanse Slow Food-beweging streeft ernaar de eigenheid, biodiversiteit en gastronomie van het eigen land in stand te houden en te promoten. Veel gerechten zijn dan ook afkomstig uit de traditionele, regionale keuken (van sommige gaat de historie zelfs terug tot de Middeleeuwen), andere zijn van recenter datum en weer andere zijn moderne variaties op oude thema's. Novecentogeb - 500 blz