Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Chefkoks/Pizza en pasta
Paolo Roberto
Pizza en pasta
€ 17,95 Original price was: € 17,95.€ 9,90Current price is: € 9,90.
ISBN: 9789491853098. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Forte Culinair Auteur: Paolo Roberto Paginas: 110 Categories: Chefkoks, Eten & drinken.
De beste pizza’s en pasta maak je aan de hand van echte Italiaanse, authentieke recepten en goede ingrediënten. Paolo Roberto zijn recepten zijn gemakkelijk en snel te maken. Recepten voor authentieke Napolitaanse vullingen met pancetta, mozzarella en basilicum, ricotta, taleggio en gorgonzola.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Vivian Lui
Pasta Easy
Pasta is in Italië een gerecht met huisgemaakt pastadeeg en een saus die de hele dag in de keuken staat te pruttelen. Maar de gerechten in 'Pasta Easy' zijn zo eenvoudig dat je niet meer uren in de keuken hoeft te staan voor een lekker eindresultaat. Na een korte uitleg over hoe een goed pastagerecht opgebouwd is en bij welke saus welke pastasoort hoort, volgen 82 recepten voor de heerlijkste pastagerechten. De recepten zijn ingedeeld in de categorieën klassiekers, gevulde pasta & gnocchi, pasta uit de oven, lange pasta en korte pasta. Bechtgeb - 191 blz
eten & drinken
Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka.Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren.De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader. AerialGEB - 235 blz
eten & drinken
Nagerechten en gebak van Italiaanse osteria’s
Voor het maken van verfijnde patisserie moet men beschikken over een speciaal talent. Maar om traditionele zoetigheid te bereiden zijn goede recepten en uitstekende ingrediënten voldoende en moet men slechts leren de juiste procedure te volgen. Dit alles vindt men in 'Nagerechten en gebak van Italiaanse osteria's'.Het bespreekt eerst kort de ontwikkeling van de Italiaanse nagerechten, mede aan de hand van Pellegrino Artusi 'La scienza in cucina e l'arte di mangiar bene' uit 1911 (vert. 'De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten'*) waarna uitleg volgt over basisbereidingen, over diverse ingrediënten, keukengerei en een aantal technieken. Hierna de recepten, alfabetisch op Italiaanse receptnaam, daaronder de Nederlandse naam met vermelding van de herkomst: kok of banketbakker, osteria enz., vestigingsplaats en regio. De recepten komen uit heel Italië, al zijn sommige regio's beter vertegenwoordigd. Mets & Schilt494 blz
eten & drinken
Sue Quinn
Snel, gezond & lekker
In 'Snel, gezond & lekker' vind je 160 eenvoudige en in korte tijd te bereiden recepten. Het succes zit in de drie stappen aanpak. 1. Goede ingrediënten: ontdek welke basis ingrediënten je in huis moet hebben om snel te kunnen koken, met behoud van kwaliteit en smaak. 2. Organisatie: zet de benodigde ingrediënten alvast klaar, volg daarna de volgorde van het recept, en maak meerdere onderdelen van je maaltijd tegelijkertijd klaar. 3. Snelheid door gewoonte: alle recepten kosten slechts tien minuten of nog minder tijd om te maken. Als je eenmaal op deze manier hebt leren koken, gaat dat steeds gemakkelijker. Snel te leren en snel te maken! Terrapap - 256 blz