Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Kyra’s kitchen
Kyra de Vreeze
Kyra’s kitchen
50 pure recepten voor de 10 meest voorkomende klachten
€ 17,99 Oorspronkelijke prijs was: € 17,99.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
ISBN: 9789021553627.
Bindwijze:
pap
Taal:
NL
Uitgever:
Kosmos
Auteur:
Kyra de Vreeze
Auteur tussenvoegsel:
de
Paginas:
144
Categorie: Eten & drinken.
Een gemiddeld mens eet 1095 maaltijden per jaar. Elke maaltijd is een kans op gezondheid en geluk. Voeding is een krachtig medicijn. Iedere groente, vrucht, noot, graan en boon heeft een unieke samenstelling en een eigen werking. Wanneer je je deze waardevolle kennis eigen maakt, worden klachten als slapeloosheid, stress, overgewicht, obstipatie en hoofdpijn verleden tijd. Met Kyra’s recepten kook je de heerlijkste gerechten, en leer je ook natuurlijke medicijnen als kersen en quinoa in te zetten om tal van klachten te genezen en te voorkomen.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin. - Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer. Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen. Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen. Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren. Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken

Kook ze! Chic
Kook Ze! Chic is het tweede nummer na Kook Ze! Snel in de nieuw opgestarte boekazine reeks van Tony Le Duc. In dit tweede nummer tonen we een selectie van chique gerechten, samengesteld door vrienden, hobbykoks en professionele koks. Ja, er zijn gerechten met kreeft, langoustine en kaviaar, maar evenzeer gerechten met haring, sprot, tomaten en aardappelen. Naast de pagina's met foto's en recepturen hebben de culinaire artikels in het magazinegedeelte terrein gewonnen. Vanaf dit tweede nummer werden er maar liefst 16 pagina's interessant culinair leesvoer toegevoegd. Pieter Van Doveren (Knack Weekend) werpt zijn kritische blik op onze chique eetgewoontes en promoveert de moestuin tot Nieuwe Chic. Willem Asaert (De Morgen) maakt ons door tien gouden, chique tips opnieuw even bewust van wat mag en niet mag. Hoe gedraag ik mij aan tafel? Hoe hou ik m'n wijnglas vast? en nog veel meer. Een driesterrenrestaurant is te duur voor je? 90 euro voor een gerecht? Jan Scheidtweiler (De Tijd) ontleedt de werkelijke kostprijs van zo'n duur gerecht en je staat versteld van wat 'slechts' de brutowinst is. Belgiës culinaire trots Peter Goossens doet er nog een schepje bovenop en laat in zijn financiële boeken kijken. Wat kost het om een driesterrenrestaurant te runnen? Ook Johannes Van Dam (Het Parool) houdt geen blad voor de mond als hij de culinaire gewoontes van de Belg en de Hollander naast elkaar zet.Wie van de twee (naties) is de grootste snob als hij gaat uit eten? Bovendien geeft Van Dam een historisch verklaring. Even bekomen van al deze culinaire emoties? Lees dan het succulente verhaal van Yves Desmet (De Morgen) : Marco Ferreri's La Grande Bouffe verbleekt na het lezen van zijn kortverhaal. Enkel de seks ontbreekt, maar dat houden we voor een volgend nummer van Kook Ze! De indringende portretten van Guy Kokken tonen mensen die ieder op zich chic bezig zijn met eten en vergeet vooral de column van Ronald Giphart (De volkskrant) niet. Chic in Nederland betekent voor velen iets anders dan Chic in België. Minestronegeb - 50 blz
eten & drinken

Will Cole
Intuïtief vasten
Voor sommigen klinkt het idee van vasten door maar één of twee maaltijden per dag te eten nog altijd heel extreem. Tegelijk voelen veel mensen zich slachtoffer van hun dagelijkse eetgewoontes: drie maaltijden per dag, plus tussendoortjes. Dit vaste eetschema is de norm geworden. Maar het is een kunstmatig schema, dat niet het natuurlijke of optimale eetschema voor ons lichaam is. In feite krijg je door het eten van drie maaltijden per dag een stroeve stofwisseling, wat kan leiden tot ontstekingen, overgewicht en ziekte. Miljoenen jaren hebben onze lichamen eigenlijk het best gefunctioneerd door regelmatig te vasten. Met zijn flexibele vierwekenplan helpt dr. Will Cole jou om je lichaam te resetten, je stofwisseling te verbeteren, je cellen te vernieuwen en je hormonen weer in balans te brengen. Hij geeft de effectiefste manieren om te vasten en te eten, zodat je de meeste gezondheidsvoordelen kunt halen door rust en herstel te combineren met gezonde en lekkere recepten bomvol voedingsstoffen. Prometheuspap - 288 blz
eten & drinken

Frans de Jong
Eet gewoon!
'Eet gewoon!' vertelt in begrijpelijke taal wat nu precies verantwoord eten is. Sinds de jaren vijftig komen welvaartsziektes als hart- en vaataandoeningen, hoge bloeddruk en overgewicht veel vaker voor. 'Eet gewoon!' bevat de basisinformatie die je nodig hebt om gezondere keuzes te maken, waardoor je je fitter gaat voelen en op termijn die overtollige kilo's kwijtraakt. Frans de Jong is al meer dan 35 jaar professioneel met voeding bezig. Eerst als directeur/eigenaar van Biochem, een advies- en onderzoeksbureau voor voedingsmiddelen. En later als auteur die zich richt op voeding in de brede zin van het woord. Zijn drijfveer is een breed publiek voorlichten over de do's and don'ts van voeding. De door Frans opgezette website voedingswaardetabel.nl heeft hetzelfde doel: mensen wetenschappelijk verantwoorde handvaten bieden om slechte (eet)gewoontes te verdrijven. Fontaine uitgeversPAP - 159 blz