Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Kruidige Wereld
Michael Bateman
Kruidige Wereld
Specerijen en kruiden uit alle windstreken
€ 27,90 Oorspronkelijke prijs was: € 27,90.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789059560604.
Bindwijze:
geb
Taal:
NL
Uitgever:
Fontaine
Auteur:
Michael Bateman
Paginas:
240
Categorie: Eten & drinken.
In deze uitgebreide culinair-historische gids beschrijft Michael Bateman de subtiele verschillen tussen de regionale keukens van de wereld, die de tradities en de geschiedenis van de regio’s tot uitdrukking brengen. Bateman zet in vlotte stijl een hedendaagse specerijenroute uit, die de lezer naar alle uithoeken van de wereld voert. Hij geeft authentieke recepten voor tweehonderd smakelijke hoofdgerechten, lichte voorgerechten en salades, verwarmende soepen en stoofpotten, overheerlijke desserts en een keur van verfijnde specerijenmengsels en -pasta’s, sauzen en bijgerechten. Daarin worden oude culinaire bereidingswijzen in ere hersteld.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Nel Schellekens
Nel. Van kop-tot-kont-chef
Koken met streekproducten is de specialiteit van chef-kok Nel Schellekens. Zij kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, in de natuur geplukt of op de markt of bij de boer gekocht. In dit boek leert Nel je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges. Nels recepten zijn makkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen. Met haar verrukkelijke recepten met ei, gevogelte, vlees, groente en fruit weet Nel je te verrassen. Van een ontbijt, high tea met taart en tisanes, gezonde cocktails tot een feestdiner: dit boek is de basis voor elke van kop-tot-kont-thuiskok. 'Nel is een iconische chef in de Lage Landen. Dat insiders haar goed kennen en reeds jaren van dichtbij volgen wat ze doet is duidelijk. Lang voordat er sprake was van de trend om zo veel mogelijk local food te gebruiken was er Nel Schellekens. Zij werkt zo al heel veel jaren, en ze doet het from the heart!' - Luc Hoornaert - culinair auteur Must Eat-reeks 'Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.' - Felix Wilbrink - culinair journalist De Telegraaf 'Nel Schellekens is een kop-tot-kont-kok, iemand die niet alleen de brave lapjes uit de koe, het varken en de kip snijdt, maar Het Hele Beest op tafel zet. Het is eten dat barst van karakter. Net als Nel zelf: van kop tot kont karakter.' - Mac van Dinther - culinair journalist de Volkskrant 'Nooit geweten dat een haantje, dat zich op het erf niet altijd evengoed gedraagt, zo buitenaards heerlijk kan smaken. En sterker nog, nooit geweten dat er geitenbokjes zijn en dat je ze kunt eten. Bokjes en bonen. Je fietst er voor om als je weet dat chef Nel achter het fornuis staat. Vindingrijk ouderwets kookt ze. Als de beste, durf ik te zeggen, vroeg je het mij. Doe het haar na. Uit dit boek.' - Wouter Klootwijk - culinair journalist en programmamaker De Wilde Keuken Terrageb - 256 blz
eten & drinken

Grazia Novellini
Osteria recepten
Dit mag met recht het grote Italiaanse Slow Food Kookboek genoemd worden. Met liefst 545 recepten afkomstig van osteria's in heel Italië. Dit boek is ook nog een culinaire reisgids. Van alle osteria's staat het adres vermeld. Pietha de Voogd vertaalde en bewerkte de originele Italiaanse uitgave. -Een kanjer van een kookboek Johannes van Dam (bij de eerste uitgave van dit boek in 2005) Osteria is een middeleeuws woord dat oorspronkelijk tapperij of herberg betekende. Nog maar enkele decennia geleden was het heel normaal om je eigen eten mee te nemen naar een osteria. Er werden ook eenvoudige gerechten geserveerd, soms alleen brood, kaas en worst, soms ook soepen en stoofschotels. Gaandeweg is osteria een aanduiding geworden voor een eethuis waar lokale of regionale maaltijden op tafel komen. Daarmee overlapt het woord de aanduiding trattoria. De chiquere eetgelegenheden werden vroeger ristorante genoemd, maar vandaag de dag kun je ook op het hoogste niveau restaurants vinden die zich osteria noemen. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zich inspannen om aan te sluiten op de culinaire tradities van de eigen streek. De van oorsprong Italiaanse Slow Food-beweging streeft ernaar de eigenheid, biodiversiteit en gastronomie van het eigen land in stand te houden en te promoten. Veel gerechten zijn dan ook afkomstig uit de traditionele, regionale keuken (van sommige gaat de historie zelfs terug tot de Middeleeuwen), andere zijn van recenter datum en weer andere zijn moderne variaties op oude thema's. Novecentogeb - 500 blz
eten & drinken

Anne Catherine Bley
Soep
Soep is een van de makkelijkste en meest troostrijke gerechten die je kunt bereiden. Overal ter wereld maken soepen deel uit van het culinaire repertoire en de mogelijkheden qua ingrediënten zijn dan ook eindeloos verrassend. In 'Soep' vind je 33 recepten voor heerlijke soepen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stevige spinazie-linzensoep, een verrassende tomatensoep met appel en ricotta of een friszoete gazpacho? 'Soep' begint met een aantal praktische tips over de bereiding. De recepten zijn ingedeeld in de hoofdstukken: vegetarische soepen, maaltijdsoepen, soepen met vlees en koude soepen. Bechtgeb - 72 blz
eten & drinken

Amelia Wasiliev
Groene tofu
Met het toepassen van meer tofu in je eetpatroon kom je aan je dagelijks benodigdheden aan ijzer en eiwit: of je nu vegetariër bent, veganist of gewoon minder vlees wilt eten, 'Groene tofu' met meer dan 65 recepten op basis van tofu kan je helpen om voldoende eiwitten en ijzer in je voedingspatroon te brengen en je gezondheid een boost te geven. Met veel informatie over de voordelen, het gebruik en tips voor het koken met tofu en een uitgebreide toelichting op de verschillende manieren om tofu klaar te maken. Hierbij komen alle tofu varianten aan bod: van de stevige klassieke witte blokken tot tempeh en de wat zachtere zijdetofu. 'Groene tofu' bevat niet alleen recepten met tofu als hoofdgerecht, maar ook tofu-ontbijtjes en -desserts: meer dan 65 eiwitrijke tofurecepten zonder vlees of vis voor ontbijtjes, bij- en voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Citrusgeb - 159 blz