Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Chefkoks/De kers op de appelmoes
Pierre Wind pimps your plate! Keukencreatieveling Pierre Wind komt met een uniek boek. ‘De kers op de appelmoes’ biedt antwoord op de vraag “Hoe steel ik de show bij elk diner?”. Pierre start met de algemene opmaakregels, daarna volgt een overvloed aan originele en smakelijke garnituren die de gerechtjes versieren. Wind sluit af met een aantal spannende basisrecepten waarbij je de garnituren kunt toepassen. Alles is stapsgewijs in beeld gebracht. Van simpel tot bewerkelijk. Dit boek transformeert saaie dinertjes tot originele eetspektakels. Het is de finishing touch, the icing on the cake, De kers op de appelmoes!
Je vindt in ‘De kers op de appelmoes’ de regels voor het opmaken van een bord, het aankleden van een diner en de kunst van het garneren in duidelijke en toegankelijke taal, meer dan 100 traditionele of originele garnituren die je bord opleuken en handige stap-voor-stapfoto’s en instructies, moderne vormgeving. En veel extra’s: koelkastposter met overzicht van alle garnituren, website met de “achterliggende gedachte” en een originele boekenlegger.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin. - Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer. Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen. Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen. Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren. Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam.eten & drinken

en Cas
'En Cas'; een boek over de Nederlandse topkeukens, over vriendschap en rivaliteit, carrières achter de kachel, over wijn en over koken natuurlijk. Het verslag van een uniek weekend in Reims waar enkele groten van de Nederlandse keuken besluiten hun leermeester Cas Spijkers te onthalen op een meesterlijke maaltijd. Een uniek boek dat u een onverhulde blik in de keuken gunt, bij de grote chefs van Nederland. Op bijgevoegde DVD vindt u een uniek filmverslag over alle belevenissen in Reims en interviews met de hoofdrolspelers. De koks gaan op pad om de juiste ingrediënten voor het diner te vinden, in en om Reims. Ondertussen rijdt Cas naar Reims, waarbij in de auto een geanimeerd gesprek plaatsvindt en enkele smakelijke anekdotes worden verteld. Aangekomen bij het château staan de overige heren al druk in de keuken te koken. Tijdens het koken wordt ook veel verteld over ingrediënten, gerechten, bereiding etc. Vervolgens wordt met de hele groep het diner genuttigd, voorzien van de juiste wijnen natuurlijk. Ook tijdens dit diner zijn de sterke verhalen weer niet van de lucht en ontstaat een gezellige, ontspannen sfeer. Het boek is een luxe ingebonden uitgave.eten & drinken

Berma Klein Goldewijk
De kers op de taart
'De kers op de taart' is the real temptation voor dessertfanaten en zoetekauwen. Zesentwintig overheerlijke desserts worden stap voor stap bereid. Voor elk wat wils. En voor de gevorderde hobbykoks komen er nog een aantal extra garnituren, zoals een suikerbel of een chocoladedruppel, als toetje bovenop. De basisrecepten worden minutieus uitgelegd en groeien uit tot culinaire pareltjes.eten & drinken
