Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Insecten – een culinaire ontdekking
Shami Radia
Insecten – een culinaire ontdekking
De grootste culinaire verrassing ooit
€ 25,00 Oorspronkelijke prijs was: € 25,00.€ 12,50Huidige prijs is: € 12,50.
ISBN: 9789048313105.
Bindwijze:
geb
Taal:
NL
Uitgever:
Veltman
Auteur:
Shami Radia
Paginas:
191
Categorie: Eten & drinken.
Insecten zijn ingrediënten en nog lekkere ook. Probeer deze spannende en gemakkelijke recepten en varieer met de diverse eetbare insecten, zoals krekels, Buffalo wormen en sprinkhanen. Het klinkt misschien gewaagd, maar insecten zijn ook heel gezond. Ze zitten vol proteïnen en voedingsstoffen en zijn nog goed voor het milieu ook!
Gerelateerde producten
eten & drinken

Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok. Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.' Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder. Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.
Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka. Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren. De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader. AerialGEB - 235 blz
eten & drinken

Claudia Willekes
Pannenkoekdag
Het is elke dag pannenkoekdag, met dit vrolijke boek vol lekkere en gezonde pannenkoeken. Voor groot en klein! Pannenkoeken eten is altijd een feest! Dat een pannenkoek niet alleen lekker maar ook gezond én lekker kan zijn, bewijzen Claudia Willekes en Geertje Tensen met Pannenkoekdag. Dit boek geeft je een nieuwe kijk op het bakken van pannenkoeken, gezond en voedzaam. Een familiekookboek met 60 heerlijke recepten verdeeld over de momenten van de dag. Maak ze als ontbijt, lunch of neem ze mee voor onderweg. De recepten zijn snel en makkelijk te maken. Zo kan het elke dag wel Pannenkoekdag zijn! Claudia en Geertje over het boek: Vanaf nu maken we gezonde pannenkoeken!, dachten we nadat we witte bloem pannenkoeken met stroop hadden gegeten. Maar hoe? Inmiddels weten we precies hoe, het resultaat lees je in ons kookboek Pannenkoekdag, een kookboek vol heerlijke, gezonde pannenkoekrecepten. Geen witte bloem, geen toegevoegde suikers maar pannenkoeken gemaakt van zeventien verschillende soorten meel zoals boekweit-, spelt-, havermout-, rogge-, volkoren- en kastanjemeel (waarvan ook veel glutenvrije soorten). Koop biologische meelsoorten, lekker vers zonder toevoegingen. Ook de melk is te vervangen door bijvoorbeeld geiten-, haver- of sojamelk. Je kunt met pannenkoeken eindeloos variëren! Ga vooral veel bakken, dan wordt het steeds leuker. Ãn gezond is ook lekker! Kosmosgeb - 160 blz
eten & drinken

Bernadette Wörndl
De smaak van het bos
Het bos als inspiratiebron voor heerlijke recepten. Bossen zijn gewoon goed voor je: je kunt er vertragen, aarden en geïnspireerd raken. De bijzondere recepten van Bernadette Wörndl laten zien hoe gevarieerd het bos als voorraadkast is. Of het nu gaat om bosbessen, sparrentoppen, vlierbloesem, paddenstoelen of wild ? de natuur biedt elk seizoen een nieuw palet aan aroma's. Zo geniet je met al je zintuigen van het bos! De auteur was als kind al gefascineerd door de vele planten en bessen die ze in het bos ontdekte. Tijdens lange wandelingen in het bos verzamelt zij nog steeds manden vol paddenstoelen, kruiden en bloesems. Met deze ingrediënten tovert ze unieke recepten tevoorschijn in dit 'boskookboek'. Een heerlijke vlierbloesemtaart, cantharellen voor een lekkere fricassee, hertenfilet met een romige pompoenpuree of gekonfijte eend met dennennaalden? Sfeervolle foto's uit het bos, gecombineerd met illustraties van diverse kruiden en planten, maken dit boek tot een ware lust voor het oog. De informatie over wilde planten in het bos krijg je er zomaar bij. Bernadette Wördnl is kookboekenschrijfster en foodstyliste. Sterck & De Vreesegeb - 184 blz
eten & drinken

Xavier Martins Dias
Het ik-dieet
Als we constant last hebben van energiedips, snel terugkerende honger, spijsverteringsklachten of gewichtstoename, dan is één ding zeker: onze voeding is niet optimaal. En op zoek gaan naar nóg gezonder voedsel blijkt in deze gevallen niet de oplossing te zijn. Het ik-dieet maakt een einde aan die hopeloze zoektocht, want inmiddels is duidelijk dat 'voor iedereen gezond voedsel' niet bestaat. Of iets gezond is wordt namelijk niet alleen bepaald door de voedingsstoffen die erin zitten. Het gaat er ook om of het voor jóu gezond is, en dat hangt weer af van jouw unieke voedingsbehoeften, die worden bepaald door genetica, leefstijl en spijsvertering. Dit boek legt uit wat gezonde voeding daadwerkelijk inhoudt en hoe je erachter komt wat jij het best kunt eten. Na het lezen ervan ben je in staat om voor jezelf het beste voedingspatroon samen te stellen, of je nu vegan, glutenvrij of alles eet. Je kijk op voeding zal voorgoed veranderd zijn. Je lichaam vertelt je wat je nodig hebt, Het ik-dieet leert je ernaar te luisteren. Xavier Martin Dias studeerde bewegingswetenschappen met als specialisaties gezondheidskunde en inspanningsfysiologie. Martins Dias schrijft, doceert (onder andere bij defensie), presenteert en adviseert over voeding en training. Hij werkte onder andere voor Achmea Health, de Hogeschool van Amsterdam en Les Mills. Voor zijn eigen sportschool Akademia ontwikkelde hij een uniek voedingsprogramma, wat tot het schrijven van dit boek leidde. Prometheuspap - 288 blz