Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Het grote granenboek
Ghillie James
Het grote granenboek
Voedzame recepten voor elke dag
€ 22,95 Oorspronkelijke prijs was: € 22,95.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789059565036.
Bindwijze:
geb
Taal:
NL
Uitgever:
Fontaine
Auteur:
Ghillie James
Paginas:
256
Categorie: Eten & drinken.
Van haver tot gort: alles over granen. ‘Het grote granenboek’ is hét naslagwerk voor alles wat met granen te maken heeft, van amarant tot wilde rijst. Met meer dan 120 toegankelijke recepten van over de hele wereld, van klassieke gerechten als paella en risotto tot originele ontbijtideeën en suggesties voor desserts.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin. - Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer. Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen. Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen. Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren. Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken

Peter Gordon
Groente
Met groenten zijn heel spannende en bijzondere combinaties te maken, dat blijkt wel uit dit prachtige groentekookboek. De van oorsprong Nieuw Zeelandse Peter Gordon deed kookervaring op in Azië en had veel succes met zijn trendy Londense restaurant 'The Sugar Club'. Groenten zijn nu voor hem een grote inspiratiebron voor steeds nieuwe gerechten. Nieuwsgierige koks die graag worden uitgedaagd, vinden hier recepten voor soepen, stoofschotels en curries, voor bakken en frituren, oven- en grillrecepten, voor quiches, pasteitjes, hartige taarten, veel granen en ook leuke inmaakrecepten, afgesloten met een aantal heerlijke desserts op basis van groenten. Ieder recept wordt heel duidelijk uitgelegd, de handelingen op logische werkvolgorde en steeds met een margebalk waarin het gerecht wordt toegelicht, met uitleg over het waarom en met suggesties voor het vervangen van ingrediënten, variaties enz. Geïllustreerd met prachtige, functionele kleurenfoto's op wisselend formaat die zowel de groenten als gerechten tonen. Nog meer boeken over groente: Groente van Gio, De andere groenten Inmerc160 blz
eten & drinken

Laura Zavan
Risotto
Veel mensen kennen risotto uit een restaurant of van vakantie, maar hoe maak je het eigenlijk zelf klaar? Uit de stap-voor-stapuitleg in 'Risotto' blijkt het helemaal niet zo moeilijk te zijn. 34 recepten voor diverse klassieke risottogerechten als risotto met asperges en risotto met champignons. Bechtgeb - 72 blz
eten & drinken

Amelia Wasiliev
Groene tofu
Met het toepassen van meer tofu in je eetpatroon kom je aan je dagelijks benodigdheden aan ijzer en eiwit: of je nu vegetariër bent, veganist of gewoon minder vlees wilt eten, 'Groene tofu' met meer dan 65 recepten op basis van tofu kan je helpen om voldoende eiwitten en ijzer in je voedingspatroon te brengen en je gezondheid een boost te geven. Met veel informatie over de voordelen, het gebruik en tips voor het koken met tofu en een uitgebreide toelichting op de verschillende manieren om tofu klaar te maken. Hierbij komen alle tofu varianten aan bod: van de stevige klassieke witte blokken tot tempeh en de wat zachtere zijdetofu. 'Groene tofu' bevat niet alleen recepten met tofu als hoofdgerecht, maar ook tofu-ontbijtjes en -desserts: meer dan 65 eiwitrijke tofurecepten zonder vlees of vis voor ontbijtjes, bij- en voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Citrusgeb - 159 blz