Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Chefkoks/Franse kookkunst
Nort van Hoof
Franse kookkunst
Recepten, kunst en columns uit de Ardéche
€ 20,99 Oorspronkelijke prijs was: € 20,99.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789089896988. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Terra Auteur: Nort van Hoof Auteur tussenvoegsel: van Paginas: 170 Categorieën: Chefkoks, Eten & drinken.
Keukengeheimen uit de Ardèche, ‘Franse kookkunst’ is een authentiek kookboek van drie talentvolle Nederlanders uit de Franse Ardèche. Van aardappelbeignet met gedroogde tomaten, kastanjesoep met mousserons, tot de perfecte citroentaart. Chefkok Nort van Hoof is een begrip geworden in de regio. Hij maakt de gerechten met streekproducten met een creatieve knipoog naar de klassieke Franse keuken.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka.Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren.De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader. AerialGEB - 235 blz
eten & drinken
Bill Buford
Oui, chef!
Stuntelend met de Franse taal, maar er wel van overtuigd dat hij de kunst van het Franse koken onder de knie zal krijgen, begint Bill Buford aan wat een waanzinnige zoektocht van vijf jaar wordt. Met zijn vrouw en driejarige tweelingzonen trekt hij naar Lyon, de gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Hij gaat studeren aan het beroemde Institut Bocuse en koken in het legendarische en met een Michelin-ster bekroonde La Mère Brazier. De Franse keuken wordt een obsessie: is hij de gastronomische geheimen die hij leert waardig? En is de Franse keuken, zoals alle Italianen die hij in Toscane ontmoette hem vertelden, eigenlijk schatplichtig aan (mon dieu!) de Italiaanse? Met zijn kenmerkende humor, gevoel voor avontuur en meesterlijk vermogen om zichzelf ? en ons ? helemaal in zijn zoektocht onder te dompelen, schreef Bill Buford 'Oui, Chef!' dat van ons allen een kenner van de Franse keuken maakt. Meulenhoffpap - 464 blz
eten & drinken
Tessa Kiros
De Franse wereldkeuken
Op vakantie in Parijs viel het Tessa Kiros op dat de stad een smeltkroes van verschillende culturen is geworden, waarbij iedereen zijn eigen geschiedenis en smaken met elkaar deelt. Zo verandert de traditionele Franse keuken in een wereldkeuken met gerechten die bereid worden met bijzondere lokale producten en volgens lokale tradities. 'De Franse wereldkeuken' laat je kennismaken met de vele verschillende smaken van deze keuken. Kiros neemt je mee naar de Provence en Normandië, maar ze maakt ook de oversteek naar de voormalige koloniën van Frankrijk: Guadeloupe, Vietnam, Pondicherry en La Réunion. Naast de ruim 150 zeer verschillende recepten, laat Kiros je ook kennismaken met zes verschillende Franse streken en landen. Terrageb - 288 blz
eten & drinken
Bethany Kehdy
De gastvrije keuken van het Midden-Oosten
In 'De gastvrije keuken van het Midden-Oosten' beschrijft Bethany Kehdy meer dan 80 traditionele en klassieke recepten en herinterpreteert ze voor de moderne kok, zonder de authenticiteit en heerlijke smaken te verliezen. Ontdek hoe je keer op keer de perfecte hummus maakt, creëer in een handomdraai een frittata met Perzische kruiden en een indrukwekkende stoofpot met ossenwang, sjalot en rabarber. Van simpele doordeweekse maaltijden tot een luie brunch, heerlijke diners, uitgebreide feestmaaltijden en makkelijke last-minute-opties, Bethany laat zien dat de Midden-Oosterse keuken perfect is voor elke gelegenheid door maar een paar hoofdingrediënten te gebruiken. Met menu's, uitgebreide en gedetailleerde recepten, charmante anekdotes over Bethany's eigen ervaringen en met prachtige foto's van Libanon. De gastvrije keuken van het Midden-Oosten is een essentieel kookboek voor iedereen die is betoverd door de smaken van het Midden-Oosten. Fontainegeb - 272 blz