Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Een krat vol recepten
Eefje Brugman
Een krat vol recepten
4 seizoenen, meer dan 40 groenten, meer dan 400 recepten
€ 29,50 Oorspronkelijke prijs was: € 29,50.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789038803685.
Bindwijze:
geb
Taal:
NL
Uitgever:
Nijgh & Van Ditmar
Auteur:
Eefje Brugman
Paginas:
300
Categorie: Eten & drinken.
Eefje Brugman begon in 2010 maaltijdbox De Krat, kwaliteitsproducten zó van de boer op de keukentafel, waarmee ze ook lokale boeren en tuinders steunde. Ze combineerde die groenten met een mooi stuk scharrelvlees, lekker brood, regelmatig met vis, of een andere lokale verrassing en met ook met receptenboekjes.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Peter Gordon
Groente
Met groenten zijn heel spannende en bijzondere combinaties te maken, dat blijkt wel uit dit prachtige groentekookboek. De van oorsprong Nieuw Zeelandse Peter Gordon deed kookervaring op in Azië en had veel succes met zijn trendy Londense restaurant 'The Sugar Club'. Groenten zijn nu voor hem een grote inspiratiebron voor steeds nieuwe gerechten. Nieuwsgierige koks die graag worden uitgedaagd, vinden hier recepten voor soepen, stoofschotels en curries, voor bakken en frituren, oven- en grillrecepten, voor quiches, pasteitjes, hartige taarten, veel granen en ook leuke inmaakrecepten, afgesloten met een aantal heerlijke desserts op basis van groenten. Ieder recept wordt heel duidelijk uitgelegd, de handelingen op logische werkvolgorde en steeds met een margebalk waarin het gerecht wordt toegelicht, met uitleg over het waarom en met suggesties voor het vervangen van ingrediënten, variaties enz. Geïllustreerd met prachtige, functionele kleurenfoto's op wisselend formaat die zowel de groenten als gerechten tonen. Nog meer boeken over groente: Groente van Gio, De andere groenten Inmerc160 blz
eten & drinken

Jean Vanhoof
De andere groenten
Groenten van toen zijn weer heerlijk eigentijds. Jean Vanhoof legt in ‘De andere groente’ uit waar deze groenten en kruiden vandaan komen, hoe je ze kunt telen en in gerechten verwerken. De 23 behandelde 'vergeten groenten' hebben ronkende namen als 'bladmosterd', 'eeuwig moes' of 'Brave Hendrik'. De meeste groenten kan men heel makkelijk in eigen tuin kweken, maar zijn ook steeds vaker gewoon in de winkel te koop. Nog meer boeken over groenten: Groente opnieuw ontdekt, Groenten van Gio lannoo167 blz
eten & drinken

Grazia Novellini
Osteria recepten
Dit mag met recht het grote Italiaanse Slow Food Kookboek genoemd worden. Met liefst 545 recepten afkomstig van osteria's in heel Italië. Dit boek is ook nog een culinaire reisgids. Van alle osteria's staat het adres vermeld. Pietha de Voogd vertaalde en bewerkte de originele Italiaanse uitgave. -Een kanjer van een kookboek Johannes van Dam (bij de eerste uitgave van dit boek in 2005) Osteria is een middeleeuws woord dat oorspronkelijk tapperij of herberg betekende. Nog maar enkele decennia geleden was het heel normaal om je eigen eten mee te nemen naar een osteria. Er werden ook eenvoudige gerechten geserveerd, soms alleen brood, kaas en worst, soms ook soepen en stoofschotels. Gaandeweg is osteria een aanduiding geworden voor een eethuis waar lokale of regionale maaltijden op tafel komen. Daarmee overlapt het woord de aanduiding trattoria. De chiquere eetgelegenheden werden vroeger ristorante genoemd, maar vandaag de dag kun je ook op het hoogste niveau restaurants vinden die zich osteria noemen. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zich inspannen om aan te sluiten op de culinaire tradities van de eigen streek. De van oorsprong Italiaanse Slow Food-beweging streeft ernaar de eigenheid, biodiversiteit en gastronomie van het eigen land in stand te houden en te promoten. Veel gerechten zijn dan ook afkomstig uit de traditionele, regionale keuken (van sommige gaat de historie zelfs terug tot de Middeleeuwen), andere zijn van recenter datum en weer andere zijn moderne variaties op oude thema's. Novecentogeb - 500 blz
eten & drinken

Annette van Ruitenburg
Zilt
Zeekraal, lamsoor, oesterblad, zeewier: stuk voor stuk zijn het voorbeelden van zilte groenten. Langs de Nederlandse en Belgische kust, maar ook in andere landen, neemt de verzilting van de grond toe, dus ook van landbouwgrond. Het telen van zilte groente is een oplossing voor gebruik van deze landbouwgrond, maar dit kan ook thuis! Zilte groente kun je overal telen; in de tuin, op het balkon, in de kas, in je kamer, of zelfs op het aanrecht, of je nu aan de kust woont of niet. Zilt leert je hoe je met zilte teelt de heerlijkste groente kunt telen en niet onbelangrijk hoe je deze in verrassende en smaakvolle gerechten kunt verwerken. Want niet alleen is de toename van zilte producten in ons eetpatroon een oplossing voor de landbouw, de groenten zijn rijk aan mineralen, vitaminen en vaak ook voedingsvezels. Fontainegeb - 240 blz