Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/De Nederlandse culinaire literatuur in 90 en enige verhalen
Ronald Giphart
De Nederlandse culinaire literatuur in 90 en enige verhalen
€ 29,95 Oorspronkelijke prijs was: € 29,95.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
ISBN: 9789044626513. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Prometheus Auteur: Ronald Giphart Paginas: 1085 Categorieën: Eten & drinken, Literatuur & thrillers.
In De Nederlandstalige culinaire literatuur in 90 en enige verhalen heeft Ronald Giphart, in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek, verhalen en fragmenten uit romans samengebracht waarin culinaire hoogstandjes, minder geslaagde creaties en onze eetcultuur centraal staan.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Peter d'Hamecourt
Leven als God in Rusland
Wat doet de Rus op zijn buitenhuis? Eten en drinken, dat vooral. De datsja heeft een functie in het Russische leven, die de 'datsjnik' bevrijdt van de wereld in de boze stad om hem heen. Hij leeft met de natuur en wat de natuur hem schenkt. En dat is heel wat. De uitgestrekte bossen zijn ideale oogstplaatsen voor een rijke sortering aan vruchten en paddenstoelen. Het wild uit de bossen heeft de Russische maag altijd gevoed. De lokale markten leveren een keur aan producten uit de moestuinen waar baboesjka's met hart en ziel hun fruitbomen koesteren en groenten verbouwen. Ik, Peter, geniet al vele jaren van het datsja-feest als consument en keuken-assistent. En zij, Julia, heeft met haar Russische wortels de eetcultuur van haar land de datsja-keuken binnengehaald. Met een beetje fantasie kan de lezer zich verplaatsen via de recepten en de verhalen naar de datsja-sfeer waarin genieten en vrijheid voorop staan. Conservepap - 123 blz
eten & drinken

Culinaire sterren tussen Maas en Rijn
Zes sterrenchefs uit de Euregio Maas-Rijn brengen in 'Culinaire sterren tussen Maas en Rijn' elk acht heerlijke creaties met een knipoog naar de overvloed aan producten uit eigen regio. Elke chef ging daarbij op zoek naar een lokale, ambachtelijke producent of teler van kwaliteitsvolle en inspirerende ingrediënten die extra in the picture worden gebracht. Stichting kunstboekgeb - 152 blz
eten & drinken

Della Bosiers
Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe
Welke keukenprins of prinses kan op de markt weerstand bieden aan nieuwe polderbintjes, knapverse spinazie, heerlijke grijze garnalen, Belgisch witloof? Wie krijgt niet af en toe zin in 'een' gerecht met paling, lam of kip? Eenmaal thuis vragen we ons af wat te doen met onze aankoop. Samen met Marc Paesbrugghe, Della Bosiers en fotograaf Bart Van Leuven, wandelen we in 'Het culinaire standaardwerk' langs bekende en minder bekende ingrediënten met een schat aan informatie om van elke maaltijd, van voorgerecht tot dessert een culinair festijn te maken. Stichting Kunstboekgeb - 268 blz
eten & drinken

Ronald Giphart
Smakelijk!
Al op jonge leeftijd maakte Ronald Giphart kennis met lekker eten; zijn moeder bereidde elke maaltijd met zorg. Maar pas toen hij een roman schreef over een chef-kok raakte hij zelf in de ban van het culinaire leven. Sindsdien kookt hij zich een slag in de rondte, verzamelt hij kookboeken en reist hij stad en land af op zoek naar het ultieme recept. Al meer dan tien jaar schrijft hij over zijn favoriete gerechten. Thomas Rapgeb - 304 blz