Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Natuur/Tuinboeken/De mooie moestuin
Julia Voskuil
De mooie moestuin
€ 27,50 Oorspronkelijke prijs was: € 27,50.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789462501195.
Bindwijze:
geb
Taal:
NL
Uitgever:
Forte Groen
Auteur:
Julia Voskuil
Paginas:
175
Categorieën: Eten & drinken, Natuur, Tuinboeken.
‘De mooie moestuin’ van Julia Voskuil nodigt je uit om mooie, bijzondere en smakelijke groenten, kruiden en (eetbare) bloemen te gaan kweken. Ook als je geen grote (moes)tuin hebt kun je oogsten: in potten en groeizakken kan het overal. Lees over gewasgroepen, tuinieren op veen en klei, en neem een kijkje bij de twaalf geportretteerde bezoektuinen in Nederland en België. Met al deze informatie, handige lijsten en bijna 350 foto’s is ‘De mooie moestuin’ een praktisch én inspirerend moestuinhandboek.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Zia Allaway
De indoor moestuin
Wil je je eigen groente en fruit kweken, maar heb je geen tuin? Geen probleem: 'De indoor moestuin' laat je zien hoe je de lekkerste gewassen teelt, die er ook nog eens fantastisch uitzien – gewoon in huis! Dankzij de illustraties en stapsgewijze instructies kun je in huis zelf citroengras en pluksla kweken. Zelfs een sinaasappelboompje behoort tot de mogelijkheden. Van kruiden in hangpotten tot microgroente in muffinvormpjes, de stijlvol opgekweekte gewassen smaken net zo goed als ze eruitzien. Met 'De indoor moestuin' kun je binnenshuis een hele reeks kruiden, groenten, eetbare bloemen en vruchten opkweken tot ze oogstrijp zijn – het hele jaar door. Forte Groengeb - 221 blz
eten & drinken

Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin. - Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer. Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen. Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen. Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren. Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken

Jean Vanhoof
De andere groenten
Groenten van toen zijn weer heerlijk eigentijds. Jean Vanhoof legt in ‘De andere groente’ uit waar deze groenten en kruiden vandaan komen, hoe je ze kunt telen en in gerechten verwerken. De 23 behandelde 'vergeten groenten' hebben ronkende namen als 'bladmosterd', 'eeuwig moes' of 'Brave Hendrik'. De meeste groenten kan men heel makkelijk in eigen tuin kweken, maar zijn ook steeds vaker gewoon in de winkel te koop. Nog meer boeken over groenten: Groente opnieuw ontdekt, Groenten van Gio lannoo167 blz
eten & drinken

Amber Carchedi
De meisjes van de moestuin
Kweken, oogsten, koken en eten zijn de basics in het leven van 'De Meisjes van de Moestuin' - Amber Carchedi en Reny Muller. Zij laten zien dat het telen van je eigen groente en fruit niet moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn en dat je zeker geen grote tuin hoeft te hebben om er gevarieerd uit te eten. Met de oogst bedenken de Meisjes bijzondere, maar eenvoudig te maken gerechten want, zeggen ze, 'zowel in de tuin als op ons bord willen we een feestje'. Daarom kweken ze geen groene sperziebonen maar paarse en zetten ze lavendel naast kool. Zo creëren ze een toevluchtsoord in de stad waar ze genieten van een heerlijke lunch of een lekker drankje uit eigen tuin. Geniet je met ze mee? Terrageb - 184 blz