Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Craft bier brouwen
Jeroen Bert
Craft bier brouwen
De new wave van Belgische brouwers
€ 25,99 Oorspronkelijke prijs was: € 25,99.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789401462518. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Lannoo Auteur: Jeroen Bert Paginas: 232 Categorie: Eten & drinken.
Door het rijke Belgische bierlandschap waait een vernieuwende wind, losjes geïnspireerd door de internationale craftbierrevolutie. Een nieuwe lichting brouwers verzoent traditie met experiment in originele bieren. Daarnaast brouwt Jeroen in zijn keuken zelf de populairste bierstijlen, zoals saison, pale ale en stout, en neemt hij je stap voor stap mee doorheen het brouwproces.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Erik Verdonck
Bierstronomie
De Belgische biercultuur is door UNESCO erkend als immaterieel werelderfgoed. De Belgische brouwerijen, bieren en brasseries staan daar met stip genoteerd. 'Bierstronomie' laat je genieten van de beste brasseriegerechten waarmee onze Belgische bieren zo heerlijk harmoniëren. We nemen je mee naar 21 brouwerijen over het hele land en laten de smaakmeesters zelf aan het woord: de brouwers vertellen over hun passie voor bier, de chefs over hun liefde voor koken. Elke chef biedt ook een heerlijk bierpairing-menu aan, waarin Belgische bieren de aroma's en smaken van het gerecht versterken of er net een spannend contrast mee vormen. Zo kun je ook zelf de eindeloze culinaire mogelijkheden van bier ontdekken! Lannoogeb - 272 blz
eten & drinken
Erik Verdonck
Bordje bier
Verdwaal je in de wijnkaart in het restaurant? Ben je de klassieke kaas- en wijnavonden beu? Serveer je al jaren rode wijn bij vlees en witte wijn bij vis? Het kan anders! Met bier! 'Bordje bier' laat je kennismaken met de rijke smaak van onze bieren. Zo combineren witbieren goed met romige visbereidingen en salades en zijn oudbruine bieren heerlijk bij garnaal. De gebrande toetsen van gegrild vlees of de barbecue komen overeen met de smaken van gebrande mouten. Maar we kleuren ook buiten de lijntjes. We drinken bijvoorbeeld donker bier bij gerechten met blauwe kaas of bij Gentse waterzooi met witte balsamico. De bierkeuken is één grote speeltuin. 'Bordje bier' bevat 40 recepten met de bijhorende bieren, deskundig voorgeproefd door de 'bier musketiers': bierkok Hilaire Spreuwers, brouwer Bart Durlet, bierproever Ariël Meusen en auteur Erik Verdonck. Leef je uit in de keuken, proef, experimenteer en geniet van de verrassende smaak van bier op je bord. Davidsfondspap - 207 blz
eten & drinken
Pierre Wind
De kers op de appelmoes
Pierre Wind pimps your plate! Keukencreatieveling Pierre Wind komt met een uniek boek. 'De kers op de appelmoes' biedt antwoord op de vraag "Hoe steel ik de show bij elk diner?". Pierre start met de algemene opmaakregels, daarna volgt een overvloed aan originele en smakelijke garnituren die de gerechtjes versieren. Wind sluit af met een aantal spannende basisrecepten waarbij je de garnituren kunt toepassen. Alles is stapsgewijs in beeld gebracht. Van simpel tot bewerkelijk. Dit boek transformeert saaie dinertjes tot originele eetspektakels. Het is de finishing touch, the icing on the cake, De kers op de appelmoes!Je vindt in 'De kers op de appelmoes' de regels voor het opmaken van een bord, het aankleden van een diner en de kunst van het garneren in duidelijke en toegankelijke taal, meer dan 100 traditionele of originele garnituren die je bord opleuken en handige stap-voor-stapfoto's en instructies, moderne vormgeving. En veel extra's: koelkastposter met overzicht van alle garnituren, website met de "achterliggende gedachte" en een originele boekenlegger. Kosmosgeb - 208 blz
eten & drinken
Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka.Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren.De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader. AerialGEB - 235 blz