Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Bierland België
Erik Verdonck
Bierland België
Reis rond België in 365 bieren
€ 29,99 Oorspronkelijke prijs was: € 29,99.€ 12,50Huidige prijs is: € 12,50.
ISBN: 9789401471923. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Lannoo Auteur: Erik Verdonck Paginas: 304 Categorie: Eten & drinken.
Het Belgisch bierlandschap is een bruisend fenomeen. We tellen nu ruim 350 brouwerijen, verspreid over het land, van pico tot mega, nagelnieuw of uitgegroeid tot monument. In dit boek vind je een beknopt maar sfeervol overzicht. Maar wat is een brouwerij zonder… bier? Rasverteller Erik Verdonck selecteerde voor u ruim 365 bieren, een mooie staalkaart van wat er beweegt in Bierland België. Bierexpert Luc De Raedemaeker proefde voor en zorgde voor smaaknotities bij elk bier. Zo is dit boek tegelijk een landkaart en een smaakwijzer voor de bierliefhebber! Goede reis!
Gerelateerde producten
eten & drinken
Erik Verdonck
Bordje bier
Verdwaal je in de wijnkaart in het restaurant? Ben je de klassieke kaas- en wijnavonden beu? Serveer je al jaren rode wijn bij vlees en witte wijn bij vis? Het kan anders! Met bier! 'Bordje bier' laat je kennismaken met de rijke smaak van onze bieren. Zo combineren witbieren goed met romige visbereidingen en salades en zijn oudbruine bieren heerlijk bij garnaal. De gebrande toetsen van gegrild vlees of de barbecue komen overeen met de smaken van gebrande mouten. Maar we kleuren ook buiten de lijntjes. We drinken bijvoorbeeld donker bier bij gerechten met blauwe kaas of bij Gentse waterzooi met witte balsamico. De bierkeuken is één grote speeltuin. 'Bordje bier' bevat 40 recepten met de bijhorende bieren, deskundig voorgeproefd door de 'bier musketiers': bierkok Hilaire Spreuwers, brouwer Bart Durlet, bierproever Ariël Meusen en auteur Erik Verdonck. Leef je uit in de keuken, proef, experimenteer en geniet van de verrassende smaak van bier op je bord. Davidsfondspap - 207 blz
eten & drinken
Erik Verdonck
Bierstronomie
De Belgische biercultuur is door UNESCO erkend als immaterieel werelderfgoed. De Belgische brouwerijen, bieren en brasseries staan daar met stip genoteerd. 'Bierstronomie' laat je genieten van de beste brasseriegerechten waarmee onze Belgische bieren zo heerlijk harmoniëren. We nemen je mee naar 21 brouwerijen over het hele land en laten de smaakmeesters zelf aan het woord: de brouwers vertellen over hun passie voor bier, de chefs over hun liefde voor koken. Elke chef biedt ook een heerlijk bierpairing-menu aan, waarin Belgische bieren de aroma's en smaken van het gerecht versterken of er net een spannend contrast mee vormen. Zo kun je ook zelf de eindeloze culinaire mogelijkheden van bier ontdekken! Lannoogeb - 272 blz
eten & drinken
Jef van den Steen
België
Zoals Frankrijk terecht de 'republiek van de wijn' genoemd mag worden, zo is België even terecht 'het koninkrijk van het bier'. En daar zijn vele redenen voor die in dit boek aan bod komen. Zo is België het enige land ter wereld waar alle vier de gistingswijzen - spontane, gemengde, hoge en lage gisting - gebruikt worden. Van elk van deze gistingswijzen wordt één of meerdere voornbeelden behandeld. Dat het lage landje aan de Noordzee met nauwelijks 11 miljoen inwoners meer dan 600 producenten heeft die een paar duizend verschillende bieren brouwen waarvan een aantal wereldklassiekers zijn mag gerust geweten zijn. België voert dan ook ruim 70 % van al het in het land gebrouwen bier uit, niemand ter wereld doet beter. 1926 - Stella, 1934 - Orval, 1948 - Chimay bleu, 1960 - Gouden Carolus Classic, 1965 - Hoegaarden, 1982 - La Chouffe, 1987 - Lindemans Pêcheresse, 1989 - Delirium, 1990 - Leffe, 1990 - Saison Dupont Bio, 1992 - Dûchesse de Bourgogne, 1992 - Sint Bernardus Abt, 1993 - Grimbergen blond, 1996 - Tripel Karmeliet, 1998 - Affligem blond, 2005 - Brugse Zot, 2014 - Cornet, 2014 - Green Killer, 2014 - Vedett IPA, 2016 - Tripel Le Fort Snoeckgeb - 192 blz
eten & drinken
Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin.- Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer.Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen.Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen.Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'.Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz