Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Chefkoks/Absolutely Jean Beddington
In ‘Absolutely Jean Beddington’ komt in alle receptuur de eigen stijl van Jean duidelijk naar voren. Haar jeugd in Engeland, haar jarenlange verblijf in Japan en haar nieuwsgierigheid en vakkennis zorgen voor originele en eigentijdse receptuur waarbij de klassieke keuken het uitgangspunt vormt. “Als je autodidact bent, kijk je anders tegen de culinaire cultuur aan. Er zijn voor mij minder regels, minder do’s en don’ts. Ik heb geen last van hokjes.”
Gerelateerde producten
eten & drinken

Jean Beddington
A Little Bite of Beddington
'A Little Bite of Beddington' is het resultaat van Jean Beddingtons culinaire ervaring en de fantasie waarmee zij in de loop der jaren honderden hapjes, snacks, amuses, tapas, fingerfood en canapés heeft bedacht. De selectie van vijftig creatieve bites die Jean Beddington voor dit boek maakte, legt de nadruk op smaak en gemakkelijke bereiding. In de hoofdstukken Koud, Stoom, Pan, Frituren en Oven presenteert Jean feestelijke hapjes met aantrekkelijke vormen en kleuren die je zelf kunt maken. Met de duidelijke recepturen kun je simpel aan de slag en verras je je gasten gegarandeerd.eten & drinken

Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok. Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.' Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder. Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.
Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka. Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren. De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader.eten & drinken

Joie de Vivre
Een heerlijk boek vol recepten voor een geïnspireerd leven. Prachtig, inspirerend kookboek waar de liefde voor gezond en mooi eten vanaf straalt. Met ruim 100 heerlijke, originele recepten, persoonlijke verhaaltjes en schitterende styling en fotografie. Van de schrijfster en fotografe van het populaire blog La Tartine Gourmande Béatrice Peltre groeide op op het platteland van Noordoost-Frankrijk en woont tegenwoordig in Boston. Ze is freelance receptenschrijver, stylist en fotograaf. Haar prijswinnende blog LaTartineGourmande.com wordt dagelijks door vele liefhebbers wereldwijd gelezen. Recensie: De auteur van dit verzorgde kookboek is afkomstig uit Frankrijk en woont al jaren in Amerika. Ze doet uitgebreid verslag van haar dagelijkse leven daar en vertelt over haar jeugd in Frankrijk, waar ze al vroeg gefascineerd raakte door alles wat met eten te maken heeft. Haar kookstijl is origineel, sterk Frans georiënteerd, beïnvloed door talrijke buitenlandse reizen. De receptuur is opvallend bewerkelijk, ook als een gerecht er op het eerste gezicht eenvoudig uitziet. Omdat de auteur glutenvrij kookt, werkt zij met nauwkeurig afgemeten mengsels van allerlei, soms lastig verkrijgbare meelsoorten die niet probleemloos te vervangen zijn door gewone meel of bloem. Ook gebruikt zij veel verschillende ingrediënten en veel kookgerei van nauwkeurig opgegeven formaat. Uit alles is duidelijk dat de auteur zich richt op fanatieke kokers met veel tijd, geduld, kennis van zaken en de juiste apparatuur. De foto's van de gerechten zijn fraai. Geen gemakkelijk boek, maar voor gevorderde koks een echte uitdaging. Zie ook het Engelstalige blog van de auteur: www.latartinegourmande.com. Metagegevens • Fontaine • Gebonden • 328 pagina’s • ISBN 9789059564695 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken • Trefwoorden: Franse keuken, letartinegourmande, glutenvrij Over de auteur: Béatrice Peltre groeide op op het platteland van Noordoost-Frankrijk en woont tegenwoordig in Boston. Ze is freelance receptenschrijver, stylist en fotograaf. Haar prijswinnende blog LaTartineGourmande.com wordt dagelijks door vele liefhebbers wereldwijd gelezen. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.eten & drinken
