Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Salades
Katie Caldesi
Salades
120x inspiratie uit de hele wereld
€ 19,99 Oorspronkelijke prijs was: € 19,99.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
ISBN: 9789059567252. Bindwijze: ing Taal: NL Uitgever: Fontaine Auteur: Katie Caldesi Paginas: 208 Categorie: Eten & drinken.
Inspirerende salades uit alle windstreken en voor elk uur van de dag. Als volwaardig hoofdgerecht of voor erbij, met alleen groente of juist met vlees of vis, met granen, pasta of noedels: er is een salade voor ieder dieet en voor elke gelegenheid, zodat je nooit meer genoegen hoeft te nemen met een bord slappe ijsbergsla.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Vivian Lui
Pasta Easy
Pasta is in Italië een gerecht met huisgemaakt pastadeeg en een saus die de hele dag in de keuken staat te pruttelen. Maar de gerechten in 'Pasta Easy' zijn zo eenvoudig dat je niet meer uren in de keuken hoeft te staan voor een lekker eindresultaat. Na een korte uitleg over hoe een goed pastagerecht opgebouwd is en bij welke saus welke pastasoort hoort, volgen 82 recepten voor de heerlijkste pastagerechten. De recepten zijn ingedeeld in de categorieën klassiekers, gevulde pasta & gnocchi, pasta uit de oven, lange pasta en korte pasta. Bechtgeb - 191 blz
eten & drinken
Phoebe Wood
Delicious. Elke dag bijzonder!
'Delicious. Elke dag bijzonder!' geeft inspiratie voor de lekkerste gerechten voor ieder moment van de dag. Origineel, gezond, en vooral heel erg lekker? De gerechten zijn snel klaar of goed voor te bereiden, op de ochtend of avond zelf is vaak alleen nog maar een finishing touch nodig. 'Delicious. Elke dag bijzonder!' biedt voor elk wat wils. Ideeën voor een dagje met minder vlees, bijvoorbeeld een courgette-caesar-salade. Snel-op-tafel-gerechten, zoals satéschnitzels of Griekse garnalen van de BBQ. Maar ook gehaktballen uit de oven met boerenkool en andere familiefavorieten, kleurrijke salades, dips en lichte recepten. Natuurlijk ontbreken ook homemade drankjes en onweerstaanbare toetjes als eton mess, of een frisse sorbet niet. En bakliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan zoet: wortelcakebars en honing-peercake met gezouten boter. Fontaineing - 240 blz
eten & drinken
Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin.- Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer.Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen.Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen.Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'.Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken
Ditte Ingemann
Salade in 6 stappen
Van fris & licht tot goedgevuld & hartverwarmend: met de salades uit 'Salade in 6 stappen' zit je zo aan je gezonde portie groente en gezonde granen per dag. Hoe je met ingrediënten varieert en je salade net zo lekker en spannend maakt als in de hippe saladbars ontdek je met dit boek van Ditte Ingemann. Bewust genieten van al het goede op je bord: laat de zomer maar beginnen! Kosmosgeb - 248 blz