Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Literatuur & thrillers/De Nederlandse culinaire literatuur in 90 en enige verhalen
Ronald Giphart
De Nederlandse culinaire literatuur in 90 en enige verhalen
€ 29,95 Oorspronkelijke prijs was: € 29,95.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
ISBN: 9789044626513. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Prometheus Auteur: Ronald Giphart Paginas: 1085 Categorieën: Eten & drinken, Literatuur & thrillers.
In De Nederlandstalige culinaire literatuur in 90 en enige verhalen heeft Ronald Giphart, in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek, verhalen en fragmenten uit romans samengebracht waarin culinaire hoogstandjes, minder geslaagde creaties en onze eetcultuur centraal staan.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Peter d'Hamecourt
Leven als God in Rusland
Wat doet de Rus op zijn buitenhuis? Eten en drinken, dat vooral. De datsja heeft een functie in het Russische leven, die de 'datsjnik' bevrijdt van de wereld in de boze stad om hem heen. Hij leeft met de natuur en wat de natuur hem schenkt. En dat is heel wat. De uitgestrekte bossen zijn ideale oogstplaatsen voor een rijke sortering aan vruchten en paddenstoelen. Het wild uit de bossen heeft de Russische maag altijd gevoed. De lokale markten leveren een keur aan producten uit de moestuinen waar baboesjka's met hart en ziel hun fruitbomen koesteren en groenten verbouwen. Ik, Peter, geniet al vele jaren van het datsja-feest als consument en keuken-assistent. En zij, Julia, heeft met haar Russische wortels de eetcultuur van haar land de datsja-keuken binnengehaald. Met een beetje fantasie kan de lezer zich verplaatsen via de recepten en de verhalen naar de datsja-sfeer waarin genieten en vrijheid voorop staan. Conservepap - 123 blz
eten & drinken
Culinaire sterren tussen Maas en Rijn
Zes sterrenchefs uit de Euregio Maas-Rijn brengen in 'Culinaire sterren tussen Maas en Rijn' elk acht heerlijke creaties met een knipoog naar de overvloed aan producten uit eigen regio. Elke chef ging daarbij op zoek naar een lokale, ambachtelijke producent of teler van kwaliteitsvolle en inspirerende ingrediënten die extra in the picture worden gebracht. Stichting kunstboekgeb - 152 blz
eten & drinken
Della Bosiers
Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe
Welke keukenprins of prinses kan op de markt weerstand bieden aan nieuwe polderbintjes, knapverse spinazie, heerlijke grijze garnalen, Belgisch witloof? Wie krijgt niet af en toe zin in 'een' gerecht met paling, lam of kip? Eenmaal thuis vragen we ons af wat te doen met onze aankoop. Samen met Marc Paesbrugghe, Della Bosiers en fotograaf Bart Van Leuven, wandelen we in 'Het culinaire standaardwerk' langs bekende en minder bekende ingrediënten met een schat aan informatie om van elke maaltijd, van voorgerecht tot dessert een culinair festijn te maken. Stichting Kunstboekgeb - 268 blz
eten & drinken
Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin.- Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer.Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen.Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen.Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'.Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz