Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Craft bier brouwen
Jeroen Bert
Craft bier brouwen
De new wave van Belgische brouwers
€ 25,99 Oorspronkelijke prijs was: € 25,99.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789401462518.
Bindwijze:
geb
Taal:
NL
Uitgever:
Lannoo
Auteur:
Jeroen Bert
Paginas:
232
Categorie: Eten & drinken.
Door het rijke Belgische bierlandschap waait een vernieuwende wind, losjes geïnspireerd door de internationale craftbierrevolutie. Een nieuwe lichting brouwers verzoent traditie met experiment in originele bieren. Daarnaast brouwt Jeroen in zijn keuken zelf de populairste bierstijlen, zoals saison, pale ale en stout, en neemt hij je stap voor stap mee doorheen het brouwproces.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Erik Verdonck
Bierstronomie
De Belgische biercultuur is door UNESCO erkend als immaterieel werelderfgoed. De Belgische brouwerijen, bieren en brasseries staan daar met stip genoteerd. 'Bierstronomie' laat je genieten van de beste brasseriegerechten waarmee onze Belgische bieren zo heerlijk harmoniëren. We nemen je mee naar 21 brouwerijen over het hele land en laten de smaakmeesters zelf aan het woord: de brouwers vertellen over hun passie voor bier, de chefs over hun liefde voor koken. Elke chef biedt ook een heerlijk bierpairing-menu aan, waarin Belgische bieren de aroma's en smaken van het gerecht versterken of er net een spannend contrast mee vormen. Zo kun je ook zelf de eindeloze culinaire mogelijkheden van bier ontdekken! Lannoogeb - 272 blz
eten & drinken

Erik Verdonck
Bordje bier
Verdwaal je in de wijnkaart in het restaurant? Ben je de klassieke kaas- en wijnavonden beu? Serveer je al jaren rode wijn bij vlees en witte wijn bij vis? Het kan anders! Met bier! 'Bordje bier' laat je kennismaken met de rijke smaak van onze bieren. Zo combineren witbieren goed met romige visbereidingen en salades en zijn oudbruine bieren heerlijk bij garnaal. De gebrande toetsen van gegrild vlees of de barbecue komen overeen met de smaken van gebrande mouten. Maar we kleuren ook buiten de lijntjes. We drinken bijvoorbeeld donker bier bij gerechten met blauwe kaas of bij Gentse waterzooi met witte balsamico. De bierkeuken is één grote speeltuin. 'Bordje bier' bevat 40 recepten met de bijhorende bieren, deskundig voorgeproefd door de 'bier musketiers': bierkok Hilaire Spreuwers, brouwer Bart Durlet, bierproever Ariël Meusen en auteur Erik Verdonck. Leef je uit in de keuken, proef, experimenteer en geniet van de verrassende smaak van bier op je bord. Davidsfondspap - 207 blz
eten & drinken

Pierre Wind
De kers op de appelmoes
Pierre Wind pimps your plate! Keukencreatieveling Pierre Wind komt met een uniek boek. 'De kers op de appelmoes' biedt antwoord op de vraag "Hoe steel ik de show bij elk diner?". Pierre start met de algemene opmaakregels, daarna volgt een overvloed aan originele en smakelijke garnituren die de gerechtjes versieren. Wind sluit af met een aantal spannende basisrecepten waarbij je de garnituren kunt toepassen. Alles is stapsgewijs in beeld gebracht. Van simpel tot bewerkelijk. Dit boek transformeert saaie dinertjes tot originele eetspektakels. Het is de finishing touch, the icing on the cake, De kers op de appelmoes! Je vindt in 'De kers op de appelmoes' de regels voor het opmaken van een bord, het aankleden van een diner en de kunst van het garneren in duidelijke en toegankelijke taal, meer dan 100 traditionele of originele garnituren die je bord opleuken en handige stap-voor-stapfoto's en instructies, moderne vormgeving. En veel extra's: koelkastposter met overzicht van alle garnituren, website met de "achterliggende gedachte" en een originele boekenlegger. Kosmosgeb - 208 blz
eten & drinken

L’amour des moules
Mosselen. We krijgen meteen de associatie met gezellige eetcafés, dampende pannen, friet en bier. Maar staan we ooit stil bij waar de mossel vandaan komt? En hoe ziet het leven van de mossel er uit? De documentaire L'Amour des Moules van Willemiek Kluijfhout beantwoordt deze vragen. Op lyrische wijze slaat deze sensuele film een brug tussen de mossel en de mens. Aan de hand van verschillende personages die met mosselen werken, krijgen we een doorkijk in de levenscyclus van de mossel. Wat blijkt? Ook de mossel kent liefde, erotiek, geboorte, hechting, puberteit en dood. Het is lente. Een opgewonden mannetjesmossel spuit zijn zaad in het water. Het vrouwtje laat zich erdoor verleiden en werpt haar eitjes uit. Dit magische moment onderwater wordt nauwkeurig geregistreerd door de camera. Annelies kijkt liefdevol toe. Zij laat mossels paren en zelf net zwanger. Ze neemt ons mee in de seksuele beleving van de mossel. Af en toe helpt ze de mossel een handje, wat een niet onomstreden procedé is binnen de mosselwereld. Henk en zijn oude vader Stef zijn mosselkwekers van de oude stempel die van oudsher hun mosselzaad gewoon uit de Waddenzee halen. Echter, dit jaar wil dat maar niet lukken en het jaar daarvoor ging het ook al mis. Want of de mossel zaad gaat geven blijft een groot mysterie. Daarbij wordt het bedrijf van Henk in zijn voortbestaan bedreigd vanwege toenemende druk van milieumaatregelen. De mosselkweek zou uit de Waddenzee moeten verdwijnen. Via het prille begin van de mossel gaan we naar de menselijke foetus. Chirurg Jan Deprest opereert regelmatig baby's in de baarmoeder. Vanwege het gaatje dat hij in de baarmoederwand aanbrengt, wat kan gaan lekken, ontstaat de kans dat de foetus overlijdt. Wat heeft Jan Deprest nu ontdekt? Dat mosseltjes zich na geboorte desperaat aan elkaar hechten. Ze produceren daartoe een lijm dat zelfs in de meest vochtige omstandigheden kan plakken. Zou deze mossellijm niet bruikbaar zijn tijdens de operaties in baarmoeders? En weten wij dat die miljoenen mosselen die ze in België consumeren allemaal uit Nederland komen? Al jaren probeert de Belgische ondernemer Willy Versluys met zijn 'Belgica mossel' de eerste Belgische mossel op de markt te brengen. Gaat hem dit ooit lukken? Parallel aan zijn quest zien we hoe er in Zierikzee drukke voorbereidingen gaande zijn voor het jaarlijkse mosselfeest. Want het leven van de mossel nadert zijn bestemming: de zwarte mosselpan. Ieder jaar wordt het mosselseizoen geopend met de bekroning van de mosselprinses. De verkiezing is uiterst geheim en een serieuze zaak. Welke jonge vrouw mag dit jaar het felbegeerde gouden mosselkroontje dragen? En zal het bedrijf van Henk alle tegenslag overleven? 2012, Documentaire, kleur, DCP, 80 minuten Nederlands / Belgische co---productie Scenario en Regie: Willemiek Kluijfhout Producent: Reinette van de Stadt voor TRUEWORKS Coproducenten: Bram Crols en Mark Daems voor ASSOCIATE DIRECTORS De documentaire film 'L'Amour des Moules' komt in première op het Filmfestival 'Film by the Sea' op 15/09/2012. Minestronepap - 212 blz