Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/De happytariër
Jorun Verheyden
De happytariër
Veggie & vegan recepten
€ 24,99 Oorspronkelijke prijs was: € 24,99.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
De gerechten zijn plant-based, bereid met lokale ingrediënten. Niet moeilijk, altijd lekker én gezond. Je wordt er instant-vrolijk van. Veggiekok Jorun Verheyden kookt al jaren vegetarisch en veganistisch en de recepten van haar grootmoeder zijn één van de rode draden door haar leven. Deze smaakherinneringenvormen de basis voor nieuwe de recepten die ze creëert. Met kruiden en specerijen, de fijne penseelstreken van de kookkunst, maakt ze van elk recept een smaakbom. De ontbijtsuggesties die je in een handomdraai klaarmaakt, de inspirerende lunchgerechten die je kan delen met collega’s of vrienden, de originele tapa’s en aperohapjes om tijdens warme zomeravonden van te genieten!
Gerelateerde producten
eten & drinken

Joie de Vivre
Een heerlijk boek vol recepten voor een geïnspireerd leven. Prachtig, inspirerend kookboek waar de liefde voor gezond en mooi eten vanaf straalt. Met ruim 100 heerlijke, originele recepten, persoonlijke verhaaltjes en schitterende styling en fotografie. Van de schrijfster en fotografe van het populaire blog La Tartine Gourmande Béatrice Peltre groeide op op het platteland van Noordoost-Frankrijk en woont tegenwoordig in Boston. Ze is freelance receptenschrijver, stylist en fotograaf. Haar prijswinnende blog LaTartineGourmande.com wordt dagelijks door vele liefhebbers wereldwijd gelezen. Recensie: De auteur van dit verzorgde kookboek is afkomstig uit Frankrijk en woont al jaren in Amerika. Ze doet uitgebreid verslag van haar dagelijkse leven daar en vertelt over haar jeugd in Frankrijk, waar ze al vroeg gefascineerd raakte door alles wat met eten te maken heeft. Haar kookstijl is origineel, sterk Frans georiënteerd, beïnvloed door talrijke buitenlandse reizen. De receptuur is opvallend bewerkelijk, ook als een gerecht er op het eerste gezicht eenvoudig uitziet. Omdat de auteur glutenvrij kookt, werkt zij met nauwkeurig afgemeten mengsels van allerlei, soms lastig verkrijgbare meelsoorten die niet probleemloos te vervangen zijn door gewone meel of bloem. Ook gebruikt zij veel verschillende ingrediënten en veel kookgerei van nauwkeurig opgegeven formaat. Uit alles is duidelijk dat de auteur zich richt op fanatieke kokers met veel tijd, geduld, kennis van zaken en de juiste apparatuur. De foto's van de gerechten zijn fraai. Geen gemakkelijk boek, maar voor gevorderde koks een echte uitdaging. Zie ook het Engelstalige blog van de auteur: www.latartinegourmande.com. Metagegevens • Fontaine • Gebonden • 328 pagina’s • ISBN 9789059564695 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken • Trefwoorden: Franse keuken, letartinegourmande, glutenvrij Over de auteur: Béatrice Peltre groeide op op het platteland van Noordoost-Frankrijk en woont tegenwoordig in Boston. Ze is freelance receptenschrijver, stylist en fotograaf. Haar prijswinnende blog LaTartineGourmande.com wordt dagelijks door vele liefhebbers wereldwijd gelezen. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren. Fontainegeb - 314 blz
eten & drinken

Lisa Butterworth
28 dagen vega
28 dagen vega' is een complete gids vol lekkere vegetarische recepten waardoor je binnen een mum van tijd de overstap naar vegetarisch eten kunt maken. Door 28 dagen je eetgewoonte aan te passen en de duidelijke weekmenu's te volgen, weet je precies wat je moet doen. Dit handige en praktische kookboek is er voor iedereen die wil overstappen op vegetarisch eten. Na een geïllustreerde uitleg over de positieve impact van een vegetarisch dieet op de planeet en je lichaam, volgen tips over hoe je de gezonde voedingsstoffen uit vegetarisch eten binnen kunt krijgen. De gevarieerde eetwissels in '28 dagen vega' laten bijvoorbeeld zien dat je gehakt prima kunt vervangen door linzen. Daarnaast zit het kookboek bomvol handige basisrecepten voor dressings, spreads, bijgerechten en toppings, waarmee je vegetarisch eten naar een hoger niveau kunt tillen. Met '28 dagen vega' was vegetarisch koken nog nooit zo makkelijk. Bechtpap - 192 blz
eten & drinken

Gina Fontana
Moon milk
'Moon milk' staat volledig in het teken van plantaardige drankjes die je 's avonds voor het slapen gaan kunt drinken: net als de ouderwetse warme melk met anijs als slaapmutsje helpen de op ayurvedische kennis gestoelde moon milks om van een goede nachtrust te genieten. De kruiden en specerijen die aan de vegan drinks worden toegevoegd hebben een helende en ontspannende werking, en doordat alle melk zelfgemaakt is van plantaardige ingrediënten kan iedereen nu van de helende werking van de populaire moon milks genieten. Health bloggers hebben de eeuwenoude ayurvedische werking van kruiden en specerijen herontdekt en deze kleurrijke gezonde moon drinks opnieuw onder de aandacht gebracht! Citruspap - 128 blz
eten & drinken

Nel Schellekens
Nel. Van kop-tot-kont-chef
Koken met streekproducten is de specialiteit van chef-kok Nel Schellekens. Zij kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, in de natuur geplukt of op de markt of bij de boer gekocht. In dit boek leert Nel je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges. Nels recepten zijn makkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen. Met haar verrukkelijke recepten met ei, gevogelte, vlees, groente en fruit weet Nel je te verrassen. Van een ontbijt, high tea met taart en tisanes, gezonde cocktails tot een feestdiner: dit boek is de basis voor elke van kop-tot-kont-thuiskok. 'Nel is een iconische chef in de Lage Landen. Dat insiders haar goed kennen en reeds jaren van dichtbij volgen wat ze doet is duidelijk. Lang voordat er sprake was van de trend om zo veel mogelijk local food te gebruiken was er Nel Schellekens. Zij werkt zo al heel veel jaren, en ze doet het from the heart!' - Luc Hoornaert - culinair auteur Must Eat-reeks 'Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.' - Felix Wilbrink - culinair journalist De Telegraaf 'Nel Schellekens is een kop-tot-kont-kok, iemand die niet alleen de brave lapjes uit de koe, het varken en de kip snijdt, maar Het Hele Beest op tafel zet. Het is eten dat barst van karakter. Net als Nel zelf: van kop tot kont karakter.' - Mac van Dinther - culinair journalist de Volkskrant 'Nooit geweten dat een haantje, dat zich op het erf niet altijd evengoed gedraagt, zo buitenaards heerlijk kan smaken. En sterker nog, nooit geweten dat er geitenbokjes zijn en dat je ze kunt eten. Bokjes en bonen. Je fietst er voor om als je weet dat chef Nel achter het fornuis staat. Vindingrijk ouderwets kookt ze. Als de beste, durf ik te zeggen, vroeg je het mij. Doe het haar na. Uit dit boek.' - Wouter Klootwijk - culinair journalist en programmamaker De Wilde Keuken Terrageb - 256 blz