Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Wok Easy
Caroline Hwang
Wok Easy
€ 20,99 Oorspronkelijke prijs was: € 20,99.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
ISBN: 9789023015413. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Becht Auteur: Caroline Hwang Paginas: 191 Categorie: Eten & drinken.
Wokken is ideaal als je snel iets wilt eten dat wel lekker en gezond is. Tussen deze 82 wokrecepten zitten bekende gerechten als kip pad thai en noedels met garnalen, maar ook meer bijzondere combi’s zoals gember met asperges en ei of honing-walnootgarnalen. Met de snelle recepten uit ‘Wok Easy’ heb je binnen no time een heerlijk wokgerecht op tafel. De recepten zijn ingedeeld in de categorieën sauzen, noedels & rijst, groenten, vlees & gevogelte en vis & zeevruchten. In ‘Wok Easy’ staan op de linkerpagina de ingrediënten en op de rechterpagina het heerlijke eindresultaat.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Nel Schellekens
Nel. Van kop-tot-kont-chef
Koken met streekproducten is de specialiteit van chef-kok Nel Schellekens. Zij kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, in de natuur geplukt of op de markt of bij de boer gekocht. In dit boek leert Nel je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges. Nels recepten zijn makkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen. Met haar verrukkelijke recepten met ei, gevogelte, vlees, groente en fruit weet Nel je te verrassen. Van een ontbijt, high tea met taart en tisanes, gezonde cocktails tot een feestdiner: dit boek is de basis voor elke van kop-tot-kont-thuiskok. 'Nel is een iconische chef in de Lage Landen. Dat insiders haar goed kennen en reeds jaren van dichtbij volgen wat ze doet is duidelijk. Lang voordat er sprake was van de trend om zo veel mogelijk local food te gebruiken was er Nel Schellekens. Zij werkt zo al heel veel jaren, en ze doet het from the heart!' - Luc Hoornaert - culinair auteur Must Eat-reeks 'Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.' - Felix Wilbrink - culinair journalist De Telegraaf 'Nel Schellekens is een kop-tot-kont-kok, iemand die niet alleen de brave lapjes uit de koe, het varken en de kip snijdt, maar Het Hele Beest op tafel zet. Het is eten dat barst van karakter. Net als Nel zelf: van kop tot kont karakter.' - Mac van Dinther - culinair journalist de Volkskrant 'Nooit geweten dat een haantje, dat zich op het erf niet altijd evengoed gedraagt, zo buitenaards heerlijk kan smaken. En sterker nog, nooit geweten dat er geitenbokjes zijn en dat je ze kunt eten. Bokjes en bonen. Je fietst er voor om als je weet dat chef Nel achter het fornuis staat. Vindingrijk ouderwets kookt ze. Als de beste, durf ik te zeggen, vroeg je het mij. Doe het haar na. Uit dit boek.' - Wouter Klootwijk - culinair journalist en programmamaker De Wilde Keuken Terrageb - 256 blz
eten & drinken
Anna Shillinglaw Hampton
Granen Easy
Bowls zijn tegenwoordig helemaal hip en komen in allerlei verschillende vormen langs, van sushibowls tot Buddha bowls. Een bowl is een kom met daarin een aantal eenvoudige, voedzame ingrediënten bij elkaar. In 'Granen Easy' staan 74 recepten voor bowls met granen als voedzame basis, aangevuld met groenten, vlees, vis of vegetarische ingrediënten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bowl met gegrilde perzik en rijst, een makkelijke Mexicaanse zwartebonen-guacamolebowl of een sushibowl met tonijn? In 'Geanen Easy' staan op de linkerpagina de ingrediënten en op de rechterpagina het heerlijke eindresultaat. Bechtgeb - 191 blz
eten & drinken
Anna Helm Baxter
Dessert Easy
Zonder ingewikkelde materialen (en meestal zelfs zonder oven) binnen 10 minuutjes de heerlijkste desserts op tafel zetten? Dat is 'Dessert Easy'. Met 78 desserts en 8 sauzen zit er altijd wel een inspirerend recept tussen. Zoetekauwen kunnen met 'Dessert Easy' hun hart ophalen! In 'Dessert Easy' staan op de linkerpagina de ingrediënten afgebeeld en op de rechterpagina zie je het geweldige eindresultaat. Verrassend makkelijke én smaakvolle combinaties. Hoe klinkt bijvoorbeeld semifreddo met passiefruit? Of een proseccosorbet? Of een verrassend combi als tiramisu met kersen mini-pavlova's met nectarine en mango? Bechtgeb - 191 blz
eten & drinken
Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka.Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren.De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader. AerialGEB - 235 blz