Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Vegan Easy
Frances Boswell
Vegan Easy
€ 20,99 Oorspronkelijke prijs was: € 20,99.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789023015406.
Bindwijze:
geb
Taal:
NL
Uitgever:
Becht
Auteur:
Frances Boswell
Paginas:
192
Categorie: Eten & drinken.
Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in de plantaardige keuken. Af en toe een dagje of volledig veganistisch is steeds gangbaarder. De gerechten in ‘Vegan easy’ laten zien dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn en zelfs heel erg lekker is om veganistisch te eten. Maak de lekkerste vegan gerechten met de recepten uit ‘Vegan Easy’. Makkelijk, snel en gezond!
Gerelateerde producten
eten & drinken

Lisa Steltenpool
De vegarevolutie
Door voedselschandalen en overbevolking wordt de noodzaak om anders te gaan eten steeds belangrijker. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een duurzamer alternatief: puur plantaardige voeding. Als alle Nederlanders één dag per week geen dierlijke producten eten, zijn in één klap alle Nederlandse klimaatdoelstellingen voor huishoudens gehaald. Maar hoe doe je dat, een dagje zonder vlees en zuivel, zonder in te leveren op smaak? Door de vega-uitdaging aan te gaan! ?De vegarevolutie? is hét Nederlandse basiswerk over veganistisch eten. Naast meer dan vijftig plantaardige recepten biedt het boek onderbouwde informatie over gezondheid, dierenwelzijn, milieu en duurzaamheid. ?De vegarevolutie? neemt je mee in de heerlijke wereld van het veganisme en bewijst dat eerlijk en duurzaam eten zowel gezond als lekker is. Het werd uitgeroepen tot Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2014 en won een Vegan Award. Lisa Steltenpool (1992) is voedingsdeskundige en diëtist. Ze runt haar eigen diëtistenpraktijk en is gespecialiseerd in vegetarische en veganistische voeding. In 2016 verscheen haar nieuwe boek, kickstart. Veerle Vrindts (1987) is psychologe en Pablo Moleman (1988) is milieuwetenschapper. Samen richtten zij Stichting Viva Las Vega's op, om veganistisch eten leuk, lekker en makkelijk te maken voor iedereen. Prometheuspap - 207 blz
eten & drinken

Katy Beskow
5 Ingrediënten vegan
Veganistisch koken ingewikkeld en tijdrovend? Welnee! In '5 Ingrediënten vegan' laat Katy Beskow zien hoe je met slechts vijf ingrediënten een heerlijke plantaardige maaltijd in elkaar zet. Met 100 veelzijdige recepten van ontbijtjes tot lunchgerechten, van soepen tot sauzen en van diners tot desserts, zit er voor elk moment wel iets lekkers bij. Wat dacht je van een bloemkool-mangosalade, een pasta met romige champignons gemarineerd in witte wijn of een enchilada met zoete aardappel? Met een zelfgemaakt watermeloenijsje toe? In '5 Ingrediënten vegan' vind je de lekkerste en makkelijkste vegan recepten. Simpel, snel, lekker en allemaal hartstikke gezond! Het is een must-have voor in iedere keuken. Bechtgeb - 224 blz
eten & drinken

Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok. Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.' Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder. Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.
Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka. Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren. De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader. AerialGEB - 235 blz
eten & drinken

Claudia Willekes
Pannenkoekdag
Het is elke dag pannenkoekdag, met dit vrolijke boek vol lekkere en gezonde pannenkoeken. Voor groot en klein! Pannenkoeken eten is altijd een feest! Dat een pannenkoek niet alleen lekker maar ook gezond én lekker kan zijn, bewijzen Claudia Willekes en Geertje Tensen met Pannenkoekdag. Dit boek geeft je een nieuwe kijk op het bakken van pannenkoeken, gezond en voedzaam. Een familiekookboek met 60 heerlijke recepten verdeeld over de momenten van de dag. Maak ze als ontbijt, lunch of neem ze mee voor onderweg. De recepten zijn snel en makkelijk te maken. Zo kan het elke dag wel Pannenkoekdag zijn! Claudia en Geertje over het boek: Vanaf nu maken we gezonde pannenkoeken!, dachten we nadat we witte bloem pannenkoeken met stroop hadden gegeten. Maar hoe? Inmiddels weten we precies hoe, het resultaat lees je in ons kookboek Pannenkoekdag, een kookboek vol heerlijke, gezonde pannenkoekrecepten. Geen witte bloem, geen toegevoegde suikers maar pannenkoeken gemaakt van zeventien verschillende soorten meel zoals boekweit-, spelt-, havermout-, rogge-, volkoren- en kastanjemeel (waarvan ook veel glutenvrije soorten). Koop biologische meelsoorten, lekker vers zonder toevoegingen. Ook de melk is te vervangen door bijvoorbeeld geiten-, haver- of sojamelk. Je kunt met pannenkoeken eindeloos variëren! Ga vooral veel bakken, dan wordt het steeds leuker. Ãn gezond is ook lekker! Kosmosgeb - 160 blz