Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Wetenschap/Patronen uit de natuur
Philip Ball
Patronen uit de natuur
€ 29,95 Oorspronkelijke prijs was: € 29,95.€ 12,50Huidige prijs is: € 12,50.
ISBN: 9789085713432. Bindwijze: ing Taal: NL Uitgever: Veen Magazines Auteur: Philip Ball Paginas: 327 Categorieën: Natuur, Wetenschap.
In ‘Patronen uit de natuur’ neemt Philip Ball ons mee op een inspirerende reis naar de diepten van de natuur. Daarbij komen alle natuurwetenschappen aan de orde en ontdekken we dat algemene en elegante principes de basis leggen voor de vorming van de talloze prachtige patronen om ons heen.
Gerelateerde producten
natuur
Martin Drenthen
Natuur in mensenland
'Natuur in mensenland' gaat over ons huidige natuurbeleid: voor de geïnteresseerde leek, beheerders, beleidsmakers, docenten en studenten. "God schiep de wereld, maar wij schiepen Nederland", aldus het cliché. Echte natuur vind je ver weg of op televisie, niet hier. Ook natuur maken we tegenwoordig zelf. Maar wat nieuwe wildernis is voor de een, is een groene leugen voor de ander. Keer op keer blijkt dat de vraag naar echte natuur de emoties hoog doet oplopen, of het nu gaat over de Oostvaardersplassen of over de wolf. Waarom willen we eigenlijk echte natuur en wat bedoelen we daar dan mee? ‘Natuur in mensenland’ houdt ons een spiegel voor en wijst op filosofische vragen en paradoxen in onze omgang met natuur. Martin Drenthen is een toonaangevende milieufilosoof en is werkzaam als universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit Nijmegen. KNNVpap - 256 blz
natuur
Sian Tucker
Tijd voor de natuur
Kalmerend voor de ziel en goed voor ons allemaal: tijd doorbrengen in de natuur geeft ons kostbare ademruimte, ver van de stress en spanningen van het moderne leven. Deze inspirerende gids viert het bezielende effect van de natuur en moedigt je aan om de ervaringen die een tweede natuur waren voor eerdere generaties te herontdekken. Wandel in het donker met slechts het licht van de maan en sterren om je te begeleiden, dompel je onder in de natuur door het nemen van een bosbad, ga wildzwemmen of slaap onder een tentzeil. Het zal je inspireren om anders naar de hemel en wolken, nacht en getijden, sterren en stilte te kijken. Herontdek het genot van de natuur. Fontainegeb - 191 blz
eten & drinken
Het grote palingboek
De Europese aal heeft er een fabelachtige zwemmarathon opzitten, als we hem in onze rivieren, plassen en meren tegenkomen. Zijn migratie van zout naar zoet water, en zijn daaropvolgende terugkeer naar de Sargassozee, is een van de grootste geheimen van de natuur. Al eeuwenlang proberen biologen en wetenschappers die wonderlijke levensloop te doorgronden. Er is al veel bekend over herkomst en bestemming, maar er circuleren nog evenzoveel mythes en fabels. 'Het palingboek' zet de feiten op een rij. Hoe belangrijk was paling in tijden van armoede? Was overbevissing echt de oorzaak voor zijn bedreigde status? Waarom hebben glasaaltjes moeite om ons land binnen te komen? Kunnen we paling al buiten de natuur om kweken? Dit boek laat zien dat natuurbeheer en verantwoorde consumptie elkaar niet hoeven uit te sluiten. En dat hoopvolle initiatieven zelfs uit onverwachte hoek kunnen komen. Dit is een lofzang op een voorwereldlijk dier, dat van onschatbare waarde is voor onze cultuur, welvaart en tradities. Aan de hand van prachtige foto's van Marco Bakker wordt een beeld geschetst van de ambachtelijke palingsector en van campagnes voor een duurzame toekomst, zoals uitzet en kweek. LM Publishersgeb - 240 blz
eten & drinken
Gina Rae La Cerva
Eten uit de natuur
Twee eeuwen geleden bestond ons dieet grotendeels uit verzameld, gejaagd of gevangen voedsel uit het wild. Tegenwoordig komt onze dagelijkse maaltijd zelden rechtstreeks uit de natuur en worden die gerechten enkel opgediend in toprestaurants. Gina Rae La Cerva toont de gevolgen van die verschuiving, zoals het verlies van smaken en een afname van biodiversiteit. Ze biedt een nieuw perspectief op ons hedendaags eetpatroon, schetst een informatieve en persoonlijke geschiedenis van eten sinds de steentijd en interviewt voedingsdeskundigen en topchefs over koken volgens tradities uit de wildernis. 'Eten uit de natuur' is een culinaire wereldreis die begint in Kopenhagen en eindigt met een feestmaal in Amerika met Zweeds elandvlees dat de auteur in haar koffer meesmokkelde. Arbeidersperspap - 320 blz