Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Noedels: snel en super!
De lekkerste salades, soepen, snacks en eenpansgerechten
Lekker, snel en budgetvriendelijk zijn de ingrediënten van de stijgende populariteit van noedels. Als lunchgerecht of als voorgerecht: je kunt er alle kanten mee op. Maar vooral spelen noedels een grote rol als hoofdingrediënt in de Chinese en Japanse keuken, waar ze wonderen verrichten voor lichaam en geest.
Tirion – pap – 144 pag – geïllustreerd
Gerelateerde producten
eten & drinken

Clare Ferguson
Supersnacks en tussendoortjes
Van de echte hotdog tot Thaise viskoekjes en pittige loempia’s
In dit lekkerbekboek staan ze allemaal: de beste snacks uit de hele wereld. Ideaal voor feestjes, maar vooral lekker tussendoor. Gewoon bij de borrel of juist als voorgerecht. En natuurlijk ook prima als lunch. Weinig tijd, veel tijd, feestdag of saaie dag: met dit boek kun je alle kanten op. Vishapjes, groentebites met sausjes, verrassende vleesrolletjes…
Tirion – pap – 144 pag - geïllustreerd
eten & drinken

Meerman
1001 Koks
Over de Arabische invloed op de Europese keuken
De auteur toont met kracht van argumenten, opmerkelijke feiten en nauwkeurige receptvergelijkingen aan dat de Europese keuken rechtstreeks voortkomt uit de Arabische en Moorse. Voor de Lage Landen en Zuid-Italië geldt dat zelfs nog sterker dan voor de rest van Europa, want het huidige Nederland en België en Napels waren in de 16e eeuw Spaans bezit, en in Spanje werd toen nog volop Arabisch gegeten.
Mets & Schilt – geb – 160 pag – register van recepten, noten, literatuur
eten & drinken

Marianne Paquin
Uit schelp en schaal
De mooiste gerechten 'less is more'. Een boek over schelp- en schaaldieren waarin het product zo veel mogelijk in zijn waarde gelaten wordt. Door slimme en originele toevoegingen alsmede een uitmuntende presentatie worden de ingrediënten op een hoger plan gezet. Het summum voor fruits de mer-liefhebbers en mensen die de smaak van goede ingrediënten willen terugproeven in een gerecht. Simpel doch hoog niveau: oestertartaar met citroen-korianderolie, garnalen-paprikacrème, gazpacho met venusschelpjes en zeekraalsalade met tarbot.
Tirion – pap – 192 pag
eten & drinken

Bral
De chef is een vrouw
In dit boek portretteert Tine Bral tien vrouwelijke chefs, onder wie vier sterrenchefs. Vrouwen uit Nederland en België vertellen over hun gedrevenheid, ambitie, liefde voor het vak, maar ook over de stress en de druk die het beroep met zich meebrengt. De auteur licht de favoriete ingrediënten toe van deze vrouwen en geeft een drietal recepten mee per chef. Lieve Blancquaert tekent voor de sfeervolle fotografie.
Lannoo – pap – 157 pag