Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Wetenschap/Exacte wetenschap/Neanderthalers in Europa
Barbel Auffermann
Neanderthalers in Europa
€ 24,95 € 7,90
ISBN: 9789058262431.
Auteur:
Barbel Auffermann
Paginas:
126
Uitgever:
Davidsfonds
Bindwijze:
ing
Categorieën: Geschiedenis, Wetenschap, Exacte wetenschap.
‘Neanderthalers in Europa’ zit vol talloze foto’s van originele objecten en fossielen, geeft een toegankelijk overzicht van de actuele onderzoeksresultaten. Een levensecht portret van de Neanderthaler in de keiharde leefwereld van de IJstijd. Een eeuwenoud verhaal met een open einde, want ondanks diepgaande onderzoeken blijft de Neanderthaler een mysterieus wezen, dat juist daarom vandaag nog tot de verbeelding spreekt.
Gerelateerde producten
geschiedenis

Giovanni Pinna
600 miljoen jaar leven in Europa
Een spectaculaire ontdekkingsreis door het oeroude Europa. In '600 miljoen jaar leven in Europa' vertellen zesendertig experts hoe zij eigenhandig dankzij de biologische, scheikundige, natuurkundige en geologische inhoud van fossielenvindplaatsen tot hun vaak opmerkelijk gedetailleerde reconstructie van de geschiedenis van de evolutie zijn gekomen. Van de 21 rijkste Europese fossielenvindplaatsen komen de ontdekking, het onderzoek, de fossielen en de reconstructie van het vroegere milieu aan bod. Zo ontstaat een compleet overzicht van de evolutie van het leven in Europa, van het Precambrium tot en met de laatste ijstijd. Veen Magazinesgeb - 254 blz
geschiedenis

Herman Pleij
De eeuw van de zotheid
In de zestiende eeuw biedt de zot een aantrekkelijk houvast om van alles te regelen. Zo schept hij luidruchtig vertier dat de gevreesde melancholie kan dempen. Verder slaat hij door zijn gebrek aan wijsheid de grootste onzin uit, die ook benut kan worden om vileine kritiek te uiten: het is toch maar een gek die het zegt... Daarom nemen vorsten, stadsbesturen en schutterijen een zot in dienst om lucht te kunnen geven aan oplopende spanningen. Bovendien kan deze beroepsdwaas fungeren als antimodel voor de beschavingsidealen van de bourgeoisie. Wild gebarend op zijn stokpaardje demonstreert hij elk gebrek aan beheersing en goede manieren. Hij is de kampioen van het onderbuikse dat voor de beschaafde elite nu juist om de hoogste controle vraagt. Maar daarnaast is er ook de onnozele zot die door elk gebrek aan geleerdheid juist in staat blijkt tot wijsheid van de meest onbevangen soort. Om al die redenen worden professionele zotten en echte gekken in deze eeuw van de gevestigde burgermacht naar hartenlust uitgebuit? Niet zelden geïnspireerd door de onsterfelijke zot van wie Erasmus de lof gezongen heeft. Al deze aspecten van de nar worden met verve geschetst in De eeuw van de zotheid.
geschiedenis

Maarten-Jan Dongelmans
De dood van Hitler
30 april 1945: Hitler sterft door zelfmoord in een ondergrondse bunker in het verwoeste hart van Berlijn. Dit wordt nu – ruim 75 jaar later – door historici als vaststaand feit geaccepteerd, hoewel er zelfs nu nog stemmen opgaan, die de dood van Hitler ontkennen. Of tijd en plaats, of zijn zelfmoord betwijfelen. De omstandigheden van zijn dood zijn zeker niet allemaal opgehelderd. Vooral wat er met zijn lijk is gebeurd blijft in nevelen gehuld. In ‘De dood van Hitler’ wordt getracht door een combinatie van de gebruikelijke bronnen en literatuur met de nieuwere gegevens meer zicht te krijgen op wat er in werkelijkheid heeft plaatsgevonden. Het verhaal zet zich daarom tot in de jaren van ons decennium voort. Hitlers einde is niet los te maken van zijn persoon en zijn opkomst. Het begint met zijn prilste jeugd en aandacht besteedt aan zijn lichamelijke en geestelijke conditie. Was de Führer gek, of ongeneeslijk ziek? Het einde van Hitler valt evenwel ook niet te begrijpen zonder het te situeren in de gebeurtenissen van de laatste maanden, die Hitler in steeds meer door de Russische legers bedreigde en zwaar gehavende Berlijn doorbrengt. Aan deze setting is daarom een groot deel van dit boek gewijd. Vele vragen bleven tot nu toe onbeantwoord: Hoe stierf de man die zelf miljoenen mensen had laten sterven? Amsterdam University Presspap - 160 blz
geschiedenis

Walter Bagehot
De voor- en nadelen van een koning
De briljante econoom, socioloog, schrijver en bankier Walter Bagehot (1826-1877) was van 1860 tot zijn dood uitgever en hoofdredacteur van The Economist, een tijdschrift dat hij wist uit te bouwen tot het invloedrijkste economische weekblad van Europa. Zijn belangrijkste boek is The English Constitution uit 1867. De hoofdstukken daaruit over de monarchie worden als klassiek beschouwd en vormen nog altijd de beste introductie tot de constitutionele monarchie zoals Groot-Brittannië en Nederland die kennen. De beste reden waarom een monarchie een sterke regeringsvorm is, is dat zij een bevattelijke regeringsvorm is. De grote massa der mensheid begrijpt haar en ook elders in de wereld begrijpt zij amper enige andere regeringsvorm. Hij ziet in de vorst als staatshoofd een ideaal en herkenbaar symbool voor de staat. In een tijd waarin de invulling van het koningschap voortdurend ter discussie staat en de kroonprins zich warm begint te lopen, is dit boek verplichte kost voor monarchisten en republikeinen.