Herman den Blijker
Meat
100% Beef
€ 29,99 Oorspronkelijke prijs was: € 29,99.€ 12,50Huidige prijs is: € 12,50.
ISBN: 9789021559193. Bindwijze: geb Taal: EN Uitgever: Kosmos Auteur: Herman den Blijker Auteur tussenvoegsel: den Paginas: 272 Categorie: Eten & drinken.
Herman den Blijker is a Dutch TV-chef and the man behind Restaurant Las Palmas in Rotterdam. He is passionate about meat, But be warned, his fervour is contagious! Before you know it, you’ll care just as much about beef as the people in ‘Meat’. This is more than a cookery book, it is in international accolade tot the modern meat industry.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Jan van Hemeledonck
Carnet de cuisine – Geert Van Hecke
More than 60 achievable, creative recipes from Geert Van Hecke, chef of the De Karmeliet *** restaurant in Bruges, assembled as a real working chef's notebook. With tips for wine and beer as a perfect accompaniment for the dishes. LannooGEB - 176 blz
eten & drinken
Arnold Hanbuckers
A’Qi
Celebrates the A'Qi restaurant, located in Bruges, Belgium, which has just been awarded a Michelin star. Fantastic photography of exquisite dishes. Restaurant A'Qi thrives on contrasts. Never taking anything for granted and daring to go against the flow have proven to be a recipe for success as the restaurant has recently been awarded a Michelin star. Stichting Kunstboekengeb - 144 blz
eten & drinken
Nel Schellekens
Nel. Van kop-tot-kont-chef
Koken met streekproducten is de specialiteit van chef-kok Nel Schellekens. Zij kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, in de natuur geplukt of op de markt of bij de boer gekocht. In dit boek leert Nel je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges. Nels recepten zijn makkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen. Met haar verrukkelijke recepten met ei, gevogelte, vlees, groente en fruit weet Nel je te verrassen. Van een ontbijt, high tea met taart en tisanes, gezonde cocktails tot een feestdiner: dit boek is de basis voor elke van kop-tot-kont-thuiskok. 'Nel is een iconische chef in de Lage Landen. Dat insiders haar goed kennen en reeds jaren van dichtbij volgen wat ze doet is duidelijk. Lang voordat er sprake was van de trend om zo veel mogelijk local food te gebruiken was er Nel Schellekens. Zij werkt zo al heel veel jaren, en ze doet het from the heart!' - Luc Hoornaert - culinair auteur Must Eat-reeks 'Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.' - Felix Wilbrink - culinair journalist De Telegraaf 'Nel Schellekens is een kop-tot-kont-kok, iemand die niet alleen de brave lapjes uit de koe, het varken en de kip snijdt, maar Het Hele Beest op tafel zet. Het is eten dat barst van karakter. Net als Nel zelf: van kop tot kont karakter.' - Mac van Dinther - culinair journalist de Volkskrant 'Nooit geweten dat een haantje, dat zich op het erf niet altijd evengoed gedraagt, zo buitenaards heerlijk kan smaken. En sterker nog, nooit geweten dat er geitenbokjes zijn en dat je ze kunt eten. Bokjes en bonen. Je fietst er voor om als je weet dat chef Nel achter het fornuis staat. Vindingrijk ouderwets kookt ze. Als de beste, durf ik te zeggen, vroeg je het mij. Doe het haar na. Uit dit boek.' - Wouter Klootwijk - culinair journalist en programmamaker De Wilde Keuken Terrageb - 256 blz
eten & drinken
Tine Bral
Onze chef
Een kleine jongen uit het West-Vlaamse Pittem droomde ervan kok te worden. De jongen bereikte de gastronomische top en werd de eerste Vlaamse chef met drie Michelinsterren. In 'Onze chef' vertelt hij hoe hij in de verre keuken van topchef Alain Chapel het vak leerde, terug naar België kwam en zijn eigen restaurant in Brugge opende. Zijn compagnon de route, Mireille, zijn zoon Louis en vrienden van het eerste en laatste uur vullen het verhaal aan. Lannoogeb - 203 blz