Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Bakboeken/Koekjes decoreren
Deeg maken, dan koekjes uitsteken en bakken. Het ruikt al heerlijk… En als ze dan klaar zijn… niet opeten! Nee, eerst nog leuk decoreren! Met marsepein, fondant en Royal icing. Versier ze met roosjes, vogeltjes of hartjes. Zodat je de mooiste, vrolijkste, sjiekste en gezelligste koekjes krijgt.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Harriet Hastings
De mooiste koekjes van de Biscuiteers
Met de oogstrelende koekjes in ?De mooiste koekjes van de Biscuiteers? kan iedereen indruk maken op vrienden, familie én kinderen. De Engelse koekjesbakkers van de Biscuiteers verkopen al enkele jaren met veel succes de prachtigste koekjes in hun winkels en via internet, en nu kan men er ook thuis zelf mee aan de slag. ?De mooiste koekjes van de Biscuiteers? biedt volop ideeën en inspiratie voor elke gelegenheid.eten & drinken

Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok. Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.' Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder. Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.
Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka. Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren. De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader.eten & drinken

Chloe Coker
Hoe versier ik een koekje?
De 35 prachtig gedecoreerde koekjes in 'Hoe versier ik een koekje?' zijn leuk om te maken en zien er prachtig uit, een perfect cadeautje en een feestelijke traktatie! Voor elke gelegenheid vind je hier een passend koekje en je leert hoe je zelf ook zulke kunstwerkjes kunt bakken: alle gebruikte decoratietechnieken worden duidelijk uitgelegd aan de hand van veel stap-voor-stapfoto's.eten & drinken
