Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Kitchen table food
Tal Maes
Kitchen table food
Aan tafel in Washington DC & Berlijn
€ 24,95 Oorspronkelijke prijs was: € 24,95.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789059566446. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Fontaine Auteur: Tal Maes Paginas: 240 Categorie: Eten & drinken.
Tal Maes woont in Washington DC, Petra de Hamer in Berlijn. Twee keukentafels met meer dan 6000 kilometer ertussen en 6 uur tijdverschil. Aan hun keukentafels doen ze alles: het eten voorbereiden, eindeloos koffiedrinken en lezen, praten, bloggen en elkaar mailen over eten. In ‘Kitchen table food’ laten ze zien wat er aan beide keukentafels wordt gegeten.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Amanda Brocket
Het Raw Food kookboek
De trend van Raw Food is onomkeerbaar: verse en natuurlijke producten die niet boven de 44°C zijn verhit zijn beter voor je lijf. Maar er is zoveel meer dan alleen smoothies en stukjes wortel. 'Het Raw Food kookboek' is de perfecte gids om Raw Food in je dagelijkse leven in te passen. Met heerlijke en gemakkelijke recepten voor ontbijt, soepen, smoothies, salades, hoofdgerechten, toetjes en snacks. Uit onderzoek blijkt dat als 20% van je dagelijkse voeding bestaat uit Raw Food je meer energie krijgt en je immuunsysteem erop vooruit gaat. 'Het Raw Food kookboek' biedt je handvatten om je voedingspatroon eenvoudig aan te passen zodat ook jij de voordelen van Raw Food kan ervaren. Terrageb - 234 blz
eten & drinken
Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka.Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren.De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader. AerialGEB - 235 blz
eten & drinken
Lily Simpson
Detox Kitchen Groenten
In 'Detox Kitchen Groenten' vind je 150 simpele feel-good recepten voor 33 verschillende soorten groenten, boordevol smaak en voedingsstoffen, maar zonder zuivel, tarwe en geraffineerde suiker. Deze manier van koken ondersteunt je gezondheid en dagelijkse vitaliteit. Een boek vol inspiratie voor vegetariërs en voor iedereen die meer wil afwisselen met groenten. Lily Simpson, een Britse chef-kok, richtte in 2012 The Detox Kitchen op, een unieke bezorgingsdienst die meteen een overweldigend succes bleek te zijn. Inmiddels heeft The Detox Kitchen een aantal deli's in Londen, waar creatieve gezonde gerechten op de kaart staan. Eerder schreef ze samen met voedingsdeskundige Rob Hobson De Detox Kitchen Bible. Scriptumgeb - 304 blz
eten & drinken
Lily Simpson
De Detox Kitchen Bible
In 'Detox Kitchen Bible' vind je 200 lekker lichte recepten om je gezondheid een boost te geven. Van kleurrijke salades, gezonde snacks en zoetigheden tot voedzame maaltijden met groenten, vis, kip en kalkoen: alle recepten zijn zonder tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Maar dit is niet alleen een kookboek. Achter in het boek vind je uitgebreide voedingsinformatie en detoxprogramma's om gericht gezondheidsproblemen aan te pakken. Wil je bijvoorbeeld gewicht verliezen of een mooiere huid? Heb je last van prikkelbare darmen, vermoeidheid of migraine? Probeer dan een weekprogramma uit en eet jezelf optimaal gezond met deze kleurrijke, complete voedingsbijbel. Lily Simpson, een Britse chef-kok, richtte in 2012 The Detox Kitchen op, een unieke bezorgingsdienst die meteen een overweldigend succes bleek te zijn. Inmiddels heeft The Detox Kitchen twee deli's in Londen: in Kingly Street en in een vestiging van de winkelketen Harvey Nichols. Rob Hobson is een van de beste voedingsdeskundigen in Groot-Brittannië. Hij runt twee voedingsadviesbureaus in Londen, en heeft gewerkt met particuliere cliënten, verschillende overheidsinstanties en de NHS (National Health Service). Scriptumgeb - 416 blz