Menu

Nigel Slater

Keukendagboek II

 39,99  15,00

ISBN: 9789059564886. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Fontaine Auteur: Nigel Slater Paginas: 531 Categorie: .

Gerelateerde producten

eten & drinken

Zrinka Oberman

Smaak van een land dat niet meer bestaat

Smaak van een land dat niet meer bestaat. Recepten uit voormalig Joegoslavië – Zrinka Oberman en Goran Todorovic ‘Smaak van een land dat niet meer bestaat’ is een persoonlijk culinair plakboek vol smaken en herinneringen. Het bijzondere karakter van de keuken van voormalig Joegoslavië werd mede bepaald door de natuur en de geschiedenis. Aan de kust zijn veel invloeden van de Mediterrane keuken te vinden; in het binnenland hebben het Ottomaanse Rijk in het zuidoosten en Oostenrijk-Hongarije in het noordwesten hun sporen nagelaten. Al deze invloeden werden in een pan met de naam Joegoslavië gemengd en leverden de bijzondere recepten op die in dit boek zijn opgetekend. Metagegevens • Fontaine • Hardback • 144 pagina’s, met illustraties • ISBN 9789059564107 • NUR 440 – Eten en drinken • Genre: Eten & Drinken • Trefwoorden: Joegoslavische keuken, koken, overige landen, recepten Recensie Partners Oberman en Todrović, beiden afkomstig uit voormalig Joegoslavië en gevlucht voor de burgeroorlog in de jaren negentig van de 20e eeuw, hebben in Nederland een carrière opgebouwd in fotografie, styling en foodstyling. In het boek zijn herinneringen opgenomen aan hun moederland in de vorm van foto's, tekstjes en traditionele recepten. Het is een persoonlijk document en ode het aan Joegoslavië van weleer. De receptuur is duidelijk beschreven; de receptnaam staat zowel in het Joegoslavisch als Nederlands als fonetisch. Meer dan een kookboek door de persoonlijke verhalen en kiekjes van de schrijvers over hun moederland. Mieke van Laarhoven Auteur Zrinka Oberman en Goran Todorovic zijn partners in werk en privé. Beiden komen oorspronkelijk uit een land dat niet meer bestaat - Joegoslavië. Zij kwamen naar Nederland als econoom en jurist, maar gingen in Nederland de creatieve richting op: fotografie, styling en foodstyling. In ‘Smaak van een land dat niet meer bestaat’ laten ze ons een kijkje nemen in hun persoonlijke herinneringen over het eten uit de tijd toen ze in Joegoslavië woonden. Uitgever Fontaine Uitgevers geeft boeken uit op het gebied van koken, geschiedenis en cultuur, wetenschap en techniek, natuur, jeugd en meer. De nadruk ligt bij goed verzorgde, mooi uitgegeven boeken met een sterke inhoud zoals bij ‘Smaak van een land dat niet meer bestaat’. Fontaine Uitgevers maakt al zijn uitgaven met veel liefde, en dat zie je aan het resultaat. Fontaine Uitgevers bestaat sinds 2002 en is gevestigd in Hilversum.
 24,95  9,90
Verder lezen

eten & drinken

Nel Schellekens

Nel. Van kop-tot-kont-chef

Koken met streekproducten is de specialiteit van chef-kok Nel Schellekens. Zij kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, in de natuur geplukt of op de markt of bij de boer gekocht. In dit boek leert Nel je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges. Nels recepten zijn makkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen. Met haar verrukkelijke recepten met ei, gevogelte, vlees, groente en fruit weet Nel je te verrassen. Van een ontbijt, high tea met taart en tisanes, gezonde cocktails tot een feestdiner: dit boek is de basis voor elke van kop-tot-kont-thuiskok. 'Nel is een iconische chef in de Lage Landen. Dat insiders haar goed kennen en reeds jaren van dichtbij volgen wat ze doet is duidelijk. Lang voordat er sprake was van de trend om zo veel mogelijk local food te gebruiken was er Nel Schellekens. Zij werkt zo al heel veel jaren, en ze doet het from the heart!' - Luc Hoornaert - culinair auteur Must Eat-reeks 'Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.' - Felix Wilbrink - culinair journalist De Telegraaf 'Nel Schellekens is een kop-tot-kont-kok, iemand die niet alleen de brave lapjes uit de koe, het varken en de kip snijdt, maar Het Hele Beest op tafel zet. Het is eten dat barst van karakter. Net als Nel zelf: van kop tot kont karakter.' - Mac van Dinther - culinair journalist de Volkskrant 'Nooit geweten dat een haantje, dat zich op het erf niet altijd evengoed gedraagt, zo buitenaards heerlijk kan smaken. En sterker nog, nooit geweten dat er geitenbokjes zijn en dat je ze kunt eten. Bokjes en bonen. Je fietst er voor om als je weet dat chef Nel achter het fornuis staat. Vindingrijk ouderwets kookt ze. Als de beste, durf ik te zeggen, vroeg je het mij. Doe het haar na. Uit dit boek.' - Wouter Klootwijk - culinair journalist en programmamaker De Wilde Keuken
 35,99  12,50
Verder lezen

eten & drinken

Ria Loohuizen

Bes boven bes

'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin. - Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer. Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen. Metagegevens •           Fontaine •           Paperback •           160 pagina’s •           ISBN 9789059564527 •           NUR: 440 - Eten & drinken algemeen •           Genre: Koken, tuinboeken •           Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen. Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren. Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam.  
 19,95  7,90
Verder lezen

Door drukte kan de levering van uw pakketje langer duren. Wij streven er naar bestellingen binnen 2 tot 4 werkdagen te leveren. Sluiten