Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Ice tea
In ‘Ice tea’ staan 33 verfrissende recepten voor gezonde zelfgemaakte ice tea. Alle recepten zijn 100% natuurlijk en zonder toegevoegde kleur- en geurstoffen. Wat te denken van een opwekkende rooibos ice tea met verse framboos & hibiscus, een groene detox ice tea met rode druif & appel of een zelfgemaakte zomerse jasmijn ice tea met aardbei & basilicum? De recepten in ‘Ice tea’ zijn zeer eenvoudig te bereiden en de hoeveelheid benodigde ingrediënten is gering.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Lily Simpson
Detox Kitchen Groenten
In 'Detox Kitchen Groenten' vind je 150 simpele feel-good recepten voor 33 verschillende soorten groenten, boordevol smaak en voedingsstoffen, maar zonder zuivel, tarwe en geraffineerde suiker. Deze manier van koken ondersteunt je gezondheid en dagelijkse vitaliteit. Een boek vol inspiratie voor vegetariërs en voor iedereen die meer wil afwisselen met groenten. Lily Simpson, een Britse chef-kok, richtte in 2012 The Detox Kitchen op, een unieke bezorgingsdienst die meteen een overweldigend succes bleek te zijn. Inmiddels heeft The Detox Kitchen een aantal deli's in Londen, waar creatieve gezonde gerechten op de kaart staan. Eerder schreef ze samen met voedingsdeskundige Rob Hobson De Detox Kitchen Bible.eten & drinken

Kyra de Vreeze
Simply daytox
'Simply daytox' is meer dan alleen een detox; het is jouw individuele wegwijzer naar een gezond, evenwichtig en gelukkig leven. De beste detox focust zich niet alleen op voeding. Want voeding is maar een onderdeel van ons drukke leven: hoe gezond je eten ook is, het zal de wereld niet vertragen. Met behulp van 'Simply daytox' leer je dat wel te doen. Dit zevendaagse eet- en leefprogramma helpt je op alle niveaus te versimpelen: je gaat eenvoudiger koken, eten en leven, je vertraagt, ruimt op en krijgt inzicht in wat essentieel is voor jouw persoonlijke gezondheid en geluk. Daardoor krijg je tijd, helderheid en een gevoel van ruimte en rust. Je ontspant en leert van je leven te genieten. Een detox op alle gebieden: detox recepten, yoga, praktische lifestyle en (schrijf)oefeningen om eenvoudiger te leven. De recepten bevatten niet meer dan zes betaalbare en makkelijk verkrijgbare ingrediënten, en de gerechten staan binnen 15 minuten op tafel.eten & drinken

Johannes van Dam
Beste Johannes
'Beste Johannes, nog nooit heb ik ongepelde cashewnoten gezien: hebben ze geen dop?' 'Ik heb engelwortelpoeder nodig voor een Iraans gerecht. Wat is het en waar zou ik het kunnen krijgen?' 'Moet je rabarber eerst schillen voor je hem gaat bereiden?' 'Weet u waar de naam palingworst vandaan komt? Zit er echt paling in?' 'Wat is gezonder, een boterham met boter of een boterham met mayonaise?' In 'Beste Johannes' beantwoordde Johannes van Dam honderden vragen van de lezers van 'Het Parool', van trucs in de keuken tot tips voor de tafel, van wetenswaardigheden over exotische ingrediënten tot dieetadviezen. In deze toegankelijk ingerichte bundel zijn zo'n 250 vragen met hun antwoorden gebundeld, vragen en vooral antwoorden die beklijven en waar ieder zijn voordeel mee kan doen. Van arretjescake tot zilveruitje: onmisbare culinaire adviezen. Recensie: In dit boek gebruikt de auteur zijn uitgebreide kennis en ervaring m.b.t. alles wat te maken heeft met 'gastronomie' in de ruimste betekenis van het woord. In deze hoedanigheid beantwoordt hij zeer uiteenlopende, willekeurige, vragen op een breed culinair terrein. De vragenstellers zijn lezers van zijn artikelen in het Parool. Behalve dat de vragen in alfabetische volgorde van trefwoord zijn gerangschikt, biedt de inhoud weinig overzicht; een alfabetische inhoudsopgave vereenvoudigt raadpleging enigszins. Het boek heeft daardoor minder een functie als naslagwerk, maar is als bron van culinaire 'weetjes', wetenswaardigheden en praktische feiten als 'bladerboek' interessant voor culinaire hobbyisten. De behandelde onderwerpen betreffen o.a. specifieke ingrediënten, bereidingsmethoden, keukenmaterialen, onderwerpen m.b.t. eten in een restaurant (fooien, bediening enz.). De antwoorden daarop (in een andere letter) zijn ervaringsdeskundig; duidelijk, maar niet diepgaand (soms zelfs wat summier); vaak worden ze omlijst met aardige wetenswaardigheden. Metagegevens: • Nijgh & Van Ditmar • Paperback • 263 pagina’s • ISBN 9789038894126 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken • Trefwoorden: Johannes van Dam, culinaire vraagbaak, ingrediënten Over de auteur: Van Dam studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, aanvankelijk geneeskunde en vervolgens psychologie, in navolging van zijn oudere broer Frits, maar brak beide studies voortijdig af. Hij woonde op een boot in de Lijnbaansgracht, speelde schaak, go (bordspel) en sympathiseerde met provo. Hij werd uitbater van studentensociëteit Olofspoort, barman, bottelaar, inpakker, bedrijfsleider van een bioscoop, boekverkoper, leerling-journalist, vertaler en redactiesecretaris (Haagse Post). Hij verkocht kookboeken in zijn Amsterdamse Kookboekhandel, maar kreeg daar na zeven jaar genoeg van en besloot voortaan alleen nog over eten te schrijven, waarbij hij zijn winkelvoorraad gebruikte als basis voor zijn bibliotheek. Zijn restaurantrecensies en stukjes over eten verschenen aanvankelijk in Elsevier en vanaf 1991 in Het Parool en De Morgen. Op 17 november 2005 presenteerde hij De Dikke Van Dam, een boek van 735 pagina's over eten, dat gebaseerd is op zijn artikelen. Zijn gastronomische bibliotheek van zestigduizend titels heeft hij ondergebracht in de Stichting Gastronomische Bibliotheek (SGB), die hij samen met culinair historicus Joop Witteveen heeft opgezet en waarvan hij tot zijn overlijden voorzitter was.eten & drinken
