Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Gezondheid/Het Calorie Complot
Lien Willaert
Het Calorie Complot
Caloriearm koken. Volmondig genieten
€ 19,95 Oorspronkelijke prijs was: € 19,95.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
ISBN: 9789058563644. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Stichting Kunstboek Auteur: Lien Willaert Paginas: 128 Categorieën: Eten & drinken, Gezondheid.
Dertien caloriearme maaltijden, compleet met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, worden aangevuld met eigen creaties van Lien. Stuk voor stuk haalbare recepten die je toelaten zonder schuldgevoel van je lievelingsgerecht te smullen.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin.- Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer.Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen.Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen.Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'.Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken
Anna Helm Baxter
Dessert Easy
Zonder ingewikkelde materialen (en meestal zelfs zonder oven) binnen 10 minuutjes de heerlijkste desserts op tafel zetten? Dat is 'Dessert Easy'. Met 78 desserts en 8 sauzen zit er altijd wel een inspirerend recept tussen. Zoetekauwen kunnen met 'Dessert Easy' hun hart ophalen! In 'Dessert Easy' staan op de linkerpagina de ingrediënten afgebeeld en op de rechterpagina zie je het geweldige eindresultaat. Verrassend makkelijke én smaakvolle combinaties. Hoe klinkt bijvoorbeeld semifreddo met passiefruit? Of een proseccosorbet? Of een verrassend combi als tiramisu met kersen mini-pavlova's met nectarine en mango? Bechtgeb - 191 blz
eten & drinken
Renee Elliott
Koken voor jou, mij en de kids
In ‘Koken voor jou, mij en de kids’ laat Renée Elliott zien hoe je snel, lekker én gezond kookt voor alle leeftijden. Eén recept voor ouders, kids én baby. Terwijl je het hoofdgerecht aan het koken bent, maak je voor je baby van 6 maanden een hapje met dezelfde ingrediënten. Stressvrij, zonder af te doen aan smaak of voedingswaarde. ‘Koken voor jou, mij en de baby’ bevat recepten voor ontbijt, lunch en diner, maar ook voor taarten en koekjes: het hele gezin zal smullen! Kosmos176 blz
eten & drinken
Maria Lambert
Maancake & Jasmijn
Wat is het geheim van een heerlijke noedelsoep? Wanneer eet je Chinese maancakes? Welke verschillende dumplings zijn er en hoe vouw je ze? Wat is het lievelingsgerecht van theesommelier Amanda Yiu en hoe maak je het prijswinnende dessert van chefkok Eveline Wu? 'Maancake & Jasmijn - 100 geheime recepten van Chinese moeders' is een uniek kook- en verhalenboek waarin de persoonlijke verhalen en lievelingsgerechten van twintig Chinese Nederlanders en hun moeders centraal staan. Authentieke recepten, afkomstig uit alle windstreken van China, worden vervlochten met culinaire herinneringen. Samen vormen ze dit heerlijke naslagwerk, en een ode aan alle Chinese moeders in Nederland. Rose Storiesgeb - 312 blz