Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Havermout
Amy Ruth Finegold
Havermout
Superfood no. 1
€ 9,99 Oorspronkelijke prijs was: € 9,99.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
ISBN: 9789023014454. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Becht Auteur: Amy Ruth Finegold Paginas: 64 Categorie: Eten & drinken.
In ‘Havermout’ staan meer dan dertig recepten met superfood-havermout: van ontbijtjes tot snacks en drankjes. Havermout zit vol vitaminen, mineralen en vezels en is goed voor het immuunsysteem. Ook kan het prima gecombineerd worden met ander gezond eten. De recepten zijn onderverdeeld in verschillende soorten pap, muesli, repen & koeken, muffins & cakes en drankjes
Gerelateerde producten
eten & drinken
Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin.- Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer.Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen.Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen.Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'.Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken
Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka.Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren.De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader. AerialGEB - 235 blz
eten & drinken
Joie de Vivre
Een heerlijk boek vol recepten voor een geïnspireerd leven. Prachtig, inspirerend kookboek waar de liefde voor gezond en mooi eten vanaf straalt. Met ruim 100 heerlijke, originele recepten, persoonlijke verhaaltjes en schitterende styling en fotografie. Van de schrijfster en fotografe van het populaire blog La Tartine Gourmande Béatrice Peltre groeide op op het platteland van Noordoost-Frankrijk en woont tegenwoordig in Boston. Ze is freelance receptenschrijver, stylist en fotograaf. Haar prijswinnende blog LaTartineGourmande.com wordt dagelijks door vele liefhebbers wereldwijd gelezen.Recensie: De auteur van dit verzorgde kookboek is afkomstig uit Frankrijk en woont al jaren in Amerika. Ze doet uitgebreid verslag van haar dagelijkse leven daar en vertelt over haar jeugd in Frankrijk, waar ze al vroeg gefascineerd raakte door alles wat met eten te maken heeft. Haar kookstijl is origineel, sterk Frans georiënteerd, beïnvloed door talrijke buitenlandse reizen. De receptuur is opvallend bewerkelijk, ook als een gerecht er op het eerste gezicht eenvoudig uitziet.Omdat de auteur glutenvrij kookt, werkt zij met nauwkeurig afgemeten mengsels van allerlei, soms lastig verkrijgbare meelsoorten die niet probleemloos te vervangen zijn door gewone meel of bloem. Ook gebruikt zij veel verschillende ingrediënten en veel kookgerei van nauwkeurig opgegeven formaat. Uit alles is duidelijk dat de auteur zich richt op fanatieke kokers met veel tijd, geduld, kennis van zaken en de juiste apparatuur. De foto's van de gerechten zijn fraai. Geen gemakkelijk boek, maar voor gevorderde koks een echte uitdaging. Zie ook het Engelstalige blog van de auteur: www.latartinegourmande.com.Metagegevens • Fontaine • Gebonden • 328 pagina’s • ISBN 9789059564695 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken • Trefwoorden: Franse keuken, letartinegourmande, glutenvrijOver de auteur: Béatrice Peltre groeide op op het platteland van Noordoost-Frankrijk en woont tegenwoordig in Boston. Ze is freelance receptenschrijver, stylist en fotograaf. Haar prijswinnende blog LaTartineGourmande.com wordt dagelijks door vele liefhebbers wereldwijd gelezen.Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren. Fontainegeb - 314 blz
eten & drinken
Amelia Wasiliev
Groene tofu
Met het toepassen van meer tofu in je eetpatroon kom je aan je dagelijks benodigdheden aan ijzer en eiwit: of je nu vegetariër bent, veganist of gewoon minder vlees wilt eten, 'Groene tofu' met meer dan 65 recepten op basis van tofu kan je helpen om voldoende eiwitten en ijzer in je voedingspatroon te brengen en je gezondheid een boost te geven. Met veel informatie over de voordelen, het gebruik en tips voor het koken met tofu en een uitgebreide toelichting op de verschillende manieren om tofu klaar te maken. Hierbij komen alle tofu varianten aan bod: van de stevige klassieke witte blokken tot tempeh en de wat zachtere zijdetofu. 'Groene tofu' bevat niet alleen recepten met tofu als hoofdgerecht, maar ook tofu-ontbijtjes en -desserts: meer dan 65 eiwitrijke tofurecepten zonder vlees of vis voor ontbijtjes, bij- en voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Citrusgeb - 159 blz