Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Kinderkookboeken/Hamburgers uit de moestuin
Hamburgers uit de moestuin? Wat een rare titel! Hamburgers komen toch uit te winkel? Merel en haar buurjongetje Dayo zijn op zoek naar gezond eten. Een beetje vlees, veel groente en zuivel, zeggen hun ouders. Maar waarom is dat gezond? Is gezond hetzelfde als duurzaam? Sommige mensen, zoals Dayo, houden heel erg van vlees, terwijl Merel het eigenlijk wel zielig vindt dat we dieren doodmaken. Kan ze dan net zo goed nepvlees van soja eten? Bezig zijn met wat je in je mond stopt is soms best moeilijk, maar vooral leuk. Ga mee op zoek naar lekker en gezond eten, maak de hamburgerrecepten achterin en leer waarom hamburgers ook uit de moestuin kunnen komen!
Gerelateerde producten
eten & drinken

Giovani Oosters
Groenten van Gio
Groenten zijn onmisbaar in de keuken. Ze zijn niet alleen gezond en lekker, maar je kan er ook alle richtingen mee uit. Giovani Oosters toont per groente een eenvoudige bereiding maar laat ook zien hoe je creatiever te werk kan gaan. Naast een heleboel praktische info krijg je ook tips over hoe je zelf aan de slag kan in de moestuin. Nog meer boeken over groente: Groente top-10, Groente opnieuw ontdekt De andere groenten, Groente top-10, Groente voor uw gezondheideten & drinken

Peter Gordon
Groente
Met groenten zijn heel spannende en bijzondere combinaties te maken, dat blijkt wel uit dit prachtige groentekookboek. De van oorsprong Nieuw Zeelandse Peter Gordon deed kookervaring op in Azië en had veel succes met zijn trendy Londense restaurant 'The Sugar Club'. Groenten zijn nu voor hem een grote inspiratiebron voor steeds nieuwe gerechten. Nieuwsgierige koks die graag worden uitgedaagd, vinden hier recepten voor soepen, stoofschotels en curries, voor bakken en frituren, oven- en grillrecepten, voor quiches, pasteitjes, hartige taarten, veel granen en ook leuke inmaakrecepten, afgesloten met een aantal heerlijke desserts op basis van groenten. Ieder recept wordt heel duidelijk uitgelegd, de handelingen op logische werkvolgorde en steeds met een margebalk waarin het gerecht wordt toegelicht, met uitleg over het waarom en met suggesties voor het vervangen van ingrediënten, variaties enz. Geïllustreerd met prachtige, functionele kleurenfoto's op wisselend formaat die zowel de groenten als gerechten tonen. Nog meer boeken over groente: Groente top-10, Groente van Gio, De andere groenten, Groente top-10, Groente voor uw gezondheideten & drinken

Jean Vanhoof
De andere groenten
Groenten van toen zijn weer heerlijk eigentijds. Jean Vanhoof legt in ‘De andere groente’ uit waar deze groenten en kruiden vandaan komen, hoe je ze kunt telen en in gerechten verwerken. De 23 behandelde 'vergeten groenten' hebben ronkende namen als 'bladmosterd', 'eeuwig moes' of 'Brave Hendrik'. De meeste groenten kan men heel makkelijk in eigen tuin kweken, maar zijn ook steeds vaker gewoon in de winkel te koop. Nog meer boeken over groenten: Groente top-10, Groente opnieuw ontdekt, Groente voor uw gezondheid, Groenten van Gioeten & drinken

Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok. Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.' Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder. Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.