Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/God save the Cook
Julie Schwob
God save the Cook
101 'so very British' recepten
€ 19,95 Oorspronkelijke prijs was: € 19,95.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
De Engelse keuken geniet bij ons geen al te grote roem. Maar… onbekend is onbemind! Aan de andere kant van het Kanaal wachten ons overheerlijke culinaire verrassingen. Het waren immers de Britten die van hun vele ontdekkingsreizen allerlei specerijen, fruit en groenten naar Europa brachten, en in elke regio van het Verenigd Koninkrijk werden met al dat lekkers typische, smaakvolle gerechten bereid. Scheep in voor een culinaire ontdekkingsreis en maak kennis met Britain’s finest: de typisch Engelse steak & kidney pie, lam met muntsaus, Welsh rabbit, Irish stew, de Schotse cock-a-leekie-soep, het perfecte kopje thee met shortbread en scones, de onmisbare Christmas pudding of Irish coffee…
Gerelateerde producten
eten & drinken
Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin.- Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer.Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen.Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen.Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'.Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken
Calum Franklin
The Pie Room
Betreed de wondere wereld van The Pie Room in Londen en maak kennis met ruim tachtig fantastische en vooral heerlijke creaties! 'The Pie Room' is een ware ode aan een van de meest iconische Britse gerechten: de pie, vol klassieke, maar ook zeer verrassende hartige en zoete pies recepten. Maak pie dauphinoise, gevuld met verschillende curry's of juist de echte zalmpie of de klassieke pie met varkensvlees. Ook de zoete taartjes zijn onweerstaanbaar: van varianten als applepie tot pies met rabarber en vanille. Karaktergeb - 288 blz
eten & drinken
Kristin Van Eetvelt
Met thee aan tafel
In tegenstelling tot wijn en bier overheerst thee nooit de smaken op het bord, maar versterkt ze juist. Thee is daarom de perfecte vervanger voor wijn bij een maaltijd. In 'Met thee aan tafel' neemt Kristin Van Eetvelt ons mee, op zoek naar de mooiste natuurlijke thee. Ze introduceert een totaal nieuwe manier om thee te drinken bij de maaltijd. Hiervoor ontwikkelde Kristin 'The Art of Teapairing' waarbij ze rekening houdt met de bewerkingen van het theeblad, de geuren die ontstaan en de smaaksensaties van warme en koude prikkels. Zes theesoorten passeren de revue, waarbij Kristin ons leert proeven, ruiken, en vooral ook genieten van deze oudste drank ter wereld. Chefkok Kris Weygers heeft speciaal voor 'Met thee aan tafel' dertig recepten gecreëerd. Ze zijn eenvoudig te bereiden met een beperkt aantal lokale en seizoensgebonden ingrediënten waarbij eerlijke smaken en geuren de boventoon voeren. Sterck & De Vreesegeb - 192 blz
eten & drinken
Guy van Cauteren
Tijd voor thee
Wat is nu het verschil; tussen zwarte, groene en witte thee en tussen thee en infusie? Hoe zet je een goede pot thee? Is thee nu echt zo gezond als beweerd wordt? Antwoorden hierop en allerlei theeweetjes vind je in Tijd voor thee. In het boek voor thee en infusies. Bloementhee, gezondheidsthee en thee voor vrouwen. In Tijd voor thee vind je tal van zelfgemaakte hartige en zoete hapjes om je gasten en jezelf te verwennen. Standaard172 blz