Luc Bauerman
Frans -Vlaanderen
€ 34,00 € 7,90
ISBN: 9789053495513.
Bindwijze:
ing
Taal:
NL
Uitgever:
Snoeck
Auteur:
Luc Bauerman
Paginas:
159
Categorieën: Regio, Reizen.
Het stukje vlakke land dat we kennen onder de naam Frans-Vlaanderen valt al te vaak tussen de plooien van het toerisme en de geschiedenis. Zoals deze mooie en overzichtelijke uitgave aangeeft, totaal onterecht.
Gerelateerde producten
kunst

Wim Bosma
Traditionele muziek uit Vlaanderen
Al meer dan 150 jaar wordt in Vlaarderen volksmuziek verzameld en bestudeerd. In dit prachtige kijk en leesboek brengt Wim Bosmans daarvan een nieuwe en actuele synthese. Traditionele muziek uit Vlaanderen schetst de geschiedenis van het onderzoek, van de Duitse filologen in het begin van de negentiende eeuw tot de folkrevival van vandaag. Ook de muzikale entertainers komen aan bod, zoals speelmannen, café- en marktzangers. Het hele gamma van Vlaamse volksinstrumenten passeert de revue. Davidsfonds176 blz
regio

van Oirschot
Spokerijen in de Meierij en de Langstraat
‘Tussen twaalf en één zijn de spoken op de been’, zeggen ze. Er zijn talloze verhalen over spoken en heksen, geheimzinnige stemmen in de duinen en natuurlijk over de duivel zelf. Het is een oeroud geloof dat de geesten van gestorvenen zich onder bepaalde voorwaarden aan mensen kunnen openbaren en dat de geest onafhankelijk van het lichaam kan blijven voortbestaan en zelfs invloed kan uitoefenen op de lotgevallen van mensen. Men was er van overtuigd de goede of kwade geesten echt te hebben gezien of gevoeld. De meeste van de verhalen in deze uitgave werden aan de samensteller verteld tijdens zijn activiteiten voor de afdeling Volkskunde van de Academie van Wetenschappen. Alle verhalen spelen zich af in de Meierij en omgeving. Met tekeningen van Jan Radersma.eten & drinken

Georgeanne Brennan
De smaak van de Provence
Georgeanne Brennan – auteur van een groot aantal kookboeken – verruilt Californië voor de Provence. Ze koopt er een kleine boerderij met een lapje grond en een paar geiten en varkens. Ze raakt gepassioneerd van een onvergetelijke natuur die ze leert begrijpen. Van de pittoreske dorpjes waar iedereen nog de slager en de bakker en vooral elkaar kent. Maar bovenal van een manier van leven die in de natuur is geworteld. Ze leert hoe je slakken en paddenstoelen verzamelt. Hoe je geiten houdt en geitenkaas maakt. Hoe je groenten verbouwt en de ingrediënten voor een gezamenlijke maaltijd vergaart. Dat eten centraal staat in het leven, niet omdat het zo aangenaam is of omdat het essentieel is om in leven te blijven, maar omdat aan een gezamenlijke tafel een verbinding ontstaat met het land, met vrienden, met familieleden. In een kwetsbare, instabiele wereld vormt eten een constante factor... Dit tot de verbeelding sprekende verhaal vol oorspronkelijke Provençaalse recepten en couleur locale is een oprechte lofzang op een authentiek stukje Frankrijk dat ook bij menige Nederlander het hart sneller doet kloppen. Elmar BVpap - 221 blz