Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Easy Peasy lunchbox
Claire van den Heuvel
Easy Peasy lunchbox
60 recepten voor mee naar school! (of onderweg)
€ 18,99 Oorspronkelijke prijs was: € 18,99.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
ISBN: 9789059567283. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Fontaine Auteur: Claire van den Heuvel Auteur tussenvoegsel: van den Paginas: 112 Categorie: Eten & drinken.
Iedere dag een gevarieerde, voedzame én lekkere invulling bedenken voor in de broodtrommel, die ook nog eens het imago van je kind niet meteen om zeep helpt, is best een uitdaging. Toch is het vooral een kwestie van ‘in het ritme’ komen, slim voorbereiden en weten wat je kind op een dag ongeveer nodig heeft aan voedingsstoffen. Kortom, tijd voor wat nieuwe inspiratie voor onze Easy Peasy-fans: 10-uurtjes, lunchtrommels en drinkbekers in ‘Easy Peasy lunchbox’.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin.- Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer.Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen.Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen.Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'.Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken
Anna Shillinglaw Hampton
Granen Easy
Bowls zijn tegenwoordig helemaal hip en komen in allerlei verschillende vormen langs, van sushibowls tot Buddha bowls. Een bowl is een kom met daarin een aantal eenvoudige, voedzame ingrediënten bij elkaar. In 'Granen Easy' staan 74 recepten voor bowls met granen als voedzame basis, aangevuld met groenten, vlees, vis of vegetarische ingrediënten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bowl met gegrilde perzik en rijst, een makkelijke Mexicaanse zwartebonen-guacamolebowl of een sushibowl met tonijn? In 'Geanen Easy' staan op de linkerpagina de ingrediënten en op de rechterpagina het heerlijke eindresultaat. Bechtgeb - 191 blz
eten & drinken
Susie Theodorou
Ontbijt easy
In 'Ontbijt easy' vind je meer dan 60 eenvoudige en lekkere recepten om de dag goed mee te beginnen. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dat weten we allemaal. Een ontbijt of brunch kan van alles zijn; gezond, zoet of hartig. Denk bijvoorbeeld aan gezonde boekweitpannekoekjes of een lekkere bramensmoothie. Bak eens healthy granola met verschillende granen of maak een groen sapje als frisse start van de dag.eten & drinken
Will Cole
Intuïtief vasten
Voor sommigen klinkt het idee van vasten door maar één of twee maaltijden per dag te eten nog altijd heel extreem. Tegelijk voelen veel mensen zich slachtoffer van hun dagelijkse eetgewoontes: drie maaltijden per dag, plus tussendoortjes. Dit vaste eetschema is de norm geworden. Maar het is een kunstmatig schema, dat niet het natuurlijke of optimale eetschema voor ons lichaam is. In feite krijg je door het eten van drie maaltijden per dag een stroeve stofwisseling, wat kan leiden tot ontstekingen, overgewicht en ziekte. Miljoenen jaren hebben onze lichamen eigenlijk het best gefunctioneerd door regelmatig te vasten. Met zijn flexibele vierwekenplan helpt dr. Will Cole jou om je lichaam te resetten, je stofwisseling te verbeteren, je cellen te vernieuwen en je hormonen weer in balans te brengen. Hij geeft de effectiefste manieren om te vasten en te eten, zodat je de meeste gezondheidsvoordelen kunt halen door rust en herstel te combineren met gezonde en lekkere recepten bomvol voedingsstoffen. Prometheuspap - 288 blz