Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Kinder- & jeugdboeken/Prentenboeken/Dit is GEEN bedtijdverhaaltje
Tess wil niet wéér een bedtijdverhaaltje over schattige poesjes en gezellige verjaardagsfeestjes. Ze wil ruige avonturen met stoere leeuwen, reusachtige robotdinosaurussen en helikopters horen, dus dwingt Tess haar vader iedere keer opnieuw het verhaal aan te passen. Wie leest nu eigenlijk wie voor? ‘Dit is geen bedtijdverhaaltje’ is een baldadig prentenboek voor meisjes én jongens, geschreven door Will Mabbitt, met grappige illustraties van Fred Blunt. De humoristische, avontuurlijke tekst stimuleert kinderen vrolijk mee te fantaseren.
Gerelateerde producten
kinder- & jeugdboeken

Elodie Fondacci
Doornroosje
Bewerking van het sprookje Doornroosje (ook bekend als ‘De schone slaapster’) van Grimm. Een prinses wordt na haar geboorte vervloekt door een kwade fee en zal sterven als zij zestien wordt door zich te prikken aan een spinnewiel. Het verhaal blijft qua opbouw redelijk dicht bij het origineel, slechts op details hebben aanpassingen plaatsgevonden. Zoals het aantal uitgenodigde feeën, de wijze waarop het geboortefeest plaatsvindt, en de bevrijding door de prins. De tekst laat zich, door een prettig ritme en soms klinkerrijm, goed voorlezen. De enigszins oosters aandoende paginagrote illustraties geven de personages mooi gestileerd weer, met een duidelijke, expliciete gezichtsuitdrukking. In de illustraties is ook steeds een bepaalde spanning aanwezig, door de personages vanuit een bijzonder perspectief weer te geven of in een uitgerekte, maar herkenbare vorm. Het kleurgebruik in de illustraties past goed bij de sfeer van het verhaal. Een van de betere bewerkingen van het sprookje, met kunstzinnige illustraties die aan het verhaal een extra dimensie geven. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.
kinder- & jeugdboeken

Andersen
Het lelijke jonge eendje
Ter ere van het 90-jarig bestaan van uitgeverij A.G. Schoonderbeek is dit prentenboek uit 1893 herdrukt in de oorspronkelijke uitvoering. De 19de eeuwse tekst heeft men met hedendaagse grammatica aangepast. Het klassieke, populaire maar treurige verhaal met goede afloop van H. Andersen wordt nagenoeg letterlijk op de voet gevolgd. De illustrator, T. van Hoytema, een volgeling van de beroemde Engelse illustrator Walter Crane, huldigde het principe dat tekst, illustratie, band en lay-out een decoratieve eenheid moeten vormen. Dat principe is in deze uitgave uitstekend geslaagd. In paginagrote, fraai omkaderde illustraties heeft men de tekst in met de hand geschreven drukletters onder, boven en tussen de platen verwerkt. De lithografieën staan in enkele spaarzame, secundaire kleuren gedrukt. Historisch gezien is deze uitgave waardevol en interessant, maar voor jonge kinderen niet zelf te lezen vanwege archaïsch woordgebruik, wat slordige schrijfletter in kapitalen en onbekende afbrekingsstreepjes. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar.gezondheid

Griet van Vaerebbergh
Mag ik even jouw Hippocampus zien?
Hoe kan je zo slim worden als Einstein? Hoe ken je de weg als je slaapwandelt? Is het een probleem als je een probleem hebt? Waarom doen jongens zo anders dan meisjes? Zitten gevoelens in je buik of ook ergens anders? Nadenken doe je over van alles en nog wat. Waar ben je mee bezig? Welke vraag stel jij je het vaakst? Voel je net een echte psycholoog. Duik je eigen hoofd in en verken je hersenen, je zintuigen, je gedachten en je gevoelens, je persoonlijkheid en je bewustzijn. Daar zijn geen onmogelijke vragen over, enkel opvallende, originele of boeiende. En net op die piekervragen ontdek je hier grappige, logische en duidelijke antwoorden. Een team psychologen en studenten van de Lessius Hogeschool Antwerpen verzamelde onder leiding van Griet van Vaerenbergh een jaar lang de meest gestelde vragen van kinderen over zichzelf en hun omgeving. Samen met auteur Kolet Janssen dienen ze de vraagstaarten van antwoord. Dit boek is perfect voor kinderen én volwassenen om inspiratie op te doen, alleen of samen te lezen. Absolute aanrader voor leerkrachten.kinder- & jeugdboeken

Leen de Coensel
De kleine Lampjesprins
Wintervachtje is zielsgelukkig: ze krijgt een broertje of zusje. Het ijsbeertje wordt geboren nog voordat de maan op zijn hoogst staat; het kleintje is te vroeg! De baby ligt onder de grote berg, waar zijn vachtje nog moet groeien. Wintervachtje mag hem niet zien en dat maakt haar boos. Gelukkig is pappa er om haar op te vrolijken en om haar uit te leggen waarom het kleintje nog niet naar huis mag. Mooi verhaal over vroeggeboorte waarbij heel duidelijk ingezoomd wordt op de emoties en gevoelens die hierbij een rol kunnen spelen. Het verhaal kan als uitgangspunt dienen om met kinderen hierover in gesprek te gaan. Achterin worden op zes bladzijden suggesties gegeven voor diverse activiteiten om de gebeurtenis een plek te kunnen geven. Het verhaal wordt ondersteund met mooie bijpassende illustraties in vrij grove schetsen over een dubbele pagina. De prenten zijn overwegend ingekleurd met koele blauw-tinten en doen hier en daar enigszins magisch aan. Mooie, stevige uitgave, die ondersteuning kan bieden bij een vroeggeboorte, thuis maar ook op school. Over dit thema zijn niet veel boeken verschenen. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.