Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Gezondheid/Diabetes type 2?
“Mama’s nieuwe vriend” is toegevoegd aan je winkelwagen. Bekijk winkelwagen
Karine Hoenderdos
Diabetes type 2?
Maak jezelf beter. Meer energie, gezonder eten en minder medicijnen
€ 24,99 Oorspronkelijke prijs was: € 24,99.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789059564053.
Bindwijze:
pap
Taal:
NL
Uitgever:
Fontaine
Auteur:
Karine Hoenderdos
Paginas:
192
Categorieën: Eten & drinken, Gezondheid.
Een vroegtijdige diagnose, behandeling en leefstijlaanpassingen kunnen diabetes type 2 voorkomen en zelfs terugdraaien. ‘Diabetes type 2’ helpt je hierbij met behulp van een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan. Volg deze adviezen op en je krijgt meer energie, je wordt slanker en je bloedsuikers verbeteren waardoor je medicijngebruik afneemt.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Fern Green
Power drinks
In 'Power drinks' staan meer dan zestig recepten voor warme en koude drankjes met melkvervangers om je gezondheid een boost te geven. Velen van ons drinken dagelijks koffie, maar heb je weleens nagedacht over een alternatief drankje waar je ook energie van krijgt? Misschien heb je geen zin meer in die cafeïnekriebels en wil je liever een plantaardige powerboost. Waarschijnlijk heb je er genoeg van om je middagdip tegen te gaan met nog een kopje koffie. Wat jij nodig hebt, is een power drink: een verkwikkend drankje vol superfoods, kruiden, wortelgewassen en specerijen, gemengd met zuivelvrije alternatieven voor melk. De drankjes in 'Power drinks' zijn speciaal samengesteld om je zintuigen te prikkelen, je humeur een boost te geven en je algehele gezondheid te verbeteren. De drankjes helpen ook om je immuunsysteem te versterken en veroudering tegen te gaan. Bovendien verbeteren ze je uithoudingsvermogen en sportprestaties, en helpen ze je om te ontgiften en je leverfunctie te verbeteren. Super groen-serie Bechtgeb - 160 blz
eten & drinken

Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin. - Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer. Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen. Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen. Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren. Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken

L’amour des moules
Mosselen. We krijgen meteen de associatie met gezellige eetcafés, dampende pannen, friet en bier. Maar staan we ooit stil bij waar de mossel vandaan komt? En hoe ziet het leven van de mossel er uit? De documentaire L'Amour des Moules van Willemiek Kluijfhout beantwoordt deze vragen. Op lyrische wijze slaat deze sensuele film een brug tussen de mossel en de mens. Aan de hand van verschillende personages die met mosselen werken, krijgen we een doorkijk in de levenscyclus van de mossel. Wat blijkt? Ook de mossel kent liefde, erotiek, geboorte, hechting, puberteit en dood. Het is lente. Een opgewonden mannetjesmossel spuit zijn zaad in het water. Het vrouwtje laat zich erdoor verleiden en werpt haar eitjes uit. Dit magische moment onderwater wordt nauwkeurig geregistreerd door de camera. Annelies kijkt liefdevol toe. Zij laat mossels paren en zelf net zwanger. Ze neemt ons mee in de seksuele beleving van de mossel. Af en toe helpt ze de mossel een handje, wat een niet onomstreden procedé is binnen de mosselwereld. Henk en zijn oude vader Stef zijn mosselkwekers van de oude stempel die van oudsher hun mosselzaad gewoon uit de Waddenzee halen. Echter, dit jaar wil dat maar niet lukken en het jaar daarvoor ging het ook al mis. Want of de mossel zaad gaat geven blijft een groot mysterie. Daarbij wordt het bedrijf van Henk in zijn voortbestaan bedreigd vanwege toenemende druk van milieumaatregelen. De mosselkweek zou uit de Waddenzee moeten verdwijnen. Via het prille begin van de mossel gaan we naar de menselijke foetus. Chirurg Jan Deprest opereert regelmatig baby's in de baarmoeder. Vanwege het gaatje dat hij in de baarmoederwand aanbrengt, wat kan gaan lekken, ontstaat de kans dat de foetus overlijdt. Wat heeft Jan Deprest nu ontdekt? Dat mosseltjes zich na geboorte desperaat aan elkaar hechten. Ze produceren daartoe een lijm dat zelfs in de meest vochtige omstandigheden kan plakken. Zou deze mossellijm niet bruikbaar zijn tijdens de operaties in baarmoeders? En weten wij dat die miljoenen mosselen die ze in België consumeren allemaal uit Nederland komen? Al jaren probeert de Belgische ondernemer Willy Versluys met zijn 'Belgica mossel' de eerste Belgische mossel op de markt te brengen. Gaat hem dit ooit lukken? Parallel aan zijn quest zien we hoe er in Zierikzee drukke voorbereidingen gaande zijn voor het jaarlijkse mosselfeest. Want het leven van de mossel nadert zijn bestemming: de zwarte mosselpan. Ieder jaar wordt het mosselseizoen geopend met de bekroning van de mosselprinses. De verkiezing is uiterst geheim en een serieuze zaak. Welke jonge vrouw mag dit jaar het felbegeerde gouden mosselkroontje dragen? En zal het bedrijf van Henk alle tegenslag overleven? 2012, Documentaire, kleur, DCP, 80 minuten Nederlands / Belgische co---productie Scenario en Regie: Willemiek Kluijfhout Producent: Reinette van de Stadt voor TRUEWORKS Coproducenten: Bram Crols en Mark Daems voor ASSOCIATE DIRECTORS De documentaire film 'L'Amour des Moules' komt in première op het Filmfestival 'Film by the Sea' op 15/09/2012. Minestronepap - 212 blz
eten & drinken

Daan Remarque
Het jojo-effect
Met een helder stappenplan helpt gedragspsycholoog Daan Remarque je om nieuwe en effectieve gewoontes te ontwikkelen en grip te krijgen op je eet-, drink- en beweeggedrag. Je leert ook hoe je dit stappenplan voor je andere goede voornemens kunt gebruiken. Na het lezen van 'Het jojo-effect' wil je nooit meer aan een dieet beginnen (maar kan je toch afvallen), beweeg je met meer plezier, wordt een gezondere leefstijl makkelijker en weet je als geen ander hoe jij je gewoontes blijvend kunt veranderen. Voltpap - 272 blz