Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Wijnboeken/Dagboek van een gezonde wijndrinker
Harold Hamersma
Dagboek van een gezonde wijndrinker
Over het goede van wijn
€ 15,00 Oorspronkelijke prijs was: € 15,00.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
ISBN: 9789059567894.
Bindwijze:
pap
Taal:
NL
Uitgever:
Fontaine
Auteur:
Harold Hamersma
Paginas:
192
Categorieën: Eten & drinken, Wijnboeken.
Wijn is inmiddels in ons land op het lijstje van noodzakelijke boodschappen beland. Dit niet alleen omdat wijn lekker is, maar ook vanwege de positieve invloed die wijn op het lichaam lijkt te hebben. In ‘Dagboek van een gezonde wijndrinker’ biedt Hamersma een luchtig tegenwicht aan alle negatieve geluiden over wijn en presenteert hij verrassende inzichten voor al diegenen die van wijn houden en gezond willen blijven. Met tekeningen van Kamagurka
Gerelateerde producten
eten & drinken
Claudia Willekes
Pannenkoekdag
Het is elke dag pannenkoekdag, met dit vrolijke boek vol lekkere en gezonde pannenkoeken. Voor groot en klein! Pannenkoeken eten is altijd een feest! Dat een pannenkoek niet alleen lekker maar ook gezond én lekker kan zijn, bewijzen Claudia Willekes en Geertje Tensen met Pannenkoekdag. Dit boek geeft je een nieuwe kijk op het bakken van pannenkoeken, gezond en voedzaam. Een familiekookboek met 60 heerlijke recepten verdeeld over de momenten van de dag. Maak ze als ontbijt, lunch of neem ze mee voor onderweg. De recepten zijn snel en makkelijk te maken. Zo kan het elke dag wel Pannenkoekdag zijn! Claudia en Geertje over het boek: Vanaf nu maken we gezonde pannenkoeken!, dachten we nadat we witte bloem pannenkoeken met stroop hadden gegeten. Maar hoe? Inmiddels weten we precies hoe, het resultaat lees je in ons kookboek Pannenkoekdag, een kookboek vol heerlijke, gezonde pannenkoekrecepten. Geen witte bloem, geen toegevoegde suikers maar pannenkoeken gemaakt van zeventien verschillende soorten meel zoals boekweit-, spelt-, havermout-, rogge-, volkoren- en kastanjemeel (waarvan ook veel glutenvrije soorten). Koop biologische meelsoorten, lekker vers zonder toevoegingen. Ook de melk is te vervangen door bijvoorbeeld geiten-, haver- of sojamelk. Je kunt met pannenkoeken eindeloos variëren! Ga vooral veel bakken, dan wordt het steeds leuker. Ãn gezond is ook lekker! Kosmosgeb - 160 blz
eten & drinken
Xavier Martins Dias
Het ik-dieet
Als we constant last hebben van energiedips, snel terugkerende honger, spijsverteringsklachten of gewichtstoename, dan is één ding zeker: onze voeding is niet optimaal. En op zoek gaan naar nóg gezonder voedsel blijkt in deze gevallen niet de oplossing te zijn. Het ik-dieet maakt een einde aan die hopeloze zoektocht, want inmiddels is duidelijk dat 'voor iedereen gezond voedsel' niet bestaat. Of iets gezond is wordt namelijk niet alleen bepaald door de voedingsstoffen die erin zitten. Het gaat er ook om of het voor jóu gezond is, en dat hangt weer af van jouw unieke voedingsbehoeften, die worden bepaald door genetica, leefstijl en spijsvertering. Dit boek legt uit wat gezonde voeding daadwerkelijk inhoudt en hoe je erachter komt wat jij het best kunt eten. Na het lezen ervan ben je in staat om voor jezelf het beste voedingspatroon samen te stellen, of je nu vegan, glutenvrij of alles eet. Je kijk op voeding zal voorgoed veranderd zijn. Je lichaam vertelt je wat je nodig hebt, Het ik-dieet leert je ernaar te luisteren. Xavier Martin Dias studeerde bewegingswetenschappen met als specialisaties gezondheidskunde en inspanningsfysiologie. Martins Dias schrijft, doceert (onder andere bij defensie), presenteert en adviseert over voeding en training. Hij werkte onder andere voor Achmea Health, de Hogeschool van Amsterdam en Les Mills. Voor zijn eigen sportschool Akademia ontwikkelde hij een uniek voedingsprogramma, wat tot het schrijven van dit boek leidde. Prometheuspap - 288 blz
eten & drinken
Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin. - Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer. Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen. Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen. Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren. Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken
Pauline Weuring
Het voedselzandloper kookboek
Pauline Weuring ontwikkelde heerlijke, creatieve doch laagdrempelige recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunches, voorgerechten, avondmalen, toetjes en dranken, naar de inzichten van De voedselzandloper. Kris Verburgh geeft hierbij, in zijn gebruikelijke heldere en toegankelijke stijl, interessante uitleg en duidelijke tips om het verouderingsproces af te remmen. Arts Kris Verburgh bewees reeds met 'De voedselzandloper' dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. 'De voedselzandloper' schotelt ons nieuwe voedingsgewoontes voor die gezond zijn én levensverlengend kunnen werken. Dat dit gezonde eetpatroon bovendien zal leiden tot gewichtsverlies is een aangename bijwerking! Kris Verburgh (1986) is arts en onderzoeker. Op 17-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste wetenschapsboek, Schitterend!, drie jaar later zijn tweede, Fantastisch! Zijn boeken werden verschillende malen herdrukt en genomineerd. Van jongs af aan is hij gefascineerd door het verouderingsproces en het belang van voeding bij het voorkomen van ziektes. Pauline Weuring (1981) is een foodie in hart en nieren. De passie voor lekker eten zat er van kinds af aan al in. Zij is bedenker en eigenaar van het populaire kookblog Uit Pauline's Keuken. Daarnaast is zij ook werkzaam als freelance culinair redacteur voor onder meer Flair. Prometheuspap - 208 blz


