Menu

Chimay Pères Trappistes - 9789401412421 -

Chimay Pères Trappistes

Verhaal, Producten, Recepten

 22,50  9,90

ISBN: 9789401412421. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Lannoo Paginas: 182 Categorie: .

Gerelateerde producten

eten & drinken

Zrinka Oberman

Smaak van een land dat niet meer bestaat

Smaak van een land dat niet meer bestaat. Recepten uit voormalig Joegoslavië – Zrinka Oberman en Goran Todorovic ‘Smaak van een land dat niet meer bestaat’ is een persoonlijk culinair plakboek vol smaken en herinneringen. Het bijzondere karakter van de keuken van voormalig Joegoslavië werd mede bepaald door de natuur en de geschiedenis. Aan de kust zijn veel invloeden van de Mediterrane keuken te vinden; in het binnenland hebben het Ottomaanse Rijk in het zuidoosten en Oostenrijk-Hongarije in het noordwesten hun sporen nagelaten. Al deze invloeden werden in een pan met de naam Joegoslavië gemengd en leverden de bijzondere recepten op die in dit boek zijn opgetekend. Metagegevens • Fontaine • Hardback • 144 pagina’s, met illustraties • ISBN 9789059564107 • NUR 440 – Eten en drinken • Genre: Eten & Drinken • Trefwoorden: Joegoslavische keuken, koken, overige landen, recepten Recensie Partners Oberman en Todrović, beiden afkomstig uit voormalig Joegoslavië en gevlucht voor de burgeroorlog in de jaren negentig van de 20e eeuw, hebben in Nederland een carrière opgebouwd in fotografie, styling en foodstyling. In het boek zijn herinneringen opgenomen aan hun moederland in de vorm van foto's, tekstjes en traditionele recepten. Het is een persoonlijk document en ode het aan Joegoslavië van weleer. De receptuur is duidelijk beschreven; de receptnaam staat zowel in het Joegoslavisch als Nederlands als fonetisch. Meer dan een kookboek door de persoonlijke verhalen en kiekjes van de schrijvers over hun moederland. Mieke van Laarhoven Auteur Zrinka Oberman en Goran Todorovic zijn partners in werk en privé. Beiden komen oorspronkelijk uit een land dat niet meer bestaat - Joegoslavië. Zij kwamen naar Nederland als econoom en jurist, maar gingen in Nederland de creatieve richting op: fotografie, styling en foodstyling. In ‘Smaak van een land dat niet meer bestaat’ laten ze ons een kijkje nemen in hun persoonlijke herinneringen over het eten uit de tijd toen ze in Joegoslavië woonden. Uitgever Fontaine Uitgevers geeft boeken uit op het gebied van koken, geschiedenis en cultuur, wetenschap en techniek, natuur, jeugd en meer. De nadruk ligt bij goed verzorgde, mooi uitgegeven boeken met een sterke inhoud zoals bij ‘Smaak van een land dat niet meer bestaat’. Fontaine Uitgevers maakt al zijn uitgaven met veel liefde, en dat zie je aan het resultaat. Fontaine Uitgevers bestaat sinds 2002 en is gevestigd in Hilversum.
 24,95  7,90
Verder lezen

eten & drinken

Johannes van Dam

Beste Johannes

'Beste Johannes, nog nooit heb ik ongepelde cashewnoten gezien: hebben ze geen dop?' 'Ik heb engelwortelpoeder nodig voor een Iraans gerecht. Wat is het en waar zou ik het kunnen krijgen?' 'Moet je rabarber eerst schillen voor je hem gaat bereiden?' 'Weet u waar de naam palingworst vandaan komt? Zit er echt paling in?' 'Wat is gezonder, een boterham met boter of een boterham met mayonaise?' In 'Beste Johannes' beantwoordde Johannes van Dam honderden vragen van de lezers van 'Het Parool', van trucs in de keuken tot tips voor de tafel, van wetenswaardigheden over exotische ingrediënten tot dieetadviezen. In deze toegankelijk ingerichte bundel zijn zo'n 250 vragen met hun antwoorden gebundeld, vragen en vooral antwoorden die beklijven en waar ieder zijn voordeel mee kan doen. Van arretjescake tot zilveruitje: onmisbare culinaire adviezen. Recensie: In dit boek gebruikt de auteur zijn uitgebreide kennis en ervaring m.b.t. alles wat te maken heeft met 'gastronomie' in de ruimste betekenis van het woord. In deze hoedanigheid beantwoordt hij zeer uiteenlopende, willekeurige, vragen op een breed culinair terrein. De vragenstellers zijn lezers van zijn artikelen in het Parool. Behalve dat de vragen in alfabetische volgorde van trefwoord zijn gerangschikt, biedt de inhoud weinig overzicht; een alfabetische inhoudsopgave vereenvoudigt raadpleging enigszins. Het boek heeft daardoor minder een functie als naslagwerk, maar is als bron van culinaire 'weetjes', wetenswaardigheden en praktische feiten als 'bladerboek' interessant voor culinaire hobbyisten. De behandelde onderwerpen betreffen o.a. specifieke ingrediënten, bereidingsmethoden, keukenmaterialen, onderwerpen m.b.t. eten in een restaurant (fooien, bediening enz.). De antwoorden daarop (in een andere letter) zijn ervaringsdeskundig; duidelijk, maar niet diepgaand (soms zelfs wat summier); vaak worden ze omlijst met aardige wetenswaardigheden. Metagegevens: •           Nijgh & Van Ditmar •           Paperback •           263 pagina’s •           ISBN 9789038894126 •           NUR: 440 - Eten & drinken algemeen •           Genre: Koken •           Trefwoorden: Johannes van Dam, culinaire vraagbaak, ingrediënten Over de auteur: Van Dam studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, aanvankelijk geneeskunde en vervolgens psychologie, in navolging van zijn oudere broer Frits, maar brak beide studies voortijdig af. Hij woonde op een boot in de Lijnbaansgracht, speelde schaak, go (bordspel) en sympathiseerde met provo. Hij werd uitbater van studentensociëteit Olofspoort, barman, bottelaar, inpakker, bedrijfsleider van een bioscoop, boekverkoper, leerling-journalist, vertaler en redactiesecretaris (Haagse Post). Hij verkocht kookboeken in zijn Amsterdamse Kookboekhandel, maar kreeg daar na zeven jaar genoeg van en besloot voortaan alleen nog over eten te schrijven, waarbij hij zijn winkelvoorraad gebruikte als basis voor zijn bibliotheek. Zijn restaurantrecensies en stukjes over eten verschenen aanvankelijk in Elsevier en vanaf 1991 in Het Parool en De Morgen. Op 17 november 2005 presenteerde hij De Dikke Van Dam, een boek van 735 pagina's over eten, dat gebaseerd is op zijn artikelen. Zijn gastronomische bibliotheek van zestigduizend titels heeft hij ondergebracht in de Stichting Gastronomische Bibliotheek (SGB), die hij samen met culinair historicus Joop Witteveen heeft opgezet en waarvan hij tot zijn overlijden voorzitter was.
 12,50  5,00
Verder lezen