Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Basisboek China
Ross Dobson
Basisboek China
€ 29,99 Oorspronkelijke prijs was: € 29,99.€ 12,50Huidige prijs is: € 12,50.
ISBN: 9789023016168. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Becht Auteur: Ross Dobson Paginas: 256 Categorie: Eten & drinken.
De Chinese keuken staat steeds meer in de belangstelling. Met ‘Basisboek China’ leer je hoe je de heerlijkste dumplings, loempia’s en pekingeend zelf kunt maken. Maar je maakt ook kennis met nieuwe smaken, zoals kip gerookt boven thee en kruiden, en krijgt uitleg over zes manieren om hoisinsaus te gebruiken. Onderverdeeld in de hoofdstukken Soepen en voorgerechten, Vis en zeevruchten, Kip en eend, Vlees, Groenten en tofu, Noedels en rijst, Zoetigheden en Basisrecepten.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Amelia Wasiliev
Groene tofu
Met het toepassen van meer tofu in je eetpatroon kom je aan je dagelijks benodigdheden aan ijzer en eiwit: of je nu vegetariër bent, veganist of gewoon minder vlees wilt eten, 'Groene tofu' met meer dan 65 recepten op basis van tofu kan je helpen om voldoende eiwitten en ijzer in je voedingspatroon te brengen en je gezondheid een boost te geven. Met veel informatie over de voordelen, het gebruik en tips voor het koken met tofu en een uitgebreide toelichting op de verschillende manieren om tofu klaar te maken. Hierbij komen alle tofu varianten aan bod: van de stevige klassieke witte blokken tot tempeh en de wat zachtere zijdetofu. 'Groene tofu' bevat niet alleen recepten met tofu als hoofdgerecht, maar ook tofu-ontbijtjes en -desserts: meer dan 65 eiwitrijke tofurecepten zonder vlees of vis voor ontbijtjes, bij- en voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Citrusgeb - 159 blz
eten & drinken
Peter Gordon
Groente
Met groenten zijn heel spannende en bijzondere combinaties te maken, dat blijkt wel uit dit prachtige groentekookboek. De van oorsprong Nieuw Zeelandse Peter Gordon deed kookervaring op in Azië en had veel succes met zijn trendy Londense restaurant 'The Sugar Club'. Groenten zijn nu voor hem een grote inspiratiebron voor steeds nieuwe gerechten.Nieuwsgierige koks die graag worden uitgedaagd, vinden hier recepten voor soepen, stoofschotels en curries, voor bakken en frituren, oven- en grillrecepten, voor quiches, pasteitjes, hartige taarten, veel granen en ook leuke inmaakrecepten, afgesloten met een aantal heerlijke desserts op basis van groenten. Ieder recept wordt heel duidelijk uitgelegd, de handelingen op logische werkvolgorde en steeds met een margebalk waarin het gerecht wordt toegelicht, met uitleg over het waarom en met suggesties voor het vervangen van ingrediënten, variaties enz. Geïllustreerd met prachtige, functionele kleurenfoto's op wisselend formaat die zowel de groenten als gerechten tonen. Nog meer boeken over groente: Groente van Gio, De andere groenten Inmerc160 blz
eten & drinken
Kristin Van Eetvelt
Met thee aan tafel
In tegenstelling tot wijn en bier overheerst thee nooit de smaken op het bord, maar versterkt ze juist. Thee is daarom de perfecte vervanger voor wijn bij een maaltijd. In 'Met thee aan tafel' neemt Kristin Van Eetvelt ons mee, op zoek naar de mooiste natuurlijke thee. Ze introduceert een totaal nieuwe manier om thee te drinken bij de maaltijd. Hiervoor ontwikkelde Kristin 'The Art of Teapairing' waarbij ze rekening houdt met de bewerkingen van het theeblad, de geuren die ontstaan en de smaaksensaties van warme en koude prikkels. Zes theesoorten passeren de revue, waarbij Kristin ons leert proeven, ruiken, en vooral ook genieten van deze oudste drank ter wereld. Chefkok Kris Weygers heeft speciaal voor 'Met thee aan tafel' dertig recepten gecreëerd. Ze zijn eenvoudig te bereiden met een beperkt aantal lokale en seizoensgebonden ingrediënten waarbij eerlijke smaken en geuren de boventoon voeren. Sterck & De Vreesegeb - 192 blz
eten & drinken
Caroline Hwang
Wok Easy
Wokken is ideaal als je snel iets wilt eten dat wel lekker en gezond is. Tussen deze 82 wokrecepten zitten bekende gerechten als kip pad thai en noedels met garnalen, maar ook meer bijzondere combi's zoals gember met asperges en ei of honing-walnootgarnalen. Met de snelle recepten uit 'Wok Easy' heb je binnen no time een heerlijk wokgerecht op tafel. De recepten zijn ingedeeld in de categorieën sauzen, noedels & rijst, groenten, vlees & gevogelte en vis & zeevruchten. In 'Wok Easy' staan op de linkerpagina de ingrediënten en op de rechterpagina het heerlijke eindresultaat. Bechtgeb - 191 blz