Menu

H.W. Pleket

Altijd de beste

Sport in de Griekse oudheid

 22,50  7,90

ISBN: 9789025304812. Bindwijze: ing Taal: NL Uitgever: Athenaeum-Polak & Van Gennep Auteur: H.W. Pleket Paginas: 192 Categorieën: , , .

Gerelateerde producten

geschiedenis

Francois Valentyn

Beschrijving van Oost-Indiën set

Dominee François Valentijn, was een onvermoeibaar verzamelaar. ‘Beschrijvingen van Oost-Indiën’ behandelt de activiteiten van de Nederlanders op Java, Sumatra, de Molukken, Banda, Timor, Celebes en Bali, maar ook in China, Cambodja en Siam, India, Ceylon, Perzië en elders. Zijn gegevens haalde hij (in een tijd waarin de Compagnie nog alles geheim hield) uit alle mondelinge en schriftelijke bronnen die hij maar te pakken kon krijgen. Oud en Nieuw Oost-Indiën is daardoor werkelijk een schatkamer van de VOC-geschiedenis geworden. Het zijn een serie boeken voor wie van grasduinen houdt. Dat moet ook wel, want erg systematisch ging Valentijn niet te werk. Sumatra staat tussen Malacca en Ceylon, Celebes is te vinden in deel 1 maar ook in deel 3, Indochina staat tussen Bali en Java. Valentijns eigen zeereis terug naar Nederland staat niet aan het eind van deel 5, maar in deel 4. Maar dit gebrek aan logica is tegelijk de reden voor Valentijns onsterfelijkheid. 'Beschrijvingen van Oost-Indiën' is niet een boek waarin alleen feiten worden vermeld die in de kraam van de schrijver te pas komen. Valentijn vertelt alle verhalen die hem ter ore zijn gekomen of waar hij beslag op heeft weten te leggen. Dat maakt dit werk ontzaglijk veelzijdig en rijk. Het bevat talloze prenten, op groot formaat, soms uitslaande dubbele platen of zelfs vierdubbele, en vele kaarten. De vijf delen verschijnen in acht delen. Set deel 1 t/m 5.
 1.359,00  169,00
Verder lezen

geschiedenis

K. de Jong Ozn.

Gods eer zij ’t merk van al uw werk

'De Geschiedenis van het Friesch Dagblad' kan worden omschreven als de biografie van een krant (verschijnend sinds 1903). In dit tweede deel wordt de periode 1935-1971 behandeld: de tijd van de economische crisis van de jaren dertig en het leiderschap van Colijn, de Tweede Wereldoorlog en de onderduik van het Friesch Dagblad, het verlies van 'ons Indië', de Nieuw-Guinea kwestie en de grote maatschappelijke omwenteling van de jaren zestig. Het is de tijd waarin Hendrik Algra ? antirevolutionair in hart en nieren, lid van de Eerste Kamer en schrijver van vele boeken ? de markante hoofdredacteur van het Friesch Dagblad is en zijn stempel op de krant drukt. Net als het voorafgaande deel biedt Deel II een boeiend verhaal over een veranderende wereld, gezien door de ogen van Friese gereformeerden en antirevolutionairen. Bijzondere aandacht is er voor de gebeurtenissen in Friesland en de parlementaire geschiedenis van Nederland. K. de Jong Ozn. (Drachten 1926-Sneek 2011) studeerde Geschiedenis en Nederlands aan de Vrije Universiteit. Hij was achtereenvolgens leraar in Dokkum, rector in Goes en Amersfoort, staatssecretaris van onderwijs (kabinetten Den Uyl en Van Agt 1) en voorzitter van de Unie voor Christelijk Onderwijs. Hij was tien jaar columnist van Het Buitenhof en de Haagsche Courant en schreef lange tijd voor het Centraal Weekblad en het Friesch Dagblad over politiek, onderwijs en literatuur. Hij publiceerde een aantal dichtbundels, een bundel novellen alsook een boek over de geschiedenis van de Unie voor Christelijk Onderwijs (Een verhaal dat verder gaat, 1999). In 2003 verscheen het eerste deel van zijn geschiedenis van het Friesch Dagblad onder de titel Zij zullen het niet hebben.
 39,50  12,50
Verder lezen