Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Chefkoks/À la minute
Mari Maris
À la minute
Simpele groentegerechten, ook voor als je weinig tijd hebt
€ 31,99 Oorspronkelijke prijs was: € 31,99.€ 12,50Huidige prijs is: € 12,50.
ISBN: 9789048856374.
Bindwijze:
geb
Taal:
NL
Uitgever:
Carrera
Auteur:
Mari Maris
Paginas:
224
Categorieën: Chefkoks, Eten & drinken.
In Mari’s ‘À la minute’ vind je makkelijke en gezonde gerechten voor iedere dag van het jaar. Van asperge-rabarbercre?pes tot paddenstoelensalade en van pastinaakkoek tot kruidige rodekooltaart. Bij ieder recept vind je variatietips, voor wanneer je bijvoorbeeld veganistisch eet. Of simpelweg gewoon zin hebt het precies even anders te doen of het jezelf nog gemakkelijker te maken.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Frans de Jong
Eet gewoon!
'Eet gewoon!' vertelt in begrijpelijke taal wat nu precies verantwoord eten is. Sinds de jaren vijftig komen welvaartsziektes als hart- en vaataandoeningen, hoge bloeddruk en overgewicht veel vaker voor. 'Eet gewoon!' bevat de basisinformatie die je nodig hebt om gezondere keuzes te maken, waardoor je je fitter gaat voelen en op termijn die overtollige kilo's kwijtraakt. Frans de Jong is al meer dan 35 jaar professioneel met voeding bezig. Eerst als directeur/eigenaar van Biochem, een advies- en onderzoeksbureau voor voedingsmiddelen. En later als auteur die zich richt op voeding in de brede zin van het woord. Zijn drijfveer is een breed publiek voorlichten over de do's and don'ts van voeding. De door Frans opgezette website voedingswaardetabel.nl heeft hetzelfde doel: mensen wetenschappelijk verantwoorde handvaten bieden om slechte (eet)gewoontes te verdrijven. Fontaine uitgeversPAP - 159 blz
eten & drinken

Nel Schellekens
Nel. Van kop-tot-kont-chef
Koken met streekproducten is de specialiteit van chef-kok Nel Schellekens. Zij kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, in de natuur geplukt of op de markt of bij de boer gekocht. In dit boek leert Nel je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges. Nels recepten zijn makkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen. Met haar verrukkelijke recepten met ei, gevogelte, vlees, groente en fruit weet Nel je te verrassen. Van een ontbijt, high tea met taart en tisanes, gezonde cocktails tot een feestdiner: dit boek is de basis voor elke van kop-tot-kont-thuiskok. 'Nel is een iconische chef in de Lage Landen. Dat insiders haar goed kennen en reeds jaren van dichtbij volgen wat ze doet is duidelijk. Lang voordat er sprake was van de trend om zo veel mogelijk local food te gebruiken was er Nel Schellekens. Zij werkt zo al heel veel jaren, en ze doet het from the heart!' - Luc Hoornaert - culinair auteur Must Eat-reeks 'Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.' - Felix Wilbrink - culinair journalist De Telegraaf 'Nel Schellekens is een kop-tot-kont-kok, iemand die niet alleen de brave lapjes uit de koe, het varken en de kip snijdt, maar Het Hele Beest op tafel zet. Het is eten dat barst van karakter. Net als Nel zelf: van kop tot kont karakter.' - Mac van Dinther - culinair journalist de Volkskrant 'Nooit geweten dat een haantje, dat zich op het erf niet altijd evengoed gedraagt, zo buitenaards heerlijk kan smaken. En sterker nog, nooit geweten dat er geitenbokjes zijn en dat je ze kunt eten. Bokjes en bonen. Je fietst er voor om als je weet dat chef Nel achter het fornuis staat. Vindingrijk ouderwets kookt ze. Als de beste, durf ik te zeggen, vroeg je het mij. Doe het haar na. Uit dit boek.' - Wouter Klootwijk - culinair journalist en programmamaker De Wilde Keuken Terrageb - 256 blz
eten & drinken

Claudia Willekes
Pannenkoekdag
Het is elke dag pannenkoekdag, met dit vrolijke boek vol lekkere en gezonde pannenkoeken. Voor groot en klein! Pannenkoeken eten is altijd een feest! Dat een pannenkoek niet alleen lekker maar ook gezond én lekker kan zijn, bewijzen Claudia Willekes en Geertje Tensen met Pannenkoekdag. Dit boek geeft je een nieuwe kijk op het bakken van pannenkoeken, gezond en voedzaam. Een familiekookboek met 60 heerlijke recepten verdeeld over de momenten van de dag. Maak ze als ontbijt, lunch of neem ze mee voor onderweg. De recepten zijn snel en makkelijk te maken. Zo kan het elke dag wel Pannenkoekdag zijn! Claudia en Geertje over het boek: Vanaf nu maken we gezonde pannenkoeken!, dachten we nadat we witte bloem pannenkoeken met stroop hadden gegeten. Maar hoe? Inmiddels weten we precies hoe, het resultaat lees je in ons kookboek Pannenkoekdag, een kookboek vol heerlijke, gezonde pannenkoekrecepten. Geen witte bloem, geen toegevoegde suikers maar pannenkoeken gemaakt van zeventien verschillende soorten meel zoals boekweit-, spelt-, havermout-, rogge-, volkoren- en kastanjemeel (waarvan ook veel glutenvrije soorten). Koop biologische meelsoorten, lekker vers zonder toevoegingen. Ook de melk is te vervangen door bijvoorbeeld geiten-, haver- of sojamelk. Je kunt met pannenkoeken eindeloos variëren! Ga vooral veel bakken, dan wordt het steeds leuker. Ãn gezond is ook lekker! Kosmosgeb - 160 blz
eten & drinken

Katharine Seiser
Vegan voor altijd
In 1962 werd het woord 'vegan' voor het eerst opgenomen in de Oxford English Dictionary. De veganrecepten in dit boek zijn echter veel ouder, en ze horen allemaal thuis in de traditionele wereldkeuken. Hoe ontdek je de grootste onbekende en authentieke parels van de puur plantaardige keuken? Vertrouw op de intuïtie en smaak van expeditieleidster Katharina Seiser. Met een bijna wetenschappelijke nauwgezetheid en kookkennis duikt ze diep in de kooktradities. Wat heeft ze voor ons gevonden? Gerechten met 100 procent smaak die altijd al veganistisch waren ? 100 procent vrij van vervangingsproducten en imitaties. Gewoon eerlijk voedsel. Wat garandeert ze ons? Ontbijtrecepten die je opvrolijken. Lunchgerechten zoals de overheerlijke rijstrolletjes, knapperige tomatenbroodjes of kruidige rijstmeel-pannenkoekjes ? of zoete afsluiters zoals worteltaart of gevulde chocovijgen. De achtergrondinformatie over herkomst en traditie brengt de wereld op je bord. Altijd al vegan verruimt onze smaakhorizon. Zullen we de wereld redden met dit boek? Misschien een beetje. Zullen we het gebruiken om steeds weer veganistisch te koken? Zeker weten! Katharina Seiser woont in Wenen en schrijft en doceert over eten. Daarnaast is ze auteur, columniste en culinair expert. Sterck & De Vreesegeb - 192 blz