Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Eten op zijn Vlaams
Louis Paul Boon
Eten op zijn Vlaams
Humoristische ode aan de Vlaamse keuken, met recepten
€ 19,99 Oorspronkelijke prijs was: € 19,99.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789029504881.
Bindwijze:
geb
Taal:
NL
Uitgever:
De Arbeiderspers
Auteur:
Louis Paul Boon
Paginas:
248
Categorie: Eten & drinken.
Als liefhebber van de Vlaamse keuken schreef Boon over de lekkerste gerechten: paling in ’t groen, goudgeel gekookte uier, zwarte worst met rodekool, tatjespap en patatterkoek en stinkkaas met hete koffie. ‘Eten op zijn Vlaams’ is een liefdesbetuiging aan het eenvoudige en deugdelijke eten van vroeger, vol aanstekelijke, humoristische verhalen over al het heerlijks dat de Vlaamse keuken te bieden heeft.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Madhur Jaffrey
Easy curry vega
De everseller van Madhur Jaffrey - de koningin van de curry's 'Onmisbaar in je collectie als je van Indiaas eten houdt. [...] Een heerlijk en compleet koekboek, met prachtige foto's en duidelijke aanwijzingen.' - Vegatopia Als je wilt weten wat de Indiase keuken aan vegetarische gerechten te bieden heeft en hoe je deze gerechten op een eenvoudige manier zelf kunt bereiden - volkomen authentiek en klaar in een paar minuten - pak dan Easy curry vega erbij. Je vindt in de Indiase keuken misschien wel de meest smaakvolle en gevarieerde gerechten ter wereld. Madhur Jaffrey is een autoriteit als het gaat om Indiaas eten - ze wordt ook niet voor niets de koningin van de curry's genoemd. Ze schreef ruim vijftien kookboeken die wereldwijd succesvol waren. Waaronder Easy curry vega, nu weer opnieuw leverbaar. Met haar vegetarische gerechten; authentieke dals, smaakvolle curry's, verrukkelijke roerbakgerechten en fantastische dosa's, snacks en bijgerechten, bewijst Jaffrey nog maar eens hoe gemakkelijk het is thuis authentiek Indiaas eten te koken. 'Met haar vegetarische gerechten bewijst Jaffrey nog maar eens hoe gemakkelijk het is thuis authentiek Indiaas eten te koken.' - Hebban 'Verfijnde gerechten boordevol smaak vormen het middelpunt van de Indiase keuken. In dit schitterende boek heeft Madhur Jaffrey, ook wel de koningin van de curry's genoemd, ruim tweehonderd vegetarische recepten verzameld.' - Kookpunt Fontainegeb - 352 blz
eten & drinken

Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok. Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.' Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder. Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.
Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka. Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren. De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader. AerialGEB - 235 blz
eten & drinken

Pascal Jalhay proeft
Als we het aan tafel over lekker eten hebben, gaat het al gauw over die zalige stooflapjes van vroeger en de overheerlijke appelmoes die oma altijd maakte. Wie herinnert zich niet de smaak en geur van rodekool met appeltjes, draadjesvlees, kalfssukade, hete bliksem, waterzooi en paling in het groen? De smaken van weleer zijn het uitgangspunt voor Pascal Jalhay proeft, waarin de gelauwerde meesterchef zon 35 oer-Hollandse gerechten samenbracht. Fontaine Uitgevers192 blz
eten & drinken

Grazia Novellini
Osteria recepten
Dit mag met recht het grote Italiaanse Slow Food Kookboek genoemd worden. Met liefst 545 recepten afkomstig van osteria's in heel Italië. Dit boek is ook nog een culinaire reisgids. Van alle osteria's staat het adres vermeld. Pietha de Voogd vertaalde en bewerkte de originele Italiaanse uitgave. -Een kanjer van een kookboek Johannes van Dam (bij de eerste uitgave van dit boek in 2005) Osteria is een middeleeuws woord dat oorspronkelijk tapperij of herberg betekende. Nog maar enkele decennia geleden was het heel normaal om je eigen eten mee te nemen naar een osteria. Er werden ook eenvoudige gerechten geserveerd, soms alleen brood, kaas en worst, soms ook soepen en stoofschotels. Gaandeweg is osteria een aanduiding geworden voor een eethuis waar lokale of regionale maaltijden op tafel komen. Daarmee overlapt het woord de aanduiding trattoria. De chiquere eetgelegenheden werden vroeger ristorante genoemd, maar vandaag de dag kun je ook op het hoogste niveau restaurants vinden die zich osteria noemen. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zich inspannen om aan te sluiten op de culinaire tradities van de eigen streek. De van oorsprong Italiaanse Slow Food-beweging streeft ernaar de eigenheid, biodiversiteit en gastronomie van het eigen land in stand te houden en te promoten. Veel gerechten zijn dan ook afkomstig uit de traditionele, regionale keuken (van sommige gaat de historie zelfs terug tot de Middeleeuwen), andere zijn van recenter datum en weer andere zijn moderne variaties op oude thema's. Novecentogeb - 500 blz