Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/La cucina é bella
Fabio Marangon
La cucina é bella
€ 19,95 Oorspronkelijke prijs was: € 19,95.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789058561206.
Bindwijze:
geb
Taal:
NL
Uitgever:
Stichting Kunstboek
Auteur:
Fabio Marangon
Paginas:
141
Categorie: Eten & drinken.
Jozef Schildermans en Fabio Marangon nemen u mee op culinaire ontdekkingsreis langs heen de acht basis-ingrediënten van de Venetiaanse en Noordoost-Italiaanse keuken. Graan, rijst, tomaat, paddenstoelen, knoflook, groene kruiden, olijfolie & aceto balsamico en kaas.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Grazia Novellini
Osteria recepten
Dit mag met recht het grote Italiaanse Slow Food Kookboek genoemd worden. Met liefst 545 recepten afkomstig van osteria's in heel Italië. Dit boek is ook nog een culinaire reisgids. Van alle osteria's staat het adres vermeld. Pietha de Voogd vertaalde en bewerkte de originele Italiaanse uitgave. -Een kanjer van een kookboek Johannes van Dam (bij de eerste uitgave van dit boek in 2005) Osteria is een middeleeuws woord dat oorspronkelijk tapperij of herberg betekende. Nog maar enkele decennia geleden was het heel normaal om je eigen eten mee te nemen naar een osteria. Er werden ook eenvoudige gerechten geserveerd, soms alleen brood, kaas en worst, soms ook soepen en stoofschotels. Gaandeweg is osteria een aanduiding geworden voor een eethuis waar lokale of regionale maaltijden op tafel komen. Daarmee overlapt het woord de aanduiding trattoria. De chiquere eetgelegenheden werden vroeger ristorante genoemd, maar vandaag de dag kun je ook op het hoogste niveau restaurants vinden die zich osteria noemen. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zich inspannen om aan te sluiten op de culinaire tradities van de eigen streek. De van oorsprong Italiaanse Slow Food-beweging streeft ernaar de eigenheid, biodiversiteit en gastronomie van het eigen land in stand te houden en te promoten. Veel gerechten zijn dan ook afkomstig uit de traditionele, regionale keuken (van sommige gaat de historie zelfs terug tot de Middeleeuwen), andere zijn van recenter datum en weer andere zijn moderne variaties op oude thema's. Novecentogeb - 500 blz
eten & drinken

Bernadette Wörndl
De smaak van het bos
Het bos als inspiratiebron voor heerlijke recepten. Bossen zijn gewoon goed voor je: je kunt er vertragen, aarden en geïnspireerd raken. De bijzondere recepten van Bernadette Wörndl laten zien hoe gevarieerd het bos als voorraadkast is. Of het nu gaat om bosbessen, sparrentoppen, vlierbloesem, paddenstoelen of wild ? de natuur biedt elk seizoen een nieuw palet aan aroma's. Zo geniet je met al je zintuigen van het bos! De auteur was als kind al gefascineerd door de vele planten en bessen die ze in het bos ontdekte. Tijdens lange wandelingen in het bos verzamelt zij nog steeds manden vol paddenstoelen, kruiden en bloesems. Met deze ingrediënten tovert ze unieke recepten tevoorschijn in dit 'boskookboek'. Een heerlijke vlierbloesemtaart, cantharellen voor een lekkere fricassee, hertenfilet met een romige pompoenpuree of gekonfijte eend met dennennaalden? Sfeervolle foto's uit het bos, gecombineerd met illustraties van diverse kruiden en planten, maken dit boek tot een ware lust voor het oog. De informatie over wilde planten in het bos krijg je er zomaar bij. Bernadette Wördnl is kookboekenschrijfster en foodstyliste. Sterck & De Vreesegeb - 184 blz
eten & drinken

Joie de Vivre
Een heerlijk boek vol recepten voor een geïnspireerd leven. Prachtig, inspirerend kookboek waar de liefde voor gezond en mooi eten vanaf straalt. Met ruim 100 heerlijke, originele recepten, persoonlijke verhaaltjes en schitterende styling en fotografie. Van de schrijfster en fotografe van het populaire blog La Tartine Gourmande Béatrice Peltre groeide op op het platteland van Noordoost-Frankrijk en woont tegenwoordig in Boston. Ze is freelance receptenschrijver, stylist en fotograaf. Haar prijswinnende blog LaTartineGourmande.com wordt dagelijks door vele liefhebbers wereldwijd gelezen. Recensie: De auteur van dit verzorgde kookboek is afkomstig uit Frankrijk en woont al jaren in Amerika. Ze doet uitgebreid verslag van haar dagelijkse leven daar en vertelt over haar jeugd in Frankrijk, waar ze al vroeg gefascineerd raakte door alles wat met eten te maken heeft. Haar kookstijl is origineel, sterk Frans georiënteerd, beïnvloed door talrijke buitenlandse reizen. De receptuur is opvallend bewerkelijk, ook als een gerecht er op het eerste gezicht eenvoudig uitziet. Omdat de auteur glutenvrij kookt, werkt zij met nauwkeurig afgemeten mengsels van allerlei, soms lastig verkrijgbare meelsoorten die niet probleemloos te vervangen zijn door gewone meel of bloem. Ook gebruikt zij veel verschillende ingrediënten en veel kookgerei van nauwkeurig opgegeven formaat. Uit alles is duidelijk dat de auteur zich richt op fanatieke kokers met veel tijd, geduld, kennis van zaken en de juiste apparatuur. De foto's van de gerechten zijn fraai. Geen gemakkelijk boek, maar voor gevorderde koks een echte uitdaging. Zie ook het Engelstalige blog van de auteur: www.latartinegourmande.com. Metagegevens • Fontaine • Gebonden • 328 pagina’s • ISBN 9789059564695 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken • Trefwoorden: Franse keuken, letartinegourmande, glutenvrij Over de auteur: Béatrice Peltre groeide op op het platteland van Noordoost-Frankrijk en woont tegenwoordig in Boston. Ze is freelance receptenschrijver, stylist en fotograaf. Haar prijswinnende blog LaTartineGourmande.com wordt dagelijks door vele liefhebbers wereldwijd gelezen. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren. Fontainegeb - 314 blz
eten & drinken

Clara ten Houte de Lange
Cucina della Mamma
Een boek voor de drukbezette en overvraagde Hollandse moeder, zij die werkt, verzorgt én kookt. En om de dagelijkse quality time van het hele gezin aan tafel ook gezellig te laten verlopen, nu een boek met gerechten die voedzaam én lekker voor iedereen zijn. Mooie snelle gerechten met smaken waarom de Italiaanse keuken beroemd is: pure, verse ingrediënten gecombineerd met de bekende fijne kruiden.